• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • JUL (NY!)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • TA KONTAKT
  • SØK
22. juni 2019

Kylling tandoori

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Tandoori kylling med raita

Hjemmelaget kylling tandoori er utrolig godt, og er mye bedre enn de boksene eller glassene man får kjøpt på dagligvarebutikken. Er du flink og legger kyllingen i marinade i god tid i forveien, så er siste innspurt av middagen gjort på kort tid. I tillegg blir kyllingen bare bedre og bedre jo lengre den ligger i marinaden. Om du har muligheten kan du legge kyllingen i marinade kvelden i forveien eller om morgenen, og la den stå i kjøleskapet frem til du skal bruk den.

I tillegg til kylling tandoori serverte jeg også indisk raita, som ikke er så ulikt tzatziki, samt hvitløksbrød. Hadde jeg gått all inn på det indiske skulle jeg helt klart laget nanbrød eller chapati, men hvitløksbrød er jo heller aldri feil.

PS! Grønn chili kan erstatte med 2 ts chilipulver.

Tandoori kylling med hvitløksbrød og raita

Kylling tandoori

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 22. juni 2019
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Tandoori kylling med raita
Ingredienser
  • 6-8 kyllinglår
  • Tandoorimarinade
  • 6 nellikspiker
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 ts hele spisskummenfrø
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 5 cm ingefær
  • 1 grønn chili
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 1/2 ts paprikapulver
  • 1 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt
  • 2 dl yoghurt
  • 1 sitron
Slik gjør du det
Steg 1
Rist nellikspiker, spisskummen og korianderfrø 20-30 sekunder i en varm og tørr stekepanne. Avkjøl de og støt de med en morter eller eventuelt bruk en matmølle.
Steg 2
Skrell og skjær løk, hvitløk, ingefær i forholdsvis små biter. Fjern steinene fra chilien og del også den opp.
Steg 3
Ha oppskårede grønnsaker i en matmølle eller foodprosessor. Ha i de ristede og knuste kryderiene, sammen med kardemomme, paprikapulver, gurkemeie, kvernet pepper og salt. Kjør det sammen til du har en slags puré. Bland så puréen med yoghurt og saften av cirka én sitron (start gjerne litt forsiktig). Smak gjerne på marinaden før du har kyllingen i for å sjekke at den har nok smak.
Steg 4
Legg kyllinglårene i marinaden, dekk til og sett den kjølig i minst 1-2 timer, men opp mot et døgn hvis du har tid. Jo lengre den marineres jo mer smak vil kjøttet ta av marinaden. Husk å la kjøttet stå kjølig.
Steg 5
Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme. Fordel de marinerte kyllinglårene i en ildfast form, og hell over resten av marinaden. Sett formen inn midt i ovnen og stek kyllingen i ca. 30 minutter, til kjøttet er gjennomstekt.

Håper oppskrift falt i smak!

Stikkord

  • indisk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Rabarbrasaft med jordbær
Rød linsesuppe med kokosmelk

Relaterte innlegg

Kyllinggryte med kokosmelk
5. desember 2019
0 kommentarer

Kyllinggryte med kokosmelk

Resteostesmørbrød
2. desember 2019
0 kommentarer

Resteostesmørbrød

Nachos
29. november 2019
0 kommentarer

Nachos

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Stikkord

  • BBQ
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • grillmat
  • grillsalat
  • grilltilbehør
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • Kanelsnurrer
  • kjeks
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • milkshake
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • Rundstykker
  • salat
  • salater
  • Salsa
  • Scones
  • slow cooked
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • viltgryte
  • Wok
  • Wrap
Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
25delinger