Kyllingsalat med rød pesto

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Kylllingsalat med rød pesto

Av og til kan det være veldig godt med en salat til middag, og da havner ofte valget på kyllingsalat med rød pesto.  Kyllingsalaten inneholder både kylling og pasta, og sammen med den røde pestoen, av soltørkede tomater, så har du en lett  og smakfull rett som fungerer like godt til middags som til lunsj. Lag gjerne litt ekstra salat så slipper du å  tenke på hva du  skal ha til morgendagens lunsj.

I denne oppskriften har jeg også testet ut de nye grønnsakspastaene som har kommet i butikken. Jeg brukte en grønnsakspasta med smak av blomkål, som inneholdt 40% grønnsaker  og hele 14% proteiner. Absolutt et fullverdig alternativ når man lager pastaretter!

Kyllingsalaten fungerer utmerket godt som både middag og lunsj. I oppskriften har jeg også testet ut de nye grønnsakspastaene som har kommet, men du kan også bare bruke vanlig fullkornspasta hvis du heller ønsker det.

Håper maten smaker!

Kyllingsalat med rød pesto

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kylling
  • 500 gram 500 kyllingfilet

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • Rød pesto
  • 75 gram 75 soltørkede tomater i olje

  • 10 stk 10 basilikumsblader

  • 2 ss 2 pinjekjerner

  • 2 klyper 2 flaksalt

  • Olivenolje

  • Salat
  • Feldsalat

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 12 stk 12 cherrytomater

  • 1 stk 1 paprika

  • 4 stk 4 reddiker

  • 1 stk 1 avokado

  • 75 gram 75 fetaost

  • 150 gram 150 pasta

Fremgangsmåte

  • Kylling. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i litt olje til den blir gjennomstekt For å være sikker på at kyllingen blir skikkelig gjennomstekt kan du dele kyllingfiletene på langs (slik at du får halve høyden). Når kyllingen er avkjølt kan den skjæres i passende biter.
  • Rød pesto. Kjør sammen soltørkede tomater, basilikum, pinjekjerner og halvparten av saltet ved hjelp av en stavmikser, til du får en jevn blanding. Jeg pleier å forsøke å bruke en gaffel når jeg tar tomatene ut av glasset, slik at jeg ikke får så mye olje med. Hvis den blir tykk tilsetter jeg heller litt god olivenolje selv. Smak til med salt.
  • Pasta. Kok pasta etter anvisning på pakken
  • Skyll ferdigkokt pasta i kaldt vann. Bland inn cirka halvparten av pestoen. Oljen i pestoen gjør at pastaen ikke vil klebe så mye.
  • Salat. Skjær opp agurk, tomat, paprika og reddik i passende biter og ha det i en salatbolle. Bland inn salatblader.
  • Rens en avokado og del den i passende biter.
  • Vend inn avokado, pasta, kylling og resten av pestoen sammen med resten av salaten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Én kommentar

  1. Hei, er det riktig at det bare er 25gr pasta pr porsjon?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*