• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
3. september 2019

Kyllingfilet fylt med mozzarella og soltørkede tomater

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Fylte kyllingfileter

Tidligere var fylte kyllingfileter og fylte indrefileter en gjenganger på middagsmenyen vår. Det er jo så lettvint, bare å fylle filetene med mozzarella, kremost eller annen ost, noen urter og soltørkede tomater, surre de igjen og gi de en liten runde i ovnen. De siste årene har denne enkle middagsretten gått litt i glemmeboken, så det var på høy tid at jeg kom med en ny oppskrift på bloggen.

Denne gangen har jeg fylt noen kyllingfileter med mozzarella, soltørkede tomater og basilikum. For å holde fyllet på plass kan du surre noen spekeskinker eller bacon rundt. Gi de fylte kyllingfiletene en kjapp runde i pannen før du så setter de i ovnen. I mellomtiden har du plenty av tid til å både lage  tilbehøret og dekke bord.

Til de fylte kyllingfiletene hadde jeg laget en enkel salat, men det er ikke noe i veien for å koke pasta eller servere fersk brød ved siden i tillegg. Håper oppskriften faller i smak!

Fylt kyllingfilet med mozzarella

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 3. september 2019
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Kyllingfileter fylt med mozzarella
Ingredienser
  • 3-4 kyllingfileter
  • 125 gram/1 kule mozzarella
  • 20 basilikumsblader
  • 50 gram soltørkede tomater
  • 8-12 skiver spekeskinke
  • Tilbehør
  • Bladsalat
  • 12 cherrytomater
  • 1 spisspaprika
Slik gjør du det
Steg 1
Snitt kyllingfiletene på langs, slik at du får en liten lomme du kan legge fyllet i. Fyll filetene med skiver av mozzarella, soltørkede tomater oppskåret i små terninger og ferske basilikumsblader (5-6 blader per filet).
Steg 2
Surr noen skiver spekeskinke rundt hver filet, slik at fyllet ikke tyter ut.
Steg 3
Stek kyllingfiletene kjapt i litt olje i en varm panne. Først cirka tre minutter med skinkeskøyten ned i pannen, deretter et par minutter på den andre siden.
Steg 4
Legg de ferdigstekte filetene over i en ildfastform. La de ettersteke i ovnen i 15-20 minutter på 180 grader, til de er gjennomstekte. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og er avhengig av størrelsen på kyllingfiletene.
Steg 5
Mens kyllingen står i ovnen tilbereder du salat. Skyll salat og grønnsaker. Salat og paprika kuttes opp i smått, mens tomater kan deles i to. Du må gjerne også supplere med annet grønt hvis du ønsker.
Steg 6
La den ferdigstekte kyllingen få hvile i 5-10 minutter før du serverer den. Da har kjøttsaften fordelt seg i kjøttet og du unngår at kjøttet blir tørt. Håper det smaker

 

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ukemeny med høstens råvarer – september 2019
Sterk pizzasaus 🌶

Relaterte innlegg

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021
0 kommentarer

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021

Gratinert pastaform

Koteletter i form
24. februar 2021

Koteletter i form

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales