Kyllingsalat med karri (påleggsalat)

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Karrisalat med kylling

I sommer laget jeg en ny påleggsalat som jeg har lyst til å dele med dere – nemlig kyllingsalat med karri. Bruker du ferdiggrillet kylling så er denne svært kjapp å lage, og passer fint enten det er på brødskiva, i wraps, baguetter eller knekkebrød.

Jeg skal innrømme at jeg ikke er så kjempeglad i påleggsalatene man får kjøpt på butikken, og synes ofte det er alt for mye majones og for lite av det andre. Kanskje det bare er meg, men derfor foretrekker jeg å lage de selv. Denne gangen ble det som nevnt en kyllingsalat med karri, men fra tidligere av har jeg også publisert oppskrifter som eggesalat, kreolsk kyllingsalat og tunfisksalat med vårløk.

Tips! Gulroten i denne oppskriften kan helt fint utelates. Selv om gulrot er sunt, så forsvinner den fort litt blant de andre ingrediensene.

Kyllingsalat med karri

0 fra 0 vurderinger
Type rett PåleggNivå: Enkel
Porsjoner

8

porsjoner
Tilberedning

15

minutter

Ingredienser

  • 200 gram ferdiggrillet kylling

  • 1/2 fedd hvitløk

  • 1,5 dl lettrømme

  • 3 ss majones

  • 1 ts karri (smak deg frem)

  • 1/2 ts chilikrydder

  • 1 stk gulrot (kan utelates)

  • 1 stk grønt eple

  • 1/4 stk rødløk

  • 1-2 ss sitronsaft

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Ha kyllingen i en liten skål, sammen med finhakket hvitløk, lettrømme og majones. Dersom kyllingen er i større biter kan du dele den opp ytterligere. Tilsett karri og chili, men smak deg gjerne frem til riktig mengde av førstnevnte.
  • Kutt rødløken opp i smått. Skrell gulroten og eplet og riv de på et råkostjern. Skvis over sitronsaft.
  • Bland rødløk, gulrot og eple sammen med resten, og smak til med salt og pepper, og eventuelt mer karri/chili. Oppbevar påleggssalaten kjølig frem til den skal brukes. Håper den smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*