Kyllingnuggets med salat og enkel tzatziki

Kyllingnuggets med salat og enkel tzatziki

Jeg har bestandig forbundet kyllingnuggets med gatekjøkken og frityrkoking, men har i dag laget min egen sunnere variant som jeg ble veldig fornøyd  med. Som tilbehør serverte jeg en helt enkel salat og en hjemmelaget tzatziki. Tzatziki har visst blitt det nye favoritt-tilbehøret mitt denne vinteren, og jeg får bare ikke nok av denne greske dressingen. Salaten ble derimot svært enkel, bestående av feldsalat og cherrytomater. Om du har noe litt mer spennende i salaten så er det bare fint.

Ved tilberedning av kyllingnuggets så valgte jeg å riste brødsmulene for å være sikker på å få et crispy resultat. Jeg har sett at noen unnlater å riste de for heller å øke andelen av steketiden med varmluft, men dette har jeg selv ingen erfaring med. Til gjengjeld så vil jeg tro at du sparer rundt 10 minutter av den totale tilberedningstiden, så kan jo være verdt forsøket om du har det litt dårlig tid.

Vær oppmerksom på at ingrediensene til hjemmelaget tzatziki ligger i en egen oppskrift, så ikke glem å sikre deg ingrediensene til dette.

Kyllingnuggets med salat og enkel tzatziki

Kyllingnuggets med salat og enkel tzatziki

Ingredienser

  • Kyllingnuggets
  • 600 gram kyllingfilet
  • 50 gram parmesan
  • 3 brødskiver
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 2 egg
  • Tilbehør
  • Salat
  • Cherrytomater
  • Tzatziki

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær skorpen av 3 brødskiver og bruk en blender eller stavmikserens hakkefunksjon til å lage smuler av brødet. Rist brødsmulene kjapt i en varm og tørr stekepanne til at de blir sprø, og la de avkjøle på en tallerken. Bruk gjerne grovbrød for et litt sunnere alternativ
Steg 2
Jeg serverte kyllingnuggetsene med hjemmelaget tzatziki. Oppskrift på tzatziki finner du her. Jeg gjorde de første 4 stegene i tzatziki-oppskriften mens jeg ventet på at brødet skulle avkjøle, resten gjorde jeg mens kyllingen stod i ovnen.
Steg 3
Del kyllingen i passe store biter.
Steg 4
Visp kjapt sammen 2 egg i en skål.
Steg 5
Bland inn salt, pepper, kajennepepper og finrevet parmesan inn i det avkjølte brødsmulene.
Steg 6
Dypp hver kyllingbit i egg og deretter i brødblandingen. Legg de umiddelbart over på et bakepapirkledd stekebrett. Kyllingen stekes midt i ovnen i ca 15 minutter, hvor de 5 siste minuttene er med varmluft.
Steg 7
Mens kyllingen steker har du tid til å lage en enkel salat, og kanskje gjøre deg ferdig med tzatzikien om du ikke er det allerede.