Middagene hjemme blir ofte komponert når jeg sitter på bussen eller når jeg trener, og denne retten er ikke noe unntak. I utgangspunktet så hadde jeg planlagt å lage en couscoussalat, men innen jeg hadde kommet hjem fra løpeturen hadde jeg landet på kylling med quinoasalat.

Quinoa er svært anvendelig og kan brukes både i salater, som erstatning for ris og pasta eller også i bakst. Smaken er ganske nøytral så her kan du selv sette litt av smaken ved å tilsette enten sitron, buljong, paprika, løk eller hva som måtte passe til retten.

Så hva er det som gjør disse frøene så sunne? Her er noen av gevinstene:

  • Quinoa inneholder mer fiber enn ris og pasta
  • Quinoa inneholder umettet fett
  • Quinoa innholder aminosyren lysin, som er en av de 8 aminsyrene kroppen ikke kan produsere selv.
  • Quinoa inneholder mineraler som jern, magnesium og sink.
  • Quinoa er glutenfritt

Faktisk så  erklærte FN 2013 som det internasjonale quinoaåret!

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden enten hvis du har noen spørsmål til denne oppskriften på kylling med quinoasalat eller dersom du har noe annet på hjertet  🙂

Følg meg på sosiale medier