Kyllingfilet fylt med mozzarella og soltørkede tomater

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Fylte kyllingfileter

Tidligere var fylte kyllingfileter og fylte indrefileter en gjenganger på middagsmenyen vår. Det er jo så lettvint, bare å fylle filetene med mozzarella, kremost eller annen ost, noen urter og soltørkede tomater, surre de igjen og gi de en liten runde i ovnen. De siste årene har denne enkle middagsretten gått litt i glemmeboken, så det var på høy tid at jeg kom med en ny oppskrift på bloggen.

Denne gangen har jeg fylt noen kyllingfileter med mozzarella, soltørkede tomater og basilikum. For å holde fyllet på plass kan du surre noen spekeskinker eller bacon rundt. Gi de fylte kyllingfiletene en kjapp runde i pannen før du så setter de i ovnen. I mellomtiden har du plenty av tid til å både lage  tilbehøret og dekke bord.

Til de fylte kyllingfiletene hadde jeg laget en enkel salat, men det er ikke noe i veien for å koke pasta eller servere fersk brød ved siden i tillegg. Håper oppskriften faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Kyllingfilet fylt med mozzarella og soltørkede tomater

4 fra 9 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 kyllingfileter

  • 125 gram 125 mozzarella

  • 20 stk 20 bailikumsblader

  • 50 gram 50 soltørkede tomater

  • 12 skiver 12 spekeskinke

  • Tilbehør
  • Bladsalat

  • 12 stk 12 cherrytomater

  • 1 stk 1 spisspaprika

Fremgangsmåte

  • Snitt kyllingfiletene på langs, slik at du får en liten lomme du kan legge fyllet i. Fyll filetene med skiver av mozzarella, soltørkede tomater oppskåret i små terninger og ferske basilikumsblader (5-6 blader per filet).
  • Surr noen skiver spekeskinke rundt hver filet, slik at fyllet ikke tyter ut.
  • Stek kyllingfiletene kjapt i litt olje i en varm panne. Først cirka tre minutter med skinkeskøyten ned i pannen, deretter et par minutter på den andre siden.
  • Legg de ferdigstekte filetene over i en ildfastform. La de ettersteke i ovnen i 15-20 minutter på 180 grader, til de er gjennomstekte. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og er avhengig av størrelsen på kyllingfiletene.
  • Mens kyllingen står i ovnen tilbereder du salat. Skyll salat og grønnsaker. Salat og paprika kuttes opp i smått, mens tomater kan deles i to. Du må gjerne også supplere med annet grønt hvis du ønsker.
  • La den ferdigstekte kyllingen få hvile i 5-10 minutter før du serverer den. Da har kjøttsaften fordelt seg i kjøttet og du unngår at kjøttet blir tørt. Håper det smaker

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*