Kyllingbryst med epledressing og mangosalat

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Kylling med mangosalat og epledressing

Kyllingbryst med epledressing og mangosalat er en sunn og enkel middagsrett, som egner seg godt for hverdager. Selv valgte jeg å servere villris til kyllingen for et ekstra sunt alternativ, men her er det bare å bruke det man har til rådighet.

Kyllingen stekes først kjapt i en stekepanne, før den så etterstekes i ovnen på litt lavere varme. Dette gjør at du får et saftig og godt kjøtt. Mens kyllingen står i ovnen har du god tid til å gjøre klar både salat og epledressing, samt dekke bord og ta ut av oppvaskmaskin.

Andre ovnsretter med kylling som jeg kan anbefale:

Kyllingbryst med epledressing og mangosalat

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

2

store
Tilberedning

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk store kyllingbryst

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts chili

  • 1/4 ts spisskummen

  • olje til steking

  • Epledressing
  • 2 stk epler

  • 2 dl crème fraîche

  • 1/2 ss limesaft

  • 1/4 ts karri

  • salt

  • Salat
  • 1 stk mango

  • 1/2 stk avokado

  • 1/2 stk agurk

  • 1/4 stk rødløk

  • 1/2 stk lime

  • Tilbehør
  • ris

Fremgangsmåte

  • Skru stekeovnen på 150 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Krydre kyllingen med salt, chili og spisskummen. Stek den i litt olje i en varm stekepanne. Bruk gjerne kyllingfilet med skinn for et ekstra godt resultat. Brun kyllingen kjapt på begge sider, til den har fått en fin stekeskorpe. Legg den over i en ildfastform, stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten, og la kyllingen steke til den har fått en kjernetemperatur på cirka 63-65 grader. Kjernetemperatur for kylling bør være minst 65 grader, men den vil fortsette å stige noen grader etter at du har tatt kyllingen ut av ovnen. Fuglen bør hvile minst 10 minutter før servering, for et ekstra saftig resultat.
  • Mens du steker kyllingen har du tid til å koke ris, lage salat og gjøre klar epledressing.
  • Kok risen etter anvisning på pakken. Jeg brukte villris.
  • Skyll/skrell og del opp mango, avokado og agurk i like små terninger. Rødløken skrelles og kuttes i smått. Bland frukt og grønt i en bolle, med en god skvis limesaft. Sett kjølig frem til servering.
  • Lag epledressingen. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del de opp i store biter. Ha epler, crème fraîche, limesaft og karri i en foodprosessor, eller bruk hakkebollen til stavmikseren. Kjør sammen til du har en fin og luftig epledressing. Smak til med salt.
  • Server den stekte kyllingen med ris, mangosalat og med epledressing til. En sunn og god hverdagsmiddag som kan lages på rett over halvtimen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*