Kyllinggryte med pasta og chorizo

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Kyllinggryte med chorizo

Å lage god mat behøver slettes ikke ta lang tid. Denne kyllinggryten med pasta og chorizo for eksempel, kan helt fint lages på godt under halvtimen. Nydelig god middag, som er lett å like.

Siden kyllingen kan bli litt smaklløs, så synes jeg at en krydret chorizo gjør seg ekstra godt i denne gryten. Noen av de chorizopølsene du finner sammen med andre ferske pølser kan ha litt lite smak, og så kjøp gjerne en type som er godt krydret og klar til bruk. Min erfaring er at jo lysere de er, jo mindre krydret er de. I tillegg tilsatt jeg røkt paprikakrydder og kajennepepper som setter en ekstra piff over det hele. Liker du ikke så krydret mat, så kan du utelate det ekstra krydret.

Er du like glad i chorizo som meg så har jeg allerede en rekke oppskrifter hvor den spanske pølsen er oppført på ingredienslisten. Søk etter chorizo her på bloggen, og du vil finne alt fra fiskeoppskrifter, omeletter, gryter, pizza og pasta. Her er noen utvalgte oppskrifter:

Håper du ble inspirert!

Kyllinggryte med pasta og chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 200 gram penne pasta

  • 100 gram chorizo (ikke den rå)

  • 400 gram kyllingfilet

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk rød paprika

  • 1 stk brokkoli

  • 1 dl vann

  • 1,5 dl fløte

  • 4 ss lett créme fraîche

  • 1/2 ts kajennepepper

  • 1/2 ts røkt paprikakrydder

  • Salt og pepper

  • 1/2 plante fersk basilikum

Fremgangsmåte

  • Skyll og kutt opp grønnsakene. Løken renses og kuttes opp i terninger, paprika i mindre strimler og brokkolien i små buketter.
  • På en egen skjærefjøl skjærer du opp chorizoen i biter og kyllingen i skiver.
  • Gå i gang med å koke pasta etter anvisning på pakken. Følg med på pastaen underveis, slik at du ikke overkoker den. Når pastaen er al dente has den over i et dørslag.
  • Mens du venter på pastavannet går du i gang med å steke chorizoen i bittelitt olje i en stekepanne eller gryte. Snu på den underveis. Etter et par minutter legger du chorizoen over på en tallerken, og steker kyllingen i den samme pannen som du akkurat har stekt chorizoen i. La derfor stekefettet fra chorizoen være i pannen. Bruk høy varme.
  • Når kyllingen begynner å få stekeskorpe, etter 3-4 minutter, kan du skru litt ned på varmen og samtidig tilsette oppskåret løk, paprika og brokkoli.
  • Gi det et par minutter før du så tilsetter vann, fløte, cremè fraîche, kajennepepper og røkt paprikakrydder. La det koke noen minutter, til sausen tykner litt og brokkolien har blitt litt mykere.
  • På dette tidspunktet bør pastaen være ferdig. Smak til kyllinggryten med salt og pepper, strø over basilikumblader og ha i pasten. Vendes forsiktig sammen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*