Kyllinggryte med chorizo, tomat og paprika

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Kyllinggryte med chorizo, tomat og paprika

Kyllingfilet inneholder lite fett og er ellers veldig milde på smak. Da kan det ofte være lurt å kombinere med noen ingredienser som har litt smak, slik at man retten ikke blir for tam. I denne gryten har jeg tilsatt noen biter chorizo og rosmarin, som løfter retten til nye høyder.

Kyllinggryte med chorizo, tomat og paprika er en sunn og god hverdagsmiddag som er serveringsklar på cirka halvtimen. Gryten passer fint til pasta, nystekte grove rundstykker eller hvitløksbrød.

Er du glad i deilige gryteretter? På denne siden finner du alle middagsrettene jeg har tagget med “gryter”.

Kyllinggryte med chorizo, tomat og paprika

4.7 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Trekketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet

  • Olivenolje

  • Salt og pepper

  • 75 gram chorizo

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk søtpaprika

  • 1 stk gul paprika

  • 1 boks (400 gram) hermetiske paprika

  • 1 boks hermetiske cherrytomater

  • 1 stk hønsebuljongterning

  • 3 kvister frisk rosmarin

  • 2 never (100 gram) spinat

Fremgangsmåte

  • Start med å krydre kyllingfiletene godt med salt og pepper, og stek de i litt olivenolje i en panne.
  • Mens kyllingen steker går du videre med resten. Kutt chorizoen i tynne skiver, hvitløk finhakkes, og løk og paprika renses eller vaskes og kuttes i smått.
  • Surr løken og paprikaen i litt olje i en gryte, på medium varme. Når løken begynner å bli myk har du oppi chorizoen og surrer den ytterligere et par minutter, før du har oppi buljong og de hermetiske tomatene. Vask og grovhakk litt rosmarin (ikke ta med stilken), og ha det i gryten. Kok opp. Mens mange andre urter has i rett før servering så trenger rosmarin litt tid i gryten for å få frem de gode smakene. Urten har en søt og mild smak av einebær, og passer fint til mange kjøttretter.
  • Om kyllingen ikke er helt ferdigstekt på dette tidspunktet så gjør det ingenting. Del filetene i to eller fire, og legg de i tomatgryten. La gryten stå å trekke rett ved kokepunktet i ca 7-10 minutter. Smak deg frem til eventuelt litt mer salt og pepper om det smaker for lite.
  • Bland inn et par never spinat rett før servering. Gi spinaten et lite minutt i gryten, til du ser at den begynner å falle litt sammen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*