Kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater

Kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater

Formretter har liksom blitt en gjenganger her på bloggen. Hiv litt kjøtt og grønnsaker i en form, spe på med en eller annen saus og kanskje en neve ost, og sett formen rett i ovnen. I mellomtiden har du akkurat passe tid til  å rydde kjøkkenet.

Denne gangen kliner jeg til med nok en kyllingform på bloggen, nemlig kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater. Denne formretten skiller seg litt fra de andre kyllingformene blant annet fordi jeg har erstattet sausen med en eggeblanding.

Håper den faller i smak!

Kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater

  • 9. november 2016
  • 4 porsjoner
  • 35 min
  • Skriv ut
Kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater

Ingredienser

  • 500 gram kyllingfilet
  • 1 gul løk
  • 8 soltørkede tomater
  • 2 never spinat
  • 2 vårløk
  • 4 egg
  • 4 dl melk
  • 3 ss cottage cheese
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær kyllingen i strimler, løk og soltørkede tomater i terninger og vårløk i små skiver.
Steg 2
Stek kyllingen i litt olje i en varm panne. Når kyllingen er nesten helt gjennomstekt tilsetter du biter av løk, og surrer videre til løken er blank og kyllingen ferdigstekt.
Steg 3
Ha oppi soltørkede tomater, vårløk og spinat, og stek videre til at spinat begynner å falle sammen. Ha alt over i en ildfast form.
Steg 4
Rør sammen melk, egg, mager cottage cheese, salt og pepper i en bolle. Hell blandingen over kyllingen i ildfastformen. Strø over en liten neve ost
Steg 5
Stekes midt i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter.