Kyllinggryte med kokosmelk

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel

Kyllinggryte med kokosmelk og granateple

Kyllinggryte med kokosmelk er enkel hverdagsmiddag som faller i smak hos oss. Gryten lages på 20-25 minutter, og man kan variere litt på ingredienslisten fra gang til gang. En litt annen variant av denne gryten er bali kyllinggryte, det er litt andre krydre og ingredienser, men heller ikke milevis unna.

Som mange av de andre middagsoppskriftene her på bloggen så synes jeg ofte det er godt med et lite dryss av granateple sånn rett før servering. Det er helt valgfritt, og får du ikke tak i granateple så er det ingen krise.

Håper denne asiatisk inspirert kyllinggryten med kokosmelk faller i smak!

Noen andre asiatiske middagsretter med kylling som  kanskje frister:

Asiatisk-inspirert kyllinggryte med kokosmelk

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: AsiatiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steke og koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 500 gram kylling

  • 1 stk rødløk

  • 1 stk rød paprika, kuttet i smått

  • 1/2 ss finhakket ingefær

  • 1/2 stk finhakket chili

  • 1 ts garam masala

  • 1/2 ts spisskummen

  • 1 ts gurkemeie

  • 2 dl kokosmelk

  • 1 pose sukkererter, delt i to

  • 1/2 stk sitron

  • Salt og pepper

  • Granateple (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Start med å gjøre klar kyllingen og grønnsakene. Skjær opp kyllingen i strimler. Rødløk og paprika kuttes i smått, chili og ingefær finhakkes. Bruk ikke samme fjøl eller kniv på kylling som du bruker på grønnsakene.
  • Stek kyllingen i litt olje i en varm panne, til den har fått en fin stekeskorpe. Ha i rødløk, paprika, chili og ingefær mot slutten av steketiden, og stek videre noen minutter.
  • Ha i krydrene (garam masala, spisskummen og gurkemeie) og fortsett å stek et lite minutt.
  • Tilsett kokosmelken og la det koke i cirka 5 minutter. Del sukkerertene i to og ha de i gryten. Skvis over saften av en halv sitron, og smak til med salt og pepper. Spis gryten slik den er eller server den sammen med ris eller nanbrød. Strø over granateplekjerner ved servering. Håper kyllinggryten smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Kan man putte kikerter her i staden for kylling eller 50-50?

    • Rolf-Anders Vollan

      Det går nok fint. Jeg laget faktisk en ikke alt for ulik variant i går, hvor jeg brukte kikerter, linser og blomkål. Var fantastisk god! Skal legge ut oppskrift enten senere denne uken eller neste, men den er som sagt ikke så ulik denne 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*