Kylling med pasta, pesto og bacon

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Pasta med kylling, pesto og bacon

Kylling med pasta, pesto og bacon er en nydelig middag, som passer godt enten som helgemat eller du vil kose deg litt ekstra til hverdags. Retten er enkel å lage, og det som tar lengst tid er å steke kyllingen. Et godt tips på veien er å lage pestoen selv når du først lager denne retten. En hjemmelaget basilikumpesto kan ikke sammenlignes med de du kjøper på butikken, jeg vil påstå nesten uansett merke. Se oppskrift på hjemmelaget pesto.

Denne retten er en symfoni mellom kylling, pasta, pesto og bacon, komplementert av frisk basilikum og granateple. Det er fort gjort å unnlate granateplet for å slippe styret med å rense det, men jeg liker kontrastene de friske kjernene gir mot resten av retten.

Da jeg lagde denne retten stekte jeg først kyllingen kjapt i en stekepanne, for å gi den litt stekeskorpe. Deretter lot jeg den ovnsbake til den ble gjennomstekt. Dette gir en jevn steking, det er enklere å unngå at den blir tørr, og jeg har hendene frie til å gjøre klar resten av middagen. Er kyllingfiletene svært tykke kan du også skjære de i to på langs, slik at tykkelsen halveres, for å kutte ned på steketiden.

Håper du ble fristet til å teste denne oppskriften på kylling med pasta, pesto og bacon.

Kylling med pasta, pesto og bacon

5.0 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram kyllingfilet

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • 250 gram pasta

  • 4 ss basilikumpesto

  • 150 gram bacon

  • 1/4 stk granateple (valgfritt)

  • 10 stk cherrytomater

  • 1/2 potte frisk basilikum

  • 2 ss pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i en varm stekepanne i litt olje til de har fin farge på begge sidene. Siden jeg steker de i ovnen etterpå gjennomsteker jeg dem ikke.
  • Sett stekeovnen på 160 grader, over- og undervarme. Legg kyllingfiletene i en ildfastform. Sett i et steketermometer i den tykkeste delen på filetene og sett formen i ovnen. La kyllingfiletene stå i ovnen til kjernetemperaturen når 64-65 grader (den vil fortsatt stige noen grader etter at den er tatt ut av ovnen), det tar cirka 15-20 minutter.
  • Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
  • Lag gjerne en hjemmelaget basilikumspesto mens pastaen koker.
  • Skjær baconet i små terninger og stek det i samme stekepanne som du har stekt kyllingen i.
  • Rens granateplet og skjær cherrytomatene i to. Plukk blader av frisk basilikum
  • Ta av cirka 1/2 dl av pastavannet. Ha den ferdigkokte pastaen over i et dørslag. Ha den tilbake i kjelen (platen skal være avskrudd) og vend inn både pestoen, pastavannet og mesteparten av den friske basilikumen.
  • Server pasta med kylling, tomater og et dryss stekt bacon, pinjekjerner og resten av basilikumen. Håper det smaker.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Harriet jæger

    Veldig flotte oppskrifter å forståelig,samt fint med bilder:)

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*