Kyllinggryte med kokosmelk er enkel hverdagsmiddag som faller i smak hos oss. Gryten lages på 20-25 minutter, og man kan variere litt på ingredienslisten fra gang til gang. En litt annen variant av denne gryten er bali kyllinggryte, det er litt andre krydre og ingredienser, men heller ikke milevis unna.
Som mange av de andre middagsoppskriftene her på bloggen så synes jeg ofte det er godt med et lite dryss av granateple sånn rett før servering. Det er helt valgfritt, og får du ikke tak i granateple så er det ingen krise.
Håper denne asiatisk inspirert kyllinggryten med kokosmelk faller i smak!
Noen andre asiatiske middagsretter med kylling som kanskje frister:
Asiatisk inspirert kyllinggryte med kokosmelk
- 5. desember 2019
- 4 porsjoner
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 500 gram kylling
- 1 rødløk
- 1 rød paprika, kuttet i smått
- 1/2 ss finhakket ingefær
- 1/2 finhakket chili
- 1 ts garam masala
- 1/2 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 2 dl kokosmelk
- 1 pose sukkererter, delt i to
- 1/2 sitron
- Salt og pepper
- Granateple (valgfritt)
Slik gjør du det
- Steg 1
- Start med å gjøre klar kyllingen og grønnsakene. Skjær opp kyllingen i strimler. Rødløk og paprika kuttes i smått, chili og ingefær finhakkes. Bruk ikke samme fjøl eller kniv på kylling som du bruker på grønnsakene.
- Steg 2
- Stek kyllingen i litt olje i en varm panne, til den har fått en fin stekeskorpe. Ha i rødløk, paprika, chili og ingefær mot slutten av steketiden, og stek videre noen minutter.
- Steg 3
- Ha i krydrene (garam masala, spisskummen og gurkemeie) og fortsett å stek et lite minutt.
- Steg 4
- Tilsett kokosmelken og la det koke i cirka 5 minutter. Del sukkerertene i to og ha de i gryten. Skvis over saften av en halv sitron, og smak til med salt og pepper. Spis gryten slik den er eller server den sammen med ris eller nanbrød. Strø over granateplekjerner ved servering. Håper kyllinggryten smaker!
Kan man putte kikerter her i staden for kylling eller 50-50?
Det går nok fint. Jeg laget faktisk en ikke alt for ulik variant i går, hvor jeg brukte kikerter, linser og blomkål. Var fantastisk god! Skal legge ut oppskrift enten senere denne uken eller neste, men den er som sagt ikke så ulik denne 🙂