Kyllingsalat med pasta og pesto

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Kyllingsalat med pasta og pesto

Salater hører våren og sommeren  til, og særlig kyllingsalater blir det en del av hos oss. Selv pleier jeg å lage en ekstra stor porsjon når jeg først er i gang, så har jeg salat til middag i flere dager.

I dag deler jeg en oppskrift på kyllingsalat med pasta og pesto. En enkel kyllingsalat med enkle ingredienser. Har du et annet utvalg av grønnsaker tilgjengelig så vær ikke redd for å bruke de istedenfor.

Husk at det er viktig at kokt pasta ikke blir stående i romtemperatur i lengre tid, særlig dersom du skal spise den over flere dager. Skyll den kokte pastaen i kaldt vann og ha den i kyllingsalaten. Begrens tiden salaten står fremme i varmen. Da er det trygt å spise den dagen etter.

Jeg var så heldig at jeg hadde en boks med grønn pesto i fryseren. Skal du lage pestoen selv så har jeg allerede en oppskrift på hjemmelaget pesto på bloggen.

Kyllingsalat med pasta, pesto og fetaost
Banner - Mat du blir glad av

Kyllingsalat med pasta og pesto

4 fra 27 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 kyllingfilet

  • Salt og pepper

  • Chilikrydder

  • Olivenolje, til steking

  • 200 gram 200 pasta

  • 1 stk 1 crispisalat

  • 1 stk 1 paprika

  • 1 stk 1 agurk

  • 1 stk 1 brokkoli

  • 1 stk 1 avokado

  • 12 stk 12 cherrytomater

  • 4 ss 4 pesto

  • 75 gram 75 fetaost

Fremgangsmåte

  • Krydre kyllingen med salt, pepper og chilikrydder. Stek den så i en god klunk olivenolje til den er gjennomstekt. Er kyllingfiletene tykke kan det være en god idé å skjære de i to på langs, slik at de får halve tykkelsen. Den ferdigstekte kyllingen settes til side.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken. Ha den ferdigkokte pastaen over i et dørslag.
  • Skyll grønnsakene i kaldt vann. Kutt opp salaten, enten i strimler eller riv den i litt større biter. Paprikaen deler du i to og fjerner hinnene og frøene inni. Skjær den så opp i halve ringer. Del agurken i to og skjær den i skriver. Skjær små buketter av brokkolien. Fjern stein og skall fra avokadoen, og skjær den i terninger. Cherrytomatene deles i to eller fire.
  • Del opp kyllingen i strimler når den er helt avkjølt.
  • Bland pestoen med den avkjølte pastaen.
  • H stekt kylling, pasta med pesto og oppskårede grønnsaker i en stor bolle. Smuldre over fetaosten og vend salaten sammen. Server og nyt pastasalaten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*