Kyllingsalat med sprø pita og hvitløksdressing

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Enkel
Kyllingsalat med pitachips og hvitløksdressing

Kyllingsalat er en sunn og enkel hverdagsmiddag, som faller i smak hos oss. Tidligere denne uken laget jeg en variant hvor jeg hadde i biter av sprø pitabrød og en enkel hvitløksdressing. Med kylling som var stekt på forhånd, og hvitløksdressing som allerede stod i kjøleskapet, så var middagen ikke mange minuttene unna.

Du finner også flere ulike middagssalater med kylling her på bloggen, som blant annet kyllingsalat med couscous og feta eller kyllingsalat med pasta og pesto for å nevne noen. Ta gjerne en titt i kjøleskapet når du går i gang med å lage salaten, det er utallige muligheter for hva du kan ha i salaten.

Kyllingsalat med sprø pita og hvitløksdressing

4.3 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfileter

  • Salt og pepper

  • Chilikrydder

  • Olje til steking

  • 65 gram salatblanding

  • 1 neve spinat

  • 1 stk paprika

  • 1 stk mango

  • 1 stk avokado

  • 2 stk pitabrød

  • Hvitløksdressing
  • 1/2 boks rømme

  • 1 fedd hvitløk

  • Salt

Fremgangsmåte

  • Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og chilikrydder. Stek de så i litt olje i en varm stekepanne. Sett stekeovnen på 130 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Når filetene har fått en fin stekeskorpe setter du inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Legg de i en ildfastform og sett den i ovnen. Ta ut kyllingen i det den når en kjernetemperatur på 68 grader, og la den gjerne hvile i 10 minutter før du skjærer i den.
  • Mens kyllingen står i ovnen lager du klar hvitløksdressingen og salaten.
  • Rens, knus og finhakk en fedd hvitløk. Bland den inn med en halv boks lettrømme og smak til med litt salt. Sett den kjølig frem til servering
  • Grovhakk spinaten opp i litt mindre biter og ha den sammen med salaten i en bolle. Skyll paprika og kutt den opp i smått. Fjern steinen fra både mango og avokado og fjern skallet. Skjær mangoen opp i terninger og avokadoen i tynne skiver. Has sammen med salaten.
  • Kutt opp pitabrødene i biter og legg de utover et bakepapirkledd stekebredd. Sett de inn i ovnen når kyllingen er tatt ut, og skru samtidig opp temperaturen til 180 grader. La de stå i ovnen i cirka 10 minutter til de er sprø chips.
  • Skjær den ferdigstekte kyllingen opp i skiver. Ha både kylling og hvitløksdressing i bollen med salaten og bland godt, slik at dressingen er godt fordelt. Bland inn biter av sprø pitabrød og ser umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*