Kyllingsalat med mango, linser og feta

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Salat med kylling, linser, mango og feta

Her kommer en enkel oppskrift på kyllingsalat med mango, linser og feta. Denne salaten er kjapp å lage og er en sunn og lett middag – Perfekt for hverdager.

Det som kanskje tar lengst tid er å steke kyllingen. Er kyllingfiletene litt tykke tar de ekstra lang tid å få gjennomstekte. Da kan et godt tips være å dele de i to på langs, slik at du halverer tykkelsen på filetene. Du kan jo også kjøpe ferdigstekt kylling, da trenger du kun å kutte opp frukt og grønt. Samtidig så synes jeg ofte den ferdigstekte kyllingen kan være litt tørr.

Jeg har tidligere delt en oppskrift på salat med paprika, linser, mango og feta. Denne gangen valgte jeg å blant annet tilføre kylling for å få litt ekstra proteiner i retten. Har du ikke de samme grønnsakene som meg må du ikke være redd for å bruke det du har. Litt pasta, kokte byggryn eller quinoa passer også godt i salaten, om du vil tilføre litt karbohydrater.

Dette er en smakfull salat som kan nytes med god samvittighet.

Kyllingsalat med linser, mango og feta

Kyllingsalat med mango, linser og feta

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfileter

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1/2 ts chilipulver

  • Olivenolje til steking

  • 1 boks linser

  • 1 stk mango

  • 2 stk spisspaprika

  • 2 stilker stangselleri

  • 1 stk agurk

  • 4 stk vårløk

  • 1 stk lime

  • 1/2 ss honning

  • 60 gram fetaost

  • Frisk mynte (valgfritt)

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og litt chilikrydder. Stek filetene i en klunk olivenolje i en varm stekepanne. Stek kyllingfiletene et par minutter på hver side på høy varme. Senk deretter varmen, legg på et lokk og etterstek til dem er gjennomstekte. La kyllingfiletene hvile i cirka 10 minutter etter at de er gjennomstekte.
  • Gå i gang med å lage resten av salaten mens kyllingen steker. Hell linsene i et dørslag og skyll dem under kaldt vann. La vannet renne av linsene mens du går videre med salaten.
  • Skrell mangoen, skjær bort steinen som ligger i midten og skjær fruktkjøttet i terninger. Skjær paprikaene i to på langs og fjern hinnene inni. Skjær paprikaene i små terninger. Ha mangoen og paprikaene i en salatbolle.
  • Skrell stangselleristilkene med en gulrotskreller dersom du synes den har en litt stram smak. Skjær dem i to på langs og deretter i tynne skiver. Skjær agurken i to og deretter i halvmåner. Skjær vårløken i tynne ringer. Ha de oppskårede grønnsakene og linsene i salatbollen.
  • Skvis saften av en lime over salaten og ha over honningen. Skjær kyllingen i biter og ha også den sammen med salaten. Smuldre over fetaosten, ha i mynteblader, krydre lett salt og pepper og vend salaten sammen til alt er godt blandet.
  • Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*