• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
5. desember 2019

Kyllinggryte med kokosmelk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kyllinggryte med kokosmelk og granateple

Kyllinggryte med kokosmelk er enkel hverdagsmiddag som faller i smak hos oss. Gryten lages på 20-25 minutter, og man kan variere litt på ingredienslisten fra gang til gang. En litt annen variant av denne gryten er bali kyllinggryte, det er litt andre krydre og ingredienser, men heller ikke milevis unna.

Som mange av de andre middagsoppskriftene her på bloggen så synes jeg ofte det er godt med et lite dryss av granateple sånn rett før servering. Det er helt valgfritt, og får du ikke tak i granateple så er det ingen krise.

Håper denne asiatisk inspirert kyllinggryten med kokosmelk faller i smak!

Noen andre asiatiske middagsretter med kylling som  kanskje frister:

  • Tikka masala
  • Asiatisk gryterett
  • Tom kha gai

Asiatisk inspirert kyllinggryte med kokosmelk

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 5. desember 2019
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Asiatisk inspirert kyllinggryte
Ingredienser
  • 500 gram kylling
  • 1 rødløk
  • 1 rød paprika, kuttet i smått
  • 1/2 ss finhakket ingefær
  • 1/2 finhakket chili
  • 1 ts garam masala
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 pose sukkererter, delt i to
  • 1/2 sitron
  • Salt og pepper
  • Granateple (valgfritt)
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å gjøre klar kyllingen og grønnsakene. Skjær opp kyllingen i strimler. Rødløk og paprika kuttes i smått, chili og ingefær finhakkes. Bruk ikke samme fjøl eller kniv på kylling som du bruker på grønnsakene.
Steg 2
Stek kyllingen i litt olje i en varm panne, til den har fått en fin stekeskorpe. Ha i rødløk, paprika, chili og ingefær mot slutten av steketiden, og stek videre noen minutter.
Steg 3
Ha i krydrene (garam masala, spisskummen og gurkemeie) og fortsett å stek et lite minutt.
Steg 4
Tilsett kokosmelken og la det koke i cirka 5 minutter. Del sukkerertene i to og ha de i gryten. Skvis over saften av en halv sitron, og smak til med salt og pepper. Spis gryten slik den er eller server den sammen med ris eller nanbrød. Strø over granateplekjerner ved servering. Håper kyllinggryten smaker!

Stikkord

  • gryter
  • gryterett
  • kyllinggryte

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Resteostesmørbrød
Kokosboller (skumboller)

Relaterte innlegg

Saag med kylling
8. desember 2020

Saag med kylling

Varmende kyllingsuppe med karri
24. november 2020

Varmende kyllingsuppe med karri

Enchiladas
23. september 2020

Enchiladas

2 comments

  • Samina
    6. januar 2020

    Kan man putte kikerter her i staden for kylling eller 50-50?

    • Rolf-Anders Vollan
      6. januar 2020

      Det går nok fint. Jeg laget faktisk en ikke alt for ulik variant i går, hvor jeg brukte kikerter, linser og blomkål. Var fantastisk god! Skal legge ut oppskrift enten senere denne uken eller neste, men den er som sagt ikke så ulik denne 🙂

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales