Kylling med quinoasalat

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Kylling med quinoasalat

I dag tenkte jeg å komme med et nytt innslag i kategorien “Middag på under halvtimen” – Kylling med quinoasalat. Mange har fått opp øynene for disse næringsrike frøene de siste årene, som skal være et sunt alternativ til både ris og pasta. Til tross for at jeg lenge har hatt par pakker stående i kjøkkenskapet, så har jeg til nå ikke vært flink til å benytte disse i egen matlaging. Dette skal jeg gjøre noe med utover våren, og håper at dette blir den første av mange middager på Sunnere Alternativ hvor jeg bruker quinoa.

Quinoa er svært anvendelig og kan brukes både i salater, som erstatning for ris og pasta eller også i bakst. Smaken er ganske nøytral så her kan du selv sette litt av smaken ved å tilsette enten sitron, buljong, paprika, løk eller hva som måtte passe til retten. Quinoa får du i dag kjøpt i de fleste dagligvarebutikken, men du kan fint erstatte disse superfrøene med eksempelvis couscous hvis du ønsker.

Så hva er det som gjør disse frøene så sunne? Her er noen av gevinstene:

  • Quinoa inneholder mer fiber enn ris og pasta
  • Quinoa inneholder umettet fett
  • Quinoa innholder aminosyren lysin, som er en av de 8 aminsyrene kroppen ikke kan produsere selv.
  • Quinoa inneholder mineraler som jern, magnesium og sink.
  • Quinoa er glutenfritt

Faktisk så  erklærte FN 2013 som det internasjonale quinoaåret!

Håper du ble inspirert til å forsøke denne oppskriften!

Kylling med quinoasalat

4.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet

  • 2 ts red curry paste

  • 1 ss finhakket ingefær

  • 1 ss rapsolje

  • Quinoasalat
  • 1 dl quinoa

  • 1/2 stk sitron

  • 1/2 stk rødløk

  • 75 gram sukkererter

  • 1/2 stk paprika

  • 8 stk cherrytomater

Fremgangsmåte

  • Fjern skallet fra ingefæren ved hjelp av en kniv eller en skje (se video), og bland sammen curry paste, olje og finhakket/raspet ingefær i en liten skål. Fordel marinaden utover kyllingfiletene.
  • Stek kyllingen i en varm stekepanne i ca 2 minutter på hver side, og legg de over i en ildfastform. Kyllingfiletene stekes midt i ovnen på ca 190 grader i ca 15 minutter.
  • Kok 1 dl (ca 90 gram) quinoa etter anvisning på pakken.
  • Vask og del rødløk, paprika, sukkererter og tomater i smått. Tilsett grønnsakene i quinoaen sammen med saften av en halv sitron når det er et par minutter igjen av koketiden.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*