Utrolig god kyllingform med kokosmelk

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Kyllingform med kokosmelk

Denne kyllingformen med kokosmelk er lekende lett å lage, og er klar for ovnen etter få minutter. Siden jeg laget denne på en lørdag slo jeg også til med hjemmelagede nanbrød, men det er ikke noe i veien for å servere den med salat og ris. Et dryss av fersk vårløk og granateple rett før servering får retten til å se enda mer fristende ut! Snakker vi en ny favoritt?

Håper du ble fristet til å prøve denne oppskriften!

Kyllingform med kokosmelk

4.1 fra 129 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfileter

  • 1 stk paprika

  • 2 fedd hvitløk

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 1 dl utblandet kyllingbuljong

  • 1 dl appelsinjuice

  • 2 ts karri

  • 1 ss hvetemel

  • Salt og pepper

  • Granateple

  • Vårløk

  • Tilbehør
  • Nanbrød

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de kjapt i litt olje i en varm stekepanne. De behøver ikke være gjennomstekte, men bare ha en fin farge utvendig.
  • Mens kyllingen steker finhakker du paprika og hvitløk, som så surres kjapt i litt olje i en gryte eller kasserolle. Tilsett karri.
  • Visp hvetemel kjapt ut i kokosmelk og ha det i kasserollen Varm opp til sausen begynner å tykne, og dra kasserollen bort fra platen. Tilsett kyllingkraft/-buljong, appelsinjuice, og smak til med salt og pepper.
  • Ha sausen over i en ildfastform og legg de stekte kyllingfiletene i den samme formen. Stekes midt i ovnen i cirka 20-30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
  • Server kyllingformen med et dryss av granateple og vårløk oppskåret i tynne skiver, og med en enkel salat, ris og/eller nanbrød. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

18 Kommentarer

  1. Tenkte å lage denne. Hvis du skal lage den til litt flere. F.eks åtte stk, ville du da ha doblet alt?

    • Rolf-Anders Vollan

      Beklager litt sent svar fra meg, så ikke kommentaren før nå. Oppskriften er nok til 4 porsjoner, og ofte beregner jeg et par porsjoner per person (avhengig av hvor storspist man er). Ville beregnet 250 gram kyllingfilet per porsjon, og kanskje 3 doblet resten av oppskriften.

  2. Hei! Hva vil det si med «1 dl buljong»?

  3. Turid Stenberg

    Fantastisk nydelig. Hadde i tillegg en gul løk i sausen😊

  4. Cathrine Naglestad

    Hei
    Bare lurte på hvor granateplet og vårløken skal?

    • Rolf-Anders Vollan

      Heisann ☺️
      Ser det kun stod i innledningen på oppskriften. Har oppdatert siste steg nå ☺️

  5. Tordis Myrvold

    Lagde denne i dag, men hadde en stor gryte i istedenfor i stekeovn.
    Pluss 1 ss mel ekstra til jevning
    Ris og salat ved siden av.
    Det var bare så deilig at det ble tomme fat.

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk for tilbakemelding, det er veldig hyggelig å lese 🙂 Godt tips med jevning!

  6. Aud Histøl

    Hei Jeg har, i lengre tid laget mat fra dine oppskrifter og alt er fristende og velsmakende.Nå kjøpte jeg boken.Mat du blir glad av…i en bokhandel.

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Aud,
      Tusen takk for veldig fin tilbakemelding, og ikke minst takk for at du har kjøpt boken min. Dette betyr så utrolig mye for meg 🙂

  7. Enda en super kylling rett fra @detgladekjøkken. Hadde i en cayenne pepper i tillegg:)

  8. Hei 😊 kan jeg gjøre denne glutenfri med feks potetmel istedenfor mel? Takk for fine oppskrifter forresten. Har prøvd flere og de skuffer aldri ☺️

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk! Jeg ville selv brukt maisenna som erstatning til hvetemel, men potetmel kan nok også fungere. Husk også å sjekke om buljongen inneholder spor av gluten, og husk at vanlige nanbrød ikke er glutenfrie 😊

  9. Takk for raskt svar😊 Godt du sa det med kyllingbuljongen, da slipper jeg å drite meg helt ut som vertinne😅 Mye som inneholder gluten som man ikke kunne tenke seg inneholdt gluten 🙈

    • Rolf-Anders Vollan

      Bare hyggelig, håper resultatet ble vellykket og at gjestene ble fornøyde 🙂 Man kan ofte bli overrasket hva som inneholde gluten eller spor av gluten.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*