Kyllinggryte med kokosmelk

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Asiatisk-inspirert kyllinggryte

Kyllinggryte med kokosmelk er enkel hverdagsmiddag som faller i smak hos oss. Gryten lages på 20-25 minutter, og man kan variere litt på ingredienslisten fra gang til gang. En litt annen variant av denne gryten er bali kyllinggryte, det er litt andre krydre og ingredienser, men heller ikke milevis unna.

Som mange av de andre middagsoppskriftene her på bloggen så synes jeg ofte det er godt med et lite dryss av granateple sånn rett før servering. Det er helt valgfritt, og får du ikke tak i granateple så er det ingen krise.

Håper denne asiatisk inspirert kyllinggryten med kokosmelk faller i smak!

Noen andre asiatiske middagsretter med kylling som  kanskje frister:

Banner - Mat du blir glad av

Asiatisk-inspirert kyllinggryte med kokosmelk

4 fra 19 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: AsiatiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steke og koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 kylling

  • 1 stk 1 rødløk

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 3 cm 3 ingefær

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1 ts 1 garam masala

  • 1/2 ts 1/2 spisskummen

  • 1 ts 1 gurkemeie

  • 2,5 dl 2,5 kokosmelk

  • 1 dl 1 utblandet kyllingbuljong

  • 1 ss 1 soyasaus

  • 1 ss 1 maizena

  • 1 pose 1 sukkererter

  • 1/4 stk 1/4 sitron

  • Salt og pepper

  • Granateple (valgfritt)

  • Forslag til tilbehør
  • Byggris eller ris

  • Nanbrød

Fremgangsmåte

  • Start med å gjøre klar kyllingen og grønnsakene. Skjær opp kyllingen i strimler. Skrell og finhakk rødløken, paprikaen kuttes i små terninger, og chili og ingefær finhakkes. Bruk ikke samme fjøl eller kniv på kylling som du bruker på grønnsakene.
  • Stek kyllingen i litt olje i en varm panne, til den har fått en fin stekeskorpe. Ha i rødløk, paprika, chili og ingefær mot slutten av steketiden, og stek videre noen minutter.
  • Ha i krydrene (garam masala, spisskummen og gurkemeie) og fortsett å steke i et lite minutt.
  • Tilsett kokosmelken, utblandet kyllingbuljong og soyasaus. Bland maizenaen ut i en skvett kaldt vann, og spe det i gryten under omrøring. og la det koke i cirka 5 minutter. Del sukkerertene i to og ha de i gryten. Skvis over sitronsaft, og smak til med salt og pepper.
  • Spis gryten slik den er eller server den sammen med ris eller nanbrød. Strø over granateplekjerner ved servering. Håper kyllinggryten smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Kan man putte kikerter her i staden for kylling eller 50-50?

    • Rolf-Anders Vollan

      Det går nok fint. Jeg laget faktisk en ikke alt for ulik variant i går, hvor jeg brukte kikerter, linser og blomkål. Var fantastisk god! Skal legge ut oppskrift enten senere denne uken eller neste, men den er som sagt ikke så ulik denne 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*