
Sommerværet har virkelig kommet til Østlandet, og grillmat og salater er i vinden som aldri før. Forrige helg serverte jeg en enkel kylling satay med ananassalat, og flere har allerede spurt om jeg kan legge ut oppskrift. Klart jeg kan!
Både ananassalaten og sataysausen (peanøttsausen) kan lages litt i forveien, så om du ikke har lyst til å bruke tid på det på dagtid så kan du eksempelvis gjøre det klart før du stikker på jobb eller skole. Et godt tips er da vente med å tilsette de friske urtene i ananassalaten. Du kan også legge grillspydene i bløt lang tid i forveien, så slipper du at de tar fyr på grillen. Da er det bare grilling av kyllingen som gjenstår, og middagen er bare noen få minutter unna.
Denne retten er også glutenfri såfremt du velger en glutenfri soyasaus. Den “vanlige” soyasausen inneholder gluten.
Tips til tilbehør som du i tillegg kan servere til denne retten:
Håper du ble inspirert!