
For noen uker tilbake laget jeg en nydelig kylling saltimbocca som jeg serverte med risotto og focaccia. Dette ble intet mindre enn fantastisk godt, og jeg kan love deg at dette er noe jeg kommer til å lage igjen.
Du har kanskje hørt om Saltimbocca alla romana, som er en italiensk kjøttrett av kalvekjøtt, salvie og spekeskinke. Navnet kommer fra salti in bocca, som på norsk betyr noe slikt som å hoppe i munnen. Og det er jo akkurat det smakene i denne retten gjør. Jeg publiserte for mange år siden en oppskrift på saltimbocca alla romana, men denne gangen hadde jeg lyst til å prøve meg på en variant med kylling. Jeg fikk dessverre ikke tak i frisk salvie, og brukte derfor basilikumblader i denne oppskriften. Men det ble godt det også.
Til saltimboccaen laget jeg en helt enkel risotto, ovnsbakte noen tomater og en focaccia. Jeg har på bloggen fra før av flere oppskrifter på risotto, så om du ønsker en annen variant kan du ta en titt på noen av disse. Dersom du ønsker å servere focaccia til du også, da lager du den ferdig før du går i gang med kyllingen og risottoen. Se oppskrift på focaccia tangzhong.
Håper du ble inspirert!
