Kylling med mye godt på ciabattabrød

Kylling med mye godt i ciabattabrød

Nå når sommervarmen har kommet for fullt så er det fristende med litt enkle middager, og gjerne middager som verken føles tunge eller er veldig varme. I dag gir jeg dere ganske enkelt en oppskrift på kylling med soltørkede tomater, mozzarella og mye annet godt servert på grove ciabattabrød, perfekt for varme solfylte dager når man vil ha noe enkelt til middag.

I oppskriften har jeg bare opplyst om pesto, så om du lager den selv eller kjøper den ferdig er opp til deg. Jeg vil jo så klart anbefale deg å lage den selv, både fordi det blir jo en helt annen smaksopplevelse i tillegg til at du er sikker på at det blir brukt gode og sunnere råvarer. Oppskrift på pesto finner du via denne lenken.

Jeg mener for flere år siden fant denne oppskriften i Wenches kjøkken, men jeg skal ikke garantere det 100% prosent. Uansett en veldig god rett (spesielt nå i sommermånedene), og jeg bare elsker kombinasjonen av soltørkede tomater, kylling og avokado.

Tips! For å toppe følelsen av sommer så kan du jo steke kyllingen på grillen istedenfor i pannen og i ovnen.

Obs! Tilberedningstiden på oppskriften er med utgangpunkt i at du allerede har laget pesto eller har ferdigkjøpt. Beregn 10 minutter ekstra hvis du også skal lage pestoen.

Håper kyllingciabattaen smaker!

Kyllingciabatta

Kylling med mye godt i ciabattabrød

Ingredienser

  • 2-3 kyllingfileter
  • Salt og pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss grønn pesto
  • 4 soltørkede tomater
  • 1 avokado
  • 100 gram mozzarella
  • 2 grove ciabattbrød
  • 1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å krydre kyllingfiletne med salt og pepper, og stek de i en panne sammen med én fedd hvitløk, i et par-tre minutter på hver side. Legg de over i en ildfastform, og etterstek kyllingen i ca 15-17 minutter midt i ovnen på 150 grader (forvarmet ovn). Avkjøl ferdigstekt kylling.
Steg 2
Dersom du har planer om å lage pestoen selv ville jeg gjort det mens kyllingen stod i ovnen.
Steg 3
Del ciabattabrødene i to. Pense snittflatene med olivenolje og stek de i en varm panne til de får en sprø og gyllen flate. Del én fedd hvitløk som du gnir utover den stekte flaten på ciabattabrødene.
Steg 4
Skjær ferdigstekt kylling, avokado og mozarella i skiver. Fordel pesto utover brødene, og fordel kylling, avokado og soltørkede tomater på hvert ciabattabrød, og topp med en skive mozzarella.
Steg 5
Sett brødene på et stekebrett og gratiner de under grillen på stekeovnen i noen få minutter til at osten smelter.
Steg 6
Ciabattabrødene er nå klare til servering!