Kylling satay curry

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Enkel
Kylling satay curry

Kylling satay curry er en digg kyllingrett sterkt inspirert av det Malaysiske kjøkken. Det er bestandig skummelt å kalle en rett for autentisk, og man kommer fort i en diskusjon om hva som er riktig og galt, men det er i hvert fall ikke feil å si at denne oppskriften er sterkt inspirert.

Ingredienslisten kan kanskje virke litt faretruende lang ved første øyekast, men denne retten er faktisk enklere enn du tror. Marinaden består kun av tørkede krydre, så her er det bare å blande sammen krydderne med litt olje og ha i kyllingen. Dette kan du gjerne gjøre allerede dagen i forveien om du vil spare tid, og smakene får jo da også ekstra tid til å sette seg.

Jeg serverte curryen med ris, fersk koriander og peanøtter til, men skal du gjøre det ekstra råflott kan jeg anbefale deg å teste ut denne oppskriften på nanbrød. Vil du ikke gjøre alt for mye ut av det kan du også sjekke ut pannebrød med hvitløk, krever ingen heving.

Det er vanskelig å få navnet til å sitte skikkelig godt på enkelte retter. På godt norsk ville jeg kalt denne retten for kylling i peanøttsaus og karri, på engelsk chicken satay curry. Jeg havnet, som du ser, på en mellomting.

Håper du lot deg inspirere til å teste ut denne oppskriften!

  • PS! Jeg får stadig flere følgere på Instagram. Følg meg gjerne dere om du ikke allerede gjør det.

Kylling satay curry

5 fra 1 vurdering
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

25

minutter
Marinering

30

minutter

Ingredienser

  • Kyllingmarinade
  • 500 gram kyllingbryst

  • 1 ss spisskummen

  • 1,5 ts malt koriander

  • 1,5 ss gul karri

  • 2 ts paprikakrydder

  • 1,5 ts chili

  • 1,5 ts salt

  • 2 ss olje

  • Sataysaus
  • 1 stk gul løk

  • 3 fedd hvitløk

  • 2,5 dl kyllingkraft eller buljong

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss brun farin

  • 3 ss peanøttsmør

  • 1/2 stk lime

  • Tilbehør
  • Ris

  • Fersk koriander

  • Peanøtter

Fremgangsmåte

  • Start med å marinere kyllingen. Bland sammen spisskummen, malt koriander, karri, paprikapulver, chili og salt i en bolle. Tilsett olje og rør sammen.
  • Skjær kyllingen i passe store biter. Ha kyllingen i marinaden og bland det godt sammen. La kyllingen stå kjølig i minimum en halvtime, men gjerne lengre om du har tid. Kyllingen kan også legges i marinade dagen i forveien, da blir det mye mer smak på kyllingen og du sparer samtidig litt tid.
  • Rens og kutt opp løk og hvitløk i smått. Stek kyllingen i litt olje i en varm stekepanne. Legg den til side. Stek løken i litt olje i samme panne, på medium varme. Når løken begynner å bli blank og myk tilsetter du også hvitløken, stek videre et par minutter.
  • Tilsett kyllingkraft, kokosmelk, soyasaus, brun farin og peanøttsmør. La det småkoke i 10-15 minutter før du har i kyllingen. I mellomtiden har du tid til å koke ris.
  • Ha den stekte kyllingen i sataysausen og la den trekke i 10 minutter. Skvis over saften fra en halv lime, og smak til med eventuelt mer salt.
  • Server kylling satay curry med ris, fersk koriander og hakkede peanøtter. Håper det smaker!Kylling curry i peanøttsaus

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Jeg lagde denne og både jeg og min kjære syns den er fantastisk god. Så takk for oppskriften 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Så hyggelig at dere likte denne oppskriften. Selv om oppskriften falt i smak her hjemme, så er det bestandig like spennende å høre hva andre synes. Takk for at du tok deg bryet med å legge igjen en tilbakemelding:)

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*