Kyllingsalat med bacon og avokadodressing

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Kyllingsalat med bacon og avokadodressing

Forrige uke fikk vi en liten forsmak på sommeren, med mye sol og varme. Og etter hvert som kvikksølvet kryper oppover, frister det mer og mer med sommerlige salater. En av salatene jeg laget i forrige uke var en kyllingsalat med pasta, bacon og avokadodressing.

I denne salaten spiller avokadodressingen en sentral rolle, og tilfører både god smak og fuktighet til salaten. Er du ikke så glad i avokado, kan du også erstatte dressingen enten med en grønn basilikumpesto eller en rød pesto av soltørkede tomater. Det gir så klart en litt annen smak, men passer også godt til kyllingsalaten. Salaten toppet jeg med hjemmelaget syltet rødløk, som gir en god kontrast til resten av salaten.

Har du ikke akkurat de sammen ingrediensene jeg har oppgitt, må du ikke være redd får å bruke litt andre ingredienser du har til rådighet.

Håper du ble inspirert til å teste denne oppskriften!

Kyllingsalat med bacon og avokadodressing

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1/2 ts chilipulver

  • 2 ss olivenolje

  • 150 gram baconterninger

  • 200 gram pasta (pastasløyfer, -rør el.)

  • 200 gram cherrytomater

  • 1/2 stk agurk

  • 1 stk spisspaprika

  • 1/2 stk crispisalat

  • Syltet rødløk

  • Friske urter

  • Avokadodressing
  • 1 stk avokado

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 stk lime

  • 2 ss olivenolje

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Gå i gang med å steke kyllingen. Den tar lengst tid. Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og chilipulver. Stek filetene 2-3 minutter på hver side i en god klunk olivenolje i en varm stekepanne. De trenger kun å få litt stekeskorpe.
  • Legg kyllingfileten over i en ildfastform. Hell over oljen fra pannen, sett i et steketermometer og la kyllingen stå i ovnen til kjernetemperaturen viser 65 grader. Det tar 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingfiletene. Når kyllingen er ferdig tar du den ut av ovnen og lar den hvile i minst 10 minutter før du skjærer den opp.
  • Lag resten mens kyllingen steker. Stek baconterningene i samme stekepanne som du har stekt kyllingen i. Kok pastaen i lettsaltet vann, etter pakkens anvisning.
  • Skjær opp ingrediensene til salaten. Del tomatene i to. Skjær agurken i to på langs, og skjær den videre i halvmåner. Skjær paprikaen i to, fjern hinner og frø fra innsiden og skjær den i halve ringer. Skjær cripspisalaten i smått. Bland salatingrediensene og ha i friske urter.
  • Skal du servere salaten med syltet rødløk til, finner du oppskriften her.
  • Lag avokadodressingen. Skjær avokadoen i to. Vipp ut steinen ved hjelp av en skje og bruk skjeen til å skille avokadokjøttet fra skallet. Skjær avokadoen i biter og ha den over i en foodprosessor. Skrell og finhakk feddet med hvitløk og ha det sammen med avokadoen. Skvis over limesaften og ha også i olivenoljen. Kjør sammen til du ha jevn avokadodressing. Smak til med salt og pepper.
  • Når pastaen er ferdig har du den over i et dørslag. La den renne fra seg noen minutter og ha den tilbake i kjelen. Bland inn halvparten av avokadodressingen.
  • Bland sammen salaten, pastaen, oppskåret kylling og stekt bacon. Ha over resten av avokadodressingen og avslutt med syltet rødløk. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*