Kyllingsalat med bakt søtpotet og vinaigrette

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Kyllingsalat med ovnsbakt søtpotet og vinaigrette

Kyllingsalat med bakt søtpotet og vinaigrette er en enkel, sunn og god hverdagsmiddag. Den bakte søtpoteten smaker veldig godt i kyllingsalaten, og lager seg nærmest seg selv i ovnen mens du gjør resten klart.

I denne oppskriften har jeg laget en enkel vinaigrette, hvor honning og sennep fungerer som en emulgator. Deres rolle er å gjøre det mulig å binde oljen med syren, slik at du får en tykkere konsistens. En vinaigrette er en slags saus eller dressing, og en emulsjon av syre og olje. I utgangspunktet er forholdet mellom syre og olje 1:3, men kan også variere noe. Å lage en enkel vinaigrette tar ikke noe mer enn 5 minutter, og kan ikke sammenlignes med de ferdige variantene du får kjøpt.

Håper du ble inspirert til å teste ut denne oppskriften!

Flere gode kyllingsalater fra bloggen:

Kyllingsalat med bakt søtpotet og vinaigrette

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

30

minutter

Ingredienser

  • 500 gram kylling

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • 1 stk crispisalat

  • 10 stk cherrytomater

  • 1/2 stk agurk

  • 1 stk avokado

  • 1 stk rød paprika

  • Ovnsbakt søtpotet
  • 1 stk middels stor søtpotet

  • 2 ss Olivenolje

  • Salt

  • Pepper

  • Chilikrydder

  • Vinaigrette
  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 ts dijonsennep

  • 1 ts honning

  • 1 klype flaksalt

  • 1 klype kvernet pepper

  • 1 ss balsamicoeddik

  • 3 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  • Ovnsbakt søtpotet
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skrell søtpoteten og del den opp i jevnstore terninger. Ha potetbiten i en liten bolle, tilsett olivenolje og krydre med salt, pepper og chili. Bland godt sammen.
  • Fordel søtpoteten utover et bakepapirkledd stekebrett. Bak potetene midt i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre. Skru gjerne på varmluft de siste fem minuttene av steketiden.
  • Kyllingsalat
  • Krydre kyllingfileten med salt og pepper, og stek den i litt olje i en varm stekepanne. Mens den steker kan du gjør klar resten av salaten.
  • Skyll salat, tomater, agurk og paprika. Kutt opp crispisalaten i så store biter du ønsker, cherrytomatene deles i to og agurk og paprika kuttes i terninger.
  • Del avokadoen i to, bruk en skje til å vippe ut steinen, samt å skille avokadokjøttet fra skallet. Del fruktkjøttet i terninger og ha det sammen med resten i en salatbolle.
  • Dersom kyllingen bruker lang tid på å bli ferdigstekt kan du dele den på langs, slik at hver filet blir halve tykkelsen. Stek den ustekte delen videre noen minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Legg den stekte kyllingen til side.
  • Vinaigrette
  • Ha hvitløk, sennep, honning, salt og pepper i en morter. Tilsett balsamicoeddik og bruk støteren til å knuse alle ingrediensene sammen. Du kan også en liten hakkebolle til stavmikseren, men jeg foretrekker morter til dette.
  • Rør i blandingen mens du gradvis tilsetter olivenolje. Blandingen vil tykne. Smak til med eventuelt mer salt og pepper.
  • Servering
  • Ha stekt kylling og søtpoteter sammen med resten. Vend forsiktig inn vinaigretten rett før servering, så beholder du sprøheten i salaten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*