Kylling piccata

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Kylling piccata

Kylling picatta (chicken piccata) er en italiensk klassiker, og er kyllingfileter som er panert, brunet og servert i en deilig saus av kyllingkraft, sitron, smør og kapers. Du må gjerne også tilsette litt hvitvin i oppskriften, slik jeg har gjort her, men den kan også erstattes med samme mengde kyllingkraft. Selv om jeg har brukt kylling i denne oppskriften er det heller ikke uvanlig å bruke kalvekjøtt når en lager piccata.

Kylling piccata kan lages på 20-30 minutter, 30 minutter om du lager potetmos – 20 minutter om du velger pasta. Jeg serverer den gjerne som en helgerett, men kan jo også serveres på en hverdag om du vil kose deg litt ekstra. Dessuten en fin måte å bli kvitt en skvett hvitvin du måtte ha stående.

Glad i italiensk mat? På bloggen finner du flere italienske klassikere, deriblant disse:

Håper du ble inspirert!

Banner - Mat du blir glad av

Kylling piccata (chicken piccata)

4 fra 17 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 kyllingfilet

  • 2 ts 2 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • 4 ss 4 hvetemel

  • 75 gram 75 smør

  • 4 ss 4 olivenolje

  • 1/2 stk 1/2 gul løk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 dl 1 hvitvin

  • 2 dl 2 kyllingbuljong

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 2 ss 2 kapers

  • Frisk persille

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Potetmos eller pasta

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Skal du servere potetmos til er det lurt å sette potetene på kok til å begynne med. Skal du servere pasta til, kan du sette den på mens kyllingen steker.
  • Skjær kyllingen i to på langs, slik at filetene blir halverte i høyde. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og vend dem i siktet hvetemel.
  • Ha i en spiseskje smør og olivenolje i en varm stekepanne. Stek halvparten av kyllingen i stekepannen, i 3-4 minutter på hver side, til de er gjennomstekte. Legg kyllingen til side og stek resten av kyllingen i litt mer smør og olje (etter behov). Legg til side når de er gjennomstekte.
  • Skrell løken og hvitløksfeddet. Løken kuttes i halvmåner og hvitløken finhakkes. Surr løken i et par minutter i samme panne som du har stekt kyllingen i. Ha i hvitløken og surr videre i 30 sekunder.
  • Tilsett hvitvinen og la den koke inn i løken. Når vinen har kokt nesten helt inn, tilsetter du kyllingbuljong, friskpresset sitronsaft og kapers. La sausen koke et par minutter.
  • Skru ned varmen på sausen, og legg i kyllingefiletene og resten av smøret. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket frisk persille rett før servering.
  • Server kylling piccata med salat, potetmos eller pasta og som tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*