Kyllingnuggets med salat og enkel tzatziki

Lages på: 35 minutter Nivå: Enkel
Kyllingnuggets med salat og enkel tzatziki

Jeg har bestandig forbundet kyllingnuggets med gatekjøkken og frityrkoking, men har i dag laget min egen sunnere variant som jeg ble veldig fornøyd  med. Som tilbehør serverte jeg en helt enkel salat og en hjemmelaget tzatziki. Tzatziki har visst blitt det nye favoritt-tilbehøret mitt denne vinteren, og jeg får bare ikke nok av denne greske dressingen. Salaten ble derimot svært enkel, bestående av feldsalat og cherrytomater.

Da jeg skulle lage kyllingnuggets så valgte jeg å bruke ristede brødsmuler for å få et crispy resultat. Om du ikke tar deg tiden til å lage ditt eget brødrasp så kan du også kjøpe ferdig panko. Nødvendigvis ikke like sunt, men et alternativ når man har litt dårlig tid. Se også oppskrift på panert kylling.

Vær oppmerksom på at ingrediensene til hjemmelaget tzatziki ligger i en egen oppskrift, så ikke glem å sikre deg ingrediensene til dette.

Håper det smaker!

Kyllingnuggets med tzatziki

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

35

minutter

Ingredienser

  • Kyllingnuggets
  • 600 gram kyllingfilet

  • 50 gram parmesan

  • 3 stk brødskiver

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1/4 ts kajennepepper

  • 2 stk egg

  • Tilbehør
  • Salat

  • Cherrytomater

  • Tzatziki

Fremgangsmåte

  • Skjær skorpen av 3 brødskiver og bruk en blender eller stavmikserens hakkefunksjon til å lage smuler av brødet. Rist brødsmulene kjapt i en varm og tørr stekepanne til at de blir sprø, og la de avkjøle på en tallerken. Bruk gjerne grovbrød for et litt sunnere alternativ. Du kan også bruke ferdig panko istedenfor.
  • Jeg serverte kyllingnuggetsene med hjemmelaget tzatziki. Se oppskrift på tzatziki. Jeg gjorde de første 4 stegene i tzatziki-oppskriften mens jeg ventet på at brødet skulle avkjøle, resten gjorde jeg mens kyllingen stod i ovnen.
  • Del kyllingen i passe store biter.
  • Visp kjapt sammen 2 egg i en skål.
  • Bland inn salt, pepper, kajennepepper og finrevet parmesan inn i de avkjølte brødsmulene.
  • Dypp hver kyllingbit i egg og deretter i brødblandingen. Legg de umiddelbart over på et bakepapirkledd stekebrett. Kyllingen stekes midt i ovnen i ca 15 minutter, hvor de 5 siste minuttene er med varmluft.
  • Mens kyllingen steker har du tid til å lage en enkel salat, og kanskje gjøre deg ferdig med tzatzikien om du ikke er det allerede.
  • Server sprø kyllingnuggets med tzatziki og en enkel salat ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*