Kyllingsalat med couscous og feta

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Kyllingsalat med couscous og fetaost

Da jeg før sommeren spurte dere følgere om hvilke oppskrifter dere ønsket å se mer av gjennom sommeren, så ønsket et flertall av dere enda flere salater. Flere ulike salater har det blitt, og i  dag er det altså kyllingsalat med couscous og fetaost som står for tur. En enkel og god middagssalat, som både kan nytes til middag eller lunsj. Slike salater kan varieres i det uendelige, så vær ikke redd for å eksperimentere med andre salatingredienser. Med andre ord en ypperlig anledning til å rydde litt i kjøleskapet samtidig.

Tips! Topp salaten med hjemmelagede krutonger. Smaken og den sprø konsistensen er med på å løfte  smaksopplevelsen av enhver salat.

Flere andre middagssalater fra Det glade kjøkken:

Denne gangen laget jeg en ekstra stor porsjon med kyllingsalat. Da hadde vi jo en ekstra spiseklar middag som kunne inntas rett fra kjøleskapet til en senere dag. Perfekt for late dager, hvor vi ikke ønsker å bruke tid på kjøkkenet.

Kyllingsalat med fetaost

Håper det frister!

Kyllingsalat med couscous og feta

4 fra 19 vurderinger
Type rett: Middag, LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steke-/koketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 kyllingfilet

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • Chilikrydder

  • Salt og pepper

  • 2 dl 2 couscous

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 50 gram 50 salat

  • 1/2 stk 1/2 granateple

  • 1 stk 1 avokado

  • 75 gram 75 fetaost

  • Lime

Fremgangsmåte

  • Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og litt chilikrydder. Stek filetene i en panne, sammen med en knust hvitløk. Bruk gjerne et lokk når du steker, da går det kjappere og er enklere å få et saftigere resultat. La kyllingfiletene hvile når den er gjennomstekt.
  • Mens kyllingen steker kan du gjøre klart resten. Kok couscous etter anvisningen på pakken. Sett også den til side når den er ferdigkokt.
  • Skyll salat, agurk og paprika. Del rødløken i to, rens den og skjær den opp i tynne strimler. Skjær opp agurk, paprika og salat. Avokadoen kuttes i to, stein og skall fjernes, før den så kuttes opp i terninger. Del granateplet i to, og fjern kjernene fra den ene halvdelen.
  • Skjær opp den ferdigstekte kyllingen i biter. Bland sammen kylling, couscous, oppskåret frukt og grønt og fetaost. Vend gjerne inn avokadoen helt til slutt, slik at den fortsatt holdes i hele biter. Blir salaten litt tørr kan du blande inn litt av oljen fra boksen med fetaost. Skvis over litt lime rett før servering. Håper kyllingsalaten faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*