• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
8. februar 2016

Kylling med quinoasalat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kylling med quinoasalat

I dag tenkte jeg å komme med et nytt innslag i kategorien «Middag på under halvtimen» – Kylling med quinoasalat. Mange har fått opp øynene for disse næringsrike frøene de siste årene, som skal være et sunt alternativ til både ris og pasta. Til tross for at jeg lenge har hatt par pakker stående i kjøkkenskapet, så har jeg til nå ikke vært flink til å benytte disse i egen matlaging. Dette skal jeg gjøre noe med utover våren, og håper at dette blir den første av mange middager på Sunnere Alternativ hvor jeg bruker quinoa.

Quinoa er svært anvendelig og kan brukes både i salater, som erstatning for ris og pasta eller også i bakst. Smaken er ganske nøytral så her kan du selv sette litt av smaken ved å tilsette enten sitron, buljong, paprika, løk eller hva som måtte passe til retten. Quinoa får du i dag kjøpt i de fleste dagligvarebutikken, men du kan fint erstatte disse superfrøene med eksempelvis couscous hvis du ønsker.

Så hva er det som gjør disse frøene så sunne? Her er noen av gevinstene:

  • Quinoa inneholder mer fiber enn ris og pasta
  • Quinoa inneholder umettet fett
  • Quinoa innholder aminosyren lysin, som er en av de 8 aminsyrene kroppen ikke kan produsere selv.
  • Quinoa inneholder mineraler som jern, magnesium og sink.
  • Quinoa er glutenfritt

Faktisk så  erklærte FN 2013 som det internasjonale quinoaåret!

Håper du ble inspirert til å forsøke denne oppskriften!

Kylling med quinoasalat

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 8. februar 2016
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Kylling med quinoasalat
Ingredienser
  • 600 gram kyllingfilet
  • 2 ts red curry paste
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 ss rapsolje
  • Quinoasalat
  • 1 dl quinoa
  • 1/2 sitron
  • 1/2 rødløk
  • 75 gram sukkererter
  • 1/2 paprika
  • 8-10 cherrytomater
Slik gjør du det
Steg 1
Fjern skallet fra ingefæren ved hjelp av en kniv eller en skje (se video), og bland sammen curry paste, olje og finhakket/raspet ingefær i en liten skål. Fordel marinaden utover kyllingfiletene.
Steg 2
Stek kyllingen i en varm stekepanne i ca 2 minutter på hver side, og legg de over i en ildfastform. Kyllingfiletene stekes midt i ovnen på ca 190 grader i ca 15 minutter.
Steg 3
Kok 1 dl (ca 90 gram) quinoa etter anvisning på pakken.
Steg 4
Vask og del rødløk, paprika, sukkererter og tomater i smått. Tilsett grønnsakene i quinoaen sammen med saften av en halv sitron når det er et par minutter igjen av koketiden.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Eltefrie speltrundstykker
Kjøttboller i tomatsaus

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales