Kyllingkjøttboller i soppsaus

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Kyllingboller i soppsaus

For noen uker siden laget jeg kyllingkjøttboller i soppsaus. Disse ble virkelig nydelige, godt krydret og ikke minst svært så saftige. Jeg serverte de sammen med pasta og en salat ved siden av, men de er også kjempegode som proteinkilde i en middagssalat. Jeg mistenker de også smaker godt på pizza og i gryter, så neste gang spørs det om jeg ikke må doble porsjonen på kyllingkjøttbollene. Disse kan fint fryses ned, enten med eller uten soppsaus.

Denne oppskriften beregner jeg til 6 porsjoner. For oss ble det en middag for to sultne voksne, samt til lunsj påfølgende dag.

Flere oppskrifter med kjøttboller:

Håper du ble inspirert!

Kyllingkjøttboller i soppsaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

1

time 

Ingredienser

  • Kyllingkjøttboller
  • 2 stk egg

  • 2 dl brødsmuler

  • 1/2 ss oreganokrydder

  • 1/2 ss paprikakrydder

  • 2 fedd hvitløk

  • 30 gram revet parmesan

  • 800 gram kyllingkjøttdeig

  • 1 ts salt

  • Olje til steking

  • Soppsaus
  • 2 ss olje

  • 1 ss smør

  • 1 stk gul løk

  • 150 gram sopp

  • 1 ss hvetemel

  • 1 dl melk

  • 2 dl utblandet hønsebuljong

  • 3 dl kremfløte

  • 1/2 ts rosmarin

  • 1 ts paprikakrydder

  • Salt og pepper

  • Forslag til tilbehør
  • Salat

  • Pasta

Fremgangsmåte

  • Kyllingkjøttboller
  • Jeg laget min egen brødrasp til denne oppskriften. Skjær skorpen av et par brødskiver og ha den i en foodprosessor eller matmølle. Kjør sammen til du har en finsmulet blanding.
  • Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle. Bland sammen egg, oreganokrydder, paprikakrydder finhakket hvitløk og finrevet parmesan i en skål. Ha blandingen sammen med kyllingkjøttdeigen og bland godt sammen med hendene. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin med påmontert k-spade. Sett kjøttfarsen i kjøleskapet i 20-30 minutter.
  • Stek en liten testkjøttbolle, for å kjenne om mengden krydre er riktig etter din gane. Form så kjøttfarsen til 25-30 like store kyllingkjøttboller, eller i den størrelsen du ønsker. Bruk to spiseskjeer eller hva du synes er enklest. Stek kjøttbollene i flere omganger i en stekepanne, i litt smør eller olje på middels-høy varme. Snu de underveis, slik at du får en jevn stekeskorpe. Siden jeg etterstekte kjøttbollene i stekeovnen, så var det ikke så viktig at de var helt gjennomstekte. Skal du ikke ettersteke de i ovnen er det viktig at de er helt gjennomstekte i stekepannen. Legg kyllingkjøttbollene over i en ildfastform når de er ferdigstekte, og gå i gang med soppsausen.
  • Sett stekeovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Soppsaus
  • Rens og finhakk løk og hvitløken. Skjær soppen i smått.
  • Stek løk og hvitløk i en blanding av smør og olje, til den begynner å bli blank. Ha i soppen og stek videre noen minutter.
  • Bland hvetemel ut i kald melk. Tilsett melk, utblandet buljong, fløte, rosmarin og paprikakrydder. Kok opp og la koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett noen dråper sukkerkulør om du ønsker en litt mørkere farge.
  • Servering
  • Hell soppsausen over kyllingkjøttbollene og sett ildfastformen i ovnen i 10-15 minutter. Kok eventuell pasta i mellomtiden, og lag en enkel salat. Server og nyt, håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*