Utrolig god kyllingform med kokosmelk

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Kyllingform med nanbrød

Denne kyllingformen med kokosmelk er lekende lett å lage, og er klar for ovnen etter få minutter. Siden jeg laget denne på en lørdag slo jeg også til med hjemmelagede nanbrød, men det er ikke noe i veien for å servere den med salat og ris. Et dryss av fersk vårløk og granateple rett før servering får retten til å se enda mer fristende ut! Snakker vi en ny favoritt?

Håper du ble fristet til å prøve denne oppskriften!

Kyllingform med kokosmelk

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfileter

  • 1 stk paprika

  • 2 fedd hvitløk

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 1 dl utblandet kyllingbuljong

  • 1 dl appelsinjuice

  • 2 ts karri

  • 1 ss hvetemel

  • Salt og pepper

  • Granateple

  • Vårløk

  • Tilbehør
  • Nanbrød

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de kjapt i litt olje i en varm stekepanne. De behøver ikke være gjennomstekte, men bare ha en fin farge utvendig.
  • Mens kyllingen steker finhakker du paprika og hvitløk, som så surres kjapt i litt olje i en gryte eller kasserolle. Tilsett karri.
  • Visp hvetemel kjapt ut i kokosmelk og ha det i kasserollen Varm opp til sausen begynner å tykne, og dra kasserollen bort fra platen. Tilsett kyllingkraft/-buljong, appelsinjuice, og smak til med salt og pepper.
  • Ha sausen over i en ildfastform og legg de stekte kyllingfiletene i den samme formen. Stekes midt i ovnen i cirka 20-30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
  • Server kyllingformen med en enkel salat som tilbehør, med ris og/eller nanbrød. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

4 Kommentarer

  1. Tenkte å lage denne. Hvis du skal lage den til litt flere. F.eks åtte stk, ville du da ha doblet alt?

    • Rolf-Anders Vollan

      Beklager litt sent svar fra meg, så ikke kommentaren før nå. Oppskriften er nok til 4 porsjoner, og ofte beregner jeg et par porsjoner per person (avhengig av hvor storspist man er). Ville beregnet 250 gram kyllingfilet per porsjon, og kanskje 3 doblet resten av oppskriften.

  2. Hei! Hva vil det si med «1 dl buljong»?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*