Kyllingsalat med rød pesto

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Kyllingsalat med pasta og rød pesto

Av og til er det veldig godt med en salat til middag, og en gjenganger hos oss er en kyllingsalat med pasta og rød pesto. Den røde pestoen lager jeg enkelt selv, og er en smaksbombe av en pesto. Denne passer godt i salater som denne, eller på brødskiva eller i andre pastaretter. Denne kyllingsalaten holder deg mett lenge, og er også perfekt som lunsj om du skulle få noen rester. Lag gjerne litt ekstra salat så slipper du å  tenke på hva du  skal ha til morgendagens lunsj.

Det er opp til deg hva slags pasta du ønsker å bruke. Selv brukte jeg pasta penne (pastarør) av fullkorn, men har du din egen favoritt, eller kanskje stående en annen pastatype i skapet – bruk denne. Hvilke grønnsaker du velger å putte i salaten er opp til deg. La deg inspirere av salatingrediensene jeg brukte, eller legg til dine egne.

Glad i kyllingsalater? Da vil du kanskje også like oppskriften på kylling med pasta og grønn pesto, cæsarsalat eller kyllingsalat med bakt søtpotet.

Håper du lot deg friste til å teste ut denne kyllingsalat med rød pesto!

Banner - Mat du blir glad av

Kyllingsalat med rød pesto

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kylling
  • 600 gram 600 kyllingfilet

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • Rød pesto
  • 75 gram 75 soltørkede tomater i olje (avrent vekt)

  • 10 stk 10 basilikumsblader

  • 2 ss 2 pinjekjerner

  • 2 klyper 2 flaksalt

  • Olivenolje

  • Salat
  • 65 gram 65 Feldsalat

  • 1 stk 1 agurk

  • 12 stk 12 cherrytomater

  • 1 stk 1 paprika

  • 4 stk 4 reddiker

  • 75 gram 75 fetaost

  • 1 stk 1 avokado

  • 250 gram 250 pasta

Fremgangsmåte

  • Stek kyllingen. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i litt olje til den blir gjennomstekt For å være sikker på at kyllingen blir skikkelig gjennomstekt kan du dele kyllingfiletene på langs (slik at du får halve høyden). Avkjøl den ferdigstekte kyllingen, før du skjærer den i biter.
  • Lag den røde pestoen. Kjør sammen de soltørkede tomatene, basilikumen og pinjekjernene ved hjelp av en stavmikser eller liten foodprosessor, til du får en jevn puré. Jeg bruker en gaffel når jeg tar tomatene ut av glasset, slik at jeg ikke får så mye olje med. Tilsett litt god olivenolje dersom pestoen er veldig tykk. Smak til med salt.
  • Kok pastaen etter anvisningen på pakken
  • Skyll den kokte pasta i kaldt vann. Bland inn cirka halvparten av pestoen. Oljen i pestoen gjør at pastaen ikke vil klebe så mye.
  • Gjør klar salaten. Skjær agurken, tomatene, paprikaen og reddikene slik du foretrekker, og ha dem over i en salatbolle. Bland inn salatbladene og smuldre over fetaost..
  • Del avokadoen i to, fjern steinen og ta ut fruktkjøttet med en skje. Del avokadoen i terninger.
  • Vend avokado, pasta og stekt kylling sammen med salaten. Ha over resten av den røde pestoen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Én kommentar

  1. Hei, er det riktig at det bare er 25gr pasta pr porsjon?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*