Kyllinggryte med chorizo, tomat og paprika

Kyllinggryte med chorizo, tomat og paprika

Kyllingfilet inneholder lite fett og er ellers veldig milde på smak. Da kan det ofte være lurt å kombinere med noen ingredienser som har litt smak, slik at man retten ikke blir for tam. I denne gryten har jeg tilsatt noen biter chorizo og rosmarin, som løfter retten til nye høyder.

Kyllinggryte med chorizo, tomat og paprika er en sunn og god hverdagsmiddag som er serveringsklar på cirka halvtimen. Gryten passer fint til pasta, nystekte grove rundstykker eller hvitløksbrød.

Er du glad i deilige gryteretter? På denne siden finner du alle middagsrettene jeg har tagget med “gryter”.

Kyllinggryte med chorizo, tomat og paprika

  • 23. oktober 2017
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Kyllinggryte med chorizo, tomat og paprika

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 75 gram chorizo
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 søtpaprika
  • 1 gul paprika
  • 1 boks (400 gram) hermetiske paprika
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1 hønsebuljongterning
  • 3 kvaster frisk rosmarin
  • 2 never (100 gram) spinat

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å krydre kyllingfiletene godt med salt og pepper, og stek de i litt olivenolje i en panne.
Steg 2
Mens kyllingen steker går du videre med resten. Kutt chorizoen i tynne skiver, hvitløk finhakkes, og løk og paprika renses eller vaskes og kuttes i smått.
Steg 3
Surr løken og paprikaen i litt olje i en gryte, på medium varme. Når løken begynner å bli myk har du oppi chorizoen og surrer den ytterligere et par minutter, før du har oppi buljong og de hermetiske tomatene. Vask og grovhakk litt rosmarin (ikke ta med stilken), og ha det i gryten. Kok opp. Mens mange andre urter has i rett før servering så trenger rosmarin litt tid i gryten for å få frem de gode smakene. Urten har en søt og mild smak av einebær, og passer fint til mange kjøttretter.
Steg 4
Om kyllingen ikke er helt ferdigstekt på dette tidspunktet så gjør det ingenting. Del filetene i to eller fire, og legg de i tomatgryten. La gryten stå å trekke rett ved kokepunktet i ca 7-10 minutter. Smak deg frem til eventuelt litt mer salt og pepper om det smaker for lite.
Steg 5
Bland inn et par never spinat rett før servering. Gi spinaten et lite minutt i gryten, til du ser at den begynner å falle litt sammen.