Kylling tandoori

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Enkel
Tandoori kylling med raita

Hjemmelaget kylling tandoori er utrolig godt, og er mye bedre enn de boksene eller glassene man får kjøpt på dagligvarebutikken. Er du flink og legger kyllingen i marinade i god tid i forveien, så er siste innspurt av middagen gjort på kort tid. I tillegg blir kyllingen bare bedre og bedre jo lengre den ligger i marinaden. Om du har muligheten kan du legge kyllingen i marinade kvelden i forveien eller om morgenen, og la den stå i kjøleskapet frem til du skal bruk den.

I tillegg til kylling tandoori serverte jeg også indisk raita, som ikke er så ulikt tzatziki, samt hvitløksbrød. Hadde jeg gått all inn på det indiske skulle jeg helt klart laget nanbrød eller chapati, men hvitløksbrød er jo heller aldri feil.

PS! Grønn chili kan erstatte med 2 ts chilipulver.

Tandoori kylling med hvitløksbrød og raita

Håper oppskrift falt i smak!

Kylling tandoori

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: IndiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

30

minutter
Marinering

120

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 6-8 kyllinglår

  • Tandoorimarinade
  • 6 stk 6 nellikpiker

  • 1 ts 1 korianderfrø

  • 2 ts 2 hele spisskummenfrø

  • 1 stk 1 gul løk

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 5 cm ingefær

  • 1 stk grønn chili

  • 1/2 ts 1/2 kardemomme

  • 1 1/2 ts 1 1/2 paprikapulver

  • 1 1/2 ts 1 1/2 gurkemeie

  • 1/2 ts 1/2 kvernet pepper

  • 1 ts 1 salt

  • 2 dl 2 yoghurt

  • 1 stk 1 sitron

Fremgangsmåte

  • Rist nellikspiker, spisskummen og korianderfrø 20-30 sekunder i en varm og tørr stekepanne. Avkjøl de og støt de med en morter eller eventuelt bruk en matmølle.
  • Skrell og skjær løk, hvitløk, ingefær i forholdsvis små biter. Fjern steinene fra chilien og del også den opp.
  • Ha oppskårede grønnsaker i en matmølle eller foodprosessor. Ha i de ristede og knuste kryderiene, sammen med kardemomme, paprikapulver, gurkemeie, kvernet pepper og salt. Kjør det sammen til du har en slags puré. Bland så puréen med yoghurt og saften av cirka én sitron (start gjerne litt forsiktig). Smak gjerne på marinaden før du har kyllingen i for å sjekke at den har nok smak.
  • Legg kyllinglårene i marinaden, dekk til og sett den kjølig i minst 1-2 timer, men opp mot et døgn hvis du har tid. Jo lengre den marineres jo mer smak vil kjøttet ta av marinaden. Husk å la kjøttet stå kjølig.
  • Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme. Fordel de marinerte kyllinglårene i en ildfast form, og hell over resten av marinaden. Sett formen inn midt i ovnen og stek kyllingen i ca. 30 minutter, til kjøttet er gjennomstekt.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*