
Kylling satay curry er en digg kyllingrett sterkt inspirert av det Malaysiske kjøkken. Det er bestandig skummelt å kalle en rett for autentisk, og man kommer fort i en diskusjon om hva som er riktig og galt, men det er i hvert fall ikke feil å si at denne oppskriften er sterkt inspirert.
Ingredienslisten kan kanskje virke litt faretruende lang ved første øyekast, men denne retten er faktisk enklere enn du tror. Marinaden består kun av tørkede krydre, så her er det bare å blande sammen krydderne med litt olje og ha i kyllingen. Dette kan du gjerne gjøre allerede dagen i forveien om du vil spare tid, og smakene får jo da også ekstra tid til å sette seg.
Jeg serverte curryen med ris, fersk koriander og peanøtter til, men skal du gjøre det ekstra råflott kan jeg anbefale deg å teste ut denne oppskriften på nanbrød. Vil du ikke gjøre alt for mye ut av det kan du også sjekke ut pannebrød med hvitløk, krever ingen heving.
Det er vanskelig å få navnet til å sitte skikkelig godt på enkelte retter. På godt norsk ville jeg kalt denne retten for kylling i peanøttsaus og karri, på engelsk chicken satay curry. Jeg havnet, som du ser, på en mellomting.
Håper du lot deg inspirere til å teste ut denne oppskriften!
- PS! Jeg får stadig flere følgere på Instagram. Følg meg gjerne dere om du ikke allerede gjør det.
Jeg lagde denne og både jeg og min kjære syns den er fantastisk god. Så takk for oppskriften 🙂
Så hyggelig at dere likte denne oppskriften. Selv om oppskriften falt i smak her hjemme, så er det bestandig like spennende å høre hva andre synes. Takk for at du tok deg bryet med å legge igjen en tilbakemelding:)