Kylling satay med ananasalat

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels
Kylling satay med ananassalat

Sommerværet har virkelig kommet til Østlandet, og grillmat og salater er i vinden som aldri før. Forrige helg serverte jeg en enkel kylling satay med ananassalat, og flere har allerede spurt om jeg kan legge ut oppskrift. Klart jeg kan!

Både ananassalaten og sataysausen (peanøttsausen) kan lages litt i forveien, så om du ikke har lyst til å bruke tid på det på dagtid så kan du eksempelvis gjøre det klart før du stikker på jobb eller skole. Et godt tips er da vente med å tilsette de friske urtene i ananassalaten. Du kan også legge grillspydene i bløt lang tid i forveien, så slipper du at de tar fyr på grillen. Da er det bare grilling av kyllingen som gjenstår, og middagen er bare noen få minutter unna.

Denne retten er også glutenfri såfremt du velger en glutenfri soyasaus. Den “vanlige” soyasausen inneholder gluten.

Tips til tilbehør som du i tillegg kan servere til denne retten:

Håper du ble inspirert!

Kylling satay med ananasalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall spyd

6

stk
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 kyllingfileter eller lårfilet

  • 1 ss 1 olje

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/4 ts 1/4 pepper

  • Sataysaus
  • 150 gram 150 peanøttsmør

  • 2 ss 2 solsikkeolje

  • 1 stk 1 lime

  • 2 ss 2 soyasaus

  • 1,5 ss 1,5 honning

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1/2 ts 1/2 spisskummen

  • 1 dl 1 vann (prøv deg frem)

  • Salt etter smak

  • Ananassalat
  • 1 stk 1 ananas

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1/2 ss 1/2 frisk ingefær

  • 1 stk 1 lime

  • 1 ss 1 solsikkeolje

  • 1 ss 1 honning

  • 2 ss 2 frisk koriander eller mynte

Fremgangsmåte

  • Legg grillspydene i bløt i 20-30 minutter, så tar de ikke fyr på grillen.
  • Gå i gang med ananassalaten. Kutt av topp og bunn av ananasen, skrell den og fjern stilken i midten. Skjær ananasen i små terninger. Skrap bort frøene fra chilien og finhakk den. Skrell og riv ingefæren ting på et råkostjern. Ha ananas, chili og ingefær i en bolle. Skvis over limesaft og tilsett litt solsikkeolje og honning. Bland til slutt inn frisk koriander eller mynte, og la ananassalaten stå frem til servering.
  • Lag sataysausen. Ha peanøttsmøret, solsikkeoljen, saften fra en lime, soyasausen og honningen i en skål. Finhakk chilien og ha den og spisskummenet sammen med resten. Bland godt og spe med vann til du får en passe tykk konsistens. Smak til med salt.
  • Skjær kyllingen i biter på cirka 3 x 4 cm, og krydre de med salt og pepper. Tre kyllingbitene på grillspydene. Pensle kyllingen med olje og legg de på grillen. Beregn cirka 3 minutter på hver side, før de så stekes på indirekte varme til de er gjennomstekte.
  • Pensle kyllingspydene med sataysausen idet de nærmer seg ferdigstekte.
  • Server kyllingspydene med en skål sataysaus til å dippe i, samt ananassalat som tilbehør. Håper det smaker!

Notater

  • Tips! Om du synes peanøttsmaken blir veldig kraftig kan du erstatte litt av vannet med fløte eller kokosmelk.
  • Glutenfri ved å bruke en glutenfri soyasaus.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*