Kyllingform med brokkoli og paprika

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel

Kylling i form med grønnsaker

Kyllingform med brokkoli og paprika er en særdeles enkel middagsrett som ble til da jeg ryddet i kjøleskapet for en tid tilbake, og det med stor suksess. Kyllingformen er god på smak og mens den godgjør seg i ovnen er det god tid til både oppvask og dekke bordet.

Grønnsakene jeg har brukt er bare et forslag, og du kan fint bruke andre grønnsaker om du ønsker det. Her er det bare å prøve seg frem.

Kyllingform med brokkoli, rødløk og paprika

Ta gjerne også en titt på noen av de andre fristende formrettene her på bloggen, deriblant en veldig populær thaiform med kylling.

Håper kyllingformen faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Kyllingform med brokkoli og paprika

4 fra 178 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 strimlet kylling

  • 1 stk 1 paprika

  • 1 stk 1 rødløk

  • 1 stk 1 stangselleri (valgfri)

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 brokkoli

  • Salt og pepper

  • 1 neve 1 revet hvitost

  • Saus
  • 1/2 dl 1/2 melk

  • 1 dl 1 kremfløte

  • 2 dl 2 lett crème fraîche

  • 2 ts 2 paprikakrydder

  • 1 ss 1 maizena

Fremgangsmåte

  • Vask og gjør klar grønnsakene. Fjern frøene fra paprika og chili, skjær løk og paprika i strimler, stangsellerien i tynne skiver og finhakk hvitløk og chili. Brokkolien skylles og skjæres i små buketter.
  • Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den på høy varme i en panne i noen minutter. Ha finhakket hvitløk, chili og stangselleri i pannen med kyllingen, og stek videre i et par minutter. Om kyllingen ikke er gjennomstekt så gjør det ingenting, siden kyllingformen også skal stå cirka 20 minutter i ovnen.
  • Bland så kylling, oppkuttet brokkoli, paprika og rødløk sammen i en ildfastform. Kvern over litt ekstra salt og pepper.
  • Bland crème fraîche, fløte, melk, paprikakrydder og maizenna i en liten bolle. Fordel blandingen over kyllingformen og strø over revet ost.
  • Stek kyllingformen midt i ovnen i cirka 20 minutter på 200 grader.
  • La kyllingformen stå i cirka 5 minutter før du serverer den.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

6 Kommentarer

  1. Takk for en fin utrolig fin blogg! Denne oppskriften prøvde jeg her om dagen og den falt absolutt i smak hos både store og små her hjemme!

  2. Står ikke at man skal ha i brokkolien i oppskriften (selv om det er veldig logisk). Så brokkolien gikk i glemmeboken her, haha! Greit å få med!

    • Rolf-Anders Vollan

      Haha, da har du jo en veldig sunn snack til i kveld 😉 Ooops, jeg skal oppdatere oppskriften med det samme 🙂

  3. Heidi Herstad-Hammerlund

    Hva serverer du til denne retten? Brød, pasta eller ris ?

    • Rolf-Anders Vollan

      Det varierer litt, men jeg har servert både ris/byggris, potetmos eller bare en salat ved siden av. Pasta og brød går også fint vil jeg tro 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*