• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
27. september 2015

Kyllingform med brokkoli og paprika

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kylling i form med grønnsaker

Kyllingform med brokkoli og paprika er en særdeles enkel middagsrett som ble til da jeg ryddet i kjøleskapet for en tid tilbake, og det med stor suksess. Kyllingformen er god på smak og mens den godgjør seg i ovnen er det god tid til både oppvask og dekke bordet.

Grønnsakene jeg har brukt er bare et forslag, og du kan fint bruke andre grønnsaker om du ønsker det. Her er det bare å prøve seg frem.

Kyllingform med brokkoli, rødløk og paprika

Ta gjerne også en titt på noen av de andre fristende formrettene her på bloggen, deriblant en veldig populær thaiform med kylling.

Håper kyllingformen faller i smak!

Kyllingform med brokkoli og paprika

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 27. september 2015
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Kyllingform med brokkoli
Ingredienser
  • Formretten
  • 500 gram strimlet kylling
  • 1 paprika
  • 1 rødløk
  • 1 stangselleri (valgfri)
  • 1/2 - 1 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 brokkoli
  • Salt og pepper
  • 1 neve revet hvitost
  • Saus
  • 1/2 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 dl lett crème fraîche
  • 2 ts paprikakrydder
  • 1 ss maizena
Slik gjør du det
Steg 1
Vask og gjør klar grønnsakene. Fjern frøene fra paprika og chili, skjær løk og paprika i strimler, stangsellerien i tynne skiver og finhakk hvitløk og chili. Brokkolien skylles og skjæres i små buketter.
Steg 2
Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den på høy varme i en panne i noen minutter. Ha finhakket hvitløk, chili og stangselleri i pannen med kyllingen, og stek videre i et par minutter. Om kyllingen ikke er gjennomstekt så gjør det ingenting, siden kyllingformen også skal stå cirka 20 minutter i ovnen.
Steg 3
Bland så kylling, oppkuttet brokkoli, paprika og rødløk sammen i en ildfastform. Kvern over litt ekstra salt og pepper.
Steg 4
Bland crème fraîche, fløte, melk, paprikakrydder og maizenna i en liten bolle. Fordel blandingen over kyllingformen og strø over revet ost.
Steg 5
Stek kyllingformen midt i ovnen i cirka 20 minutter på 200 grader.
Steg 6
La kyllingformen stå i cirka 5 minutter før du serverer den.

 

Stikkord

  • mat i form

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grove sukkerfrie vafler av havregryn
Wok med ingefær, chilli og hvitløk

Relaterte innlegg

Saag med kylling
8. desember 2020

Saag med kylling

Varmende kyllingsuppe med karri
24. november 2020

Varmende kyllingsuppe med karri

Enchiladas
23. september 2020

Enchiladas

4 comments

  • Sara
    5. oktober 2015

    Takk for en fin utrolig fin blogg! Denne oppskriften prøvde jeg her om dagen og den falt absolutt i smak hos både store og små her hjemme!

    • Rolf-Anders
      5. oktober 2015

      Takk for veldig hyggelig tilbakemelding 🙂

  • Julie
    8. februar 2021

    Står ikke at man skal ha i brokkolien i oppskriften (selv om det er veldig logisk). Så brokkolien gikk i glemmeboken her, haha! Greit å få med!

    • Rolf-Anders Vollan
      8. februar 2021

      Haha, da har du jo en veldig sunn snack til i kveld 😉 Ooops, jeg skal oppdatere oppskriften med det samme 🙂

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
1240delinger