Kyllingform med brokkoli og paprika er en særdeles enkel middagsrett som ble til da jeg ryddet i kjøleskapet for en tid tilbake, og det med stor suksess. Kyllingformen er god på smak og mens den godgjør seg i ovnen er det god tid til både oppvask og dekke bordet.
Grønnsakene jeg har brukt er bare et forslag, og du kan fint bruke andre grønnsaker om du ønsker det. Her er det bare å prøve seg frem.
Ta gjerne også en titt på noen av de andre fristende formrettene her på bloggen, deriblant en veldig populær thaiform med kylling.
Håper kyllingformen faller i smak!
Kyllingform med brokkoli og paprika
- 27. september 2015
- 4 porsjoner
- 40 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Formretten
- 500 gram strimlet kylling
- 1 paprika
- 1 rødløk
- 1 stangselleri (valgfri)
- 1/2 - 1 chili
- 2 fedd hvitløk
- 1 brokkoli
- Salt og pepper
- 1 neve revet hvitost
- Saus
- 1/2 dl melk
- 1 dl kremfløte
- 2 dl lett crème fraîche
- 2 ts paprikakrydder
- 1 ss maizena
Slik gjør du det
- Steg 1
- Vask og gjør klar grønnsakene. Fjern frøene fra paprika og chili, skjær løk og paprika i strimler, stangsellerien i tynne skiver og finhakk hvitløk og chili. Brokkolien skylles og skjæres i små buketter.
- Steg 2
- Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den på høy varme i en panne i noen minutter. Ha finhakket hvitløk, chili og stangselleri i pannen med kyllingen, og stek videre i et par minutter. Om kyllingen ikke er gjennomstekt så gjør det ingenting, siden kyllingformen også skal stå cirka 20 minutter i ovnen.
- Steg 3
- Bland så kylling, oppkuttet brokkoli, paprika og rødløk sammen i en ildfastform. Kvern over litt ekstra salt og pepper.
- Steg 4
- Bland crème fraîche, fløte, melk, paprikakrydder og maizenna i en liten bolle. Fordel blandingen over kyllingformen og strø over revet ost.
- Steg 5
- Stek kyllingformen midt i ovnen i cirka 20 minutter på 200 grader.
- Steg 6
- La kyllingformen stå i cirka 5 minutter før du serverer den.
Takk for en fin utrolig fin blogg! Denne oppskriften prøvde jeg her om dagen og den falt absolutt i smak hos både store og små her hjemme!
Takk for veldig hyggelig tilbakemelding 🙂
Står ikke at man skal ha i brokkolien i oppskriften (selv om det er veldig logisk). Så brokkolien gikk i glemmeboken her, haha! Greit å få med!
Haha, da har du jo en veldig sunn snack til i kveld 😉 Ooops, jeg skal oppdatere oppskriften med det samme 🙂