
I dag tenkte jeg å komme med et nytt innslag i kategorien “Middag på under halvtimen” – Kylling med quinoasalat. Mange har fått opp øynene for disse næringsrike frøene de siste årene, som skal være et sunt alternativ til både ris og pasta. Til tross for at jeg lenge har hatt par pakker stående i kjøkkenskapet, så har jeg til nå ikke vært flink til å benytte disse i egen matlaging. Dette skal jeg gjøre noe med utover våren, og håper at dette blir den første av mange middager på Sunnere Alternativ hvor jeg bruker quinoa.
Quinoa er svært anvendelig og kan brukes både i salater, som erstatning for ris og pasta eller også i bakst. Smaken er ganske nøytral så her kan du selv sette litt av smaken ved å tilsette enten sitron, buljong, paprika, løk eller hva som måtte passe til retten. Quinoa får du i dag kjøpt i de fleste dagligvarebutikken, men du kan fint erstatte disse superfrøene med eksempelvis couscous hvis du ønsker.
- Se også kyllingsalat med couscous og feta.
Så hva er det som gjør disse frøene så sunne? Her er noen av gevinstene:
- Quinoa inneholder mer fiber enn ris og pasta
- Quinoa inneholder umettet fett
- Quinoa innholder aminosyren lysin, som er en av de 8 aminsyrene kroppen ikke kan produsere selv.
- Quinoa inneholder mineraler som jern, magnesium og sink.
- Quinoa er glutenfritt
Faktisk så erklærte FN 2013 som det internasjonale quinoaåret!
Håper du ble inspirert til å forsøke denne oppskriften!