Tidligere var fylte kyllingfileter og fylte indrefileter en gjenganger på middagsmenyen vår. Det er jo så lettvint, bare å fylle filetene med mozzarella, kremost eller annen ost, noen urter og soltørkede tomater, surre de igjen og gi de en liten runde i ovnen. De siste årene har denne enkle middagsretten gått litt i glemmeboken, så det var på høy tid at jeg kom med en ny oppskrift på bloggen.
Denne gangen har jeg fylt noen kyllingfileter med mozzarella, soltørkede tomater og basilikum. For å holde fyllet på plass kan du surre noen spekeskinker eller bacon rundt. Gi de fylte kyllingfiletene en kjapp runde i pannen før du så setter de i ovnen. I mellomtiden har du plenty av tid til å både lage tilbehøret og dekke bord.
Til de fylte kyllingfiletene hadde jeg laget en enkel salat, men det er ikke noe i veien for å koke pasta eller servere fersk brød ved siden i tillegg. Håper oppskriften faller i smak!
Fylt kyllingfilet med mozzarella
- 3. september 2019
- 4 porsjoner
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 3-4 kyllingfileter
- 125 gram/1 kule mozzarella
- 20 basilikumsblader
- 50 gram soltørkede tomater
- 8-12 skiver spekeskinke
- Tilbehør
- Bladsalat
- 12 cherrytomater
- 1 spisspaprika
Slik gjør du det
- Steg 1
- Snitt kyllingfiletene på langs, slik at du får en liten lomme du kan legge fyllet i. Fyll filetene med skiver av mozzarella, soltørkede tomater oppskåret i små terninger og ferske basilikumsblader (5-6 blader per filet).
- Steg 2
- Surr noen skiver spekeskinke rundt hver filet, slik at fyllet ikke tyter ut.
- Steg 3
- Stek kyllingfiletene kjapt i litt olje i en varm panne. Først cirka tre minutter med skinkeskøyten ned i pannen, deretter et par minutter på den andre siden.
- Steg 4
- Legg de ferdigstekte filetene over i en ildfastform. La de ettersteke i ovnen i 15-20 minutter på 180 grader, til de er gjennomstekte. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og er avhengig av størrelsen på kyllingfiletene.
- Steg 5
- Mens kyllingen står i ovnen tilbereder du salat. Skyll salat og grønnsaker. Salat og paprika kuttes opp i smått, mens tomater kan deles i to. Du må gjerne også supplere med annet grønt hvis du ønsker.
- Steg 6
- La den ferdigstekte kyllingen få hvile i 5-10 minutter før du serverer den. Da har kjøttsaften fordelt seg i kjøttet og du unngår at kjøttet blir tørt. Håper det smaker