Kylling saltimbocca med risotto

Lages på: 30 minutter Nivå: Middels
Chicken saltimbocca

For noen uker tilbake laget jeg en nydelig kylling saltimbocca som jeg serverte med risotto og focaccia. Dette ble intet mindre enn fantastisk godt, og jeg kan love deg at dette er noe jeg kommer til å lage igjen.

Du har kanskje hørt om Saltimbocca alla romana, som er en italiensk kjøttrett av kalvekjøtt, salvie og spekeskinke. Navnet kommer fra salti in bocca, som på norsk betyr noe slikt som å hoppe i munnen. Og det er jo akkurat det smakene i denne retten gjør. Jeg publiserte for mange år siden en oppskrift på saltimbocca alla romana, men denne gangen hadde jeg lyst til å prøve meg på en variant med kylling. Jeg fikk dessverre ikke tak i frisk salvie, og brukte derfor basilikumblader i denne oppskriften. Men det ble godt det også.

Til saltimboccaen laget jeg en helt enkel risotto, ovnsbakte noen tomater og en focaccia. Jeg har på bloggen fra før av flere oppskrifter på risotto, så om du ønsker en annen variant kan du ta en titt på noen av disse. Dersom du ønsker å servere focaccia til du også, da lager du den ferdig før du går i gang med kyllingen og risottoen. Se oppskrift på focaccia tangzhong.

Håper du ble inspirert!

Kylling saltimbocca med risotto

Kylling saltimbocca

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koke-/Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 kyllingfileter

  • 12 stk 12 basilikumblader eller salvieblader

  • 8 skiver 8 spekeskinke

  • 1 ss 1 olje

  • 1 ss 1 smør

  • 2 dl 2 hvitvin

  • Risotto
  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 1 ss 1 olivenolje

  • 250 gram 250 risottoris

  • 2 dl 2 hvitvin

  • 8,5 dl 8,5 kyllingkraft/utblandet kyllingbuljong

  • 1 stk 1 sitron

  • 1 ss 1 smør

  • 50 gram 50 parmesan

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Foccacia tangzhong

  • Ovnsbakte cherrytomater

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme. Ha cherrytomatene i en ildfastform, ringle over litt olivenolje og dryss over en klype med flaksalt.
  • Skjær kyllingen i to på langs, slik at den får halve tykkelsen. Legg tre basilikumblader på hver kyllingfilet og surr så et par spekeskinker rundt hver av filetene. Et godt tips er å feste skinken med tannpirkere (uten smak) eller coctailpinner av tre, etter at den er surret rundt kyllingen. La filetene ligge mens du går videre med resten.
  • Skrell og finhakk sjalottløken. Surr sjalottløken i en klunk olivenolje i en gryte, på medium varme.
  • Ha i risottorisen, og surr videre i cirka ett minutt. Tilsett hvitvinen og la den koke inn i risen. Tilsett så kyllingkraften, én øse av gangen. La kraften koke inn i risen under omrøring, før du tilsetter nok en øse. Fortsett slik til kraften er brukt opp. Dette tar rundt 20 minutter.
  • Samtidig som du lager risottoen setter du tomatene midt i ovnen, og går videre med å steke kyllingen. Beregn cirka 12-15 minutter på tomatene. Ha olje og smør i en varm stekepanne. Stek kyllingfiletene et par-tre minutter på hver side. Hell i hvitvinen og la den redusere i pannen med kyllingen. Stekeskyen er god å ha over kyllingen ved servering, så ta gjerne vare på den.
  • Når all kraften er kokt inn i risottoen tilsetter du saften fra en sitron, litt smør og revet parmesan. Rør i risottoen og smak til med salt og pepper.
  • Server kylling saltimbocca med risotto, ovnsbakte tomater og eventuelt hjemmelaget focaccia som tilbehør. Ha over litt av stekeskyen som ligger igjen i pannen og nyt maten.

Notater

  • Glutenfri ved å utelate focaccia som tilbehør. Sjekk også at buljongen ikke inneholder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*