• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
9. november 2016

Kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater

Formretter har liksom blitt en gjenganger her på bloggen. Hiv litt kjøtt og grønnsaker i en form, spe på med en eller annen saus og kanskje en neve ost, og sett formen rett i ovnen. I mellomtiden har du akkurat passe tid til  å rydde kjøkkenet.

Denne gangen kliner jeg til med nok en kyllingform på bloggen, nemlig kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater. Denne formretten skiller seg litt fra de andre kyllingformene blant annet fordi jeg har erstattet sausen med en eggeblanding.

Håper den faller i smak!

Kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 9. november 2016
  • 4 porsjoner
  • 35 min
  • Skriv ut
Kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater
Ingredienser
  • 500 gram kyllingfilet
  • 1 gul løk
  • 8 soltørkede tomater
  • 2 never spinat
  • 2 vårløk
  • 4 egg
  • 4 dl melk
  • 3 ss cottage cheese
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 neve revet hvitost
Slik gjør du det
Steg 1
Skjær kyllingen i strimler, løk og soltørkede tomater i terninger og vårløk i små skiver.
Steg 2
Stek kyllingen i litt olje i en varm panne. Når kyllingen er nesten helt gjennomstekt tilsetter du biter av løk, og surrer videre til løken er blank og kyllingen ferdigstekt.
Steg 3
Ha oppi soltørkede tomater, vårløk og spinat, og stek videre til at spinat begynner å falle sammen. Ha alt over i en ildfast form.
Steg 4
Rør sammen melk, egg, mager cottage cheese, salt og pepper i en bolle. Hell blandingen over kyllingen i ildfastformen. Strø over en liten neve ost
Steg 5
Stekes midt i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter.

 

Stikkord

  • mat i form

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Banan- og sjokoladekake
Grønnkålchips

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales