Allsidig kyllingsalat

Lages på: 15 minutter Nivå:
Kyllingsalat - påleggsalat

Forrige helg laget jeg en kyllingsalat som jeg serverte i noen halvgrove baguetter. I salaten hadde jeg blant annet kylling, selleri, druer, vårløk, mandler, både rømme og majones, altså helt enkle ingredienser som fås kjøpt i enhver dagligvarehandel.

Salaten ble kjempegod på smak, og det slo meg hvor allsidig den også er. Skal sies at jeg har spist denne i baguetter og på brød i flere dager på rad, men jeg kan tenke meg at den også passer fint på koldbordet eller som tilbehør til grillmaten. Du kan nok også servere den som en middag i seg selv, ha i litt mer grønnsaker, kanskje noen kokte poteter eller pasta, så er du good to go.

Jeg kan også nevne at jeg porsjerte kyllingen i denne salaten. Å posjere betyr å la noe trekke rett under kokepunktet. Dette er en mer skånsom form for varmebehandling, og er eksempelvis det man vanligvis gjør når man “koker” fisk. Det er overhode ikke noe i veien for å grille eller steke kyllingen i denne oppskriften, og om du allerede kjøper ferdiggrillet kylling så er det egentlig bare kutte opp og blande sammen alle ingrediensene.

Håper det frister!

Kyllingsalat
Mat du blir glad av - banner

Allsidig kyllingsalat

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: Pålegg, MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

15

minutter
Avkjøle kylling

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfileter

  • Vann

  • 1/2 ts chiliflak

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ts salt

  • 2 stilker selleri

  • 3 stk vårløk

  • 150 gram røde druer

  • 1 dl mandelflak

  • 50 gram tranebær

  • 1/2 tube majones (jeg brukt lett)

  • 1 dl lettrømme

  • 1 ts dijonsennep

  • 1/2 stk sitron

  • 1/2 ts paprikakrydder

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å posjere kyllingen. Kok opp vann og ha i finhakket hvitløksfedd, chiliflak og salt. Legg i kyllingfiletene, og skru ned varmen slik at vannet er noen grader under kokepunktet. La kjøttet trekke i 15 minutter, eller til den er gjennomkokt. Ta kyllingen opp av vannet og la filetene avkjøle.
  • Når kyllingen er avkjølt kan du gå i gang med å lage salaten. Del den opp i små terninger og ha den i en bolle.
  • Dra over stangsellerien med en gulrotskreller, for å fjerne den aller kraftigste smaken. Del stilkene på langs et par ganger. Kutt så stilkene på tvers, slik at du små biter. Del vårløken opp i skiver og druene i to. Dersom druene ikke er av den steinfrie typen må du fjerne steinene.
  • Ha stangselleri, vårløk, druer, mandelflak og tranebær i skålen med kylling. Mål opp majones og rømme, og ha den i bollen, sammen med dijonsennep. Skvis over saften av en halv sitron og ha også i litt paprikakrydder. Bland sammen salaten og smak til med salt og pepper.
  • Blir salaten litt tørr i konsistensen kan du tilsette litt mer rømme eller majones. Dersom du synes majonesen er for dominerende på smak tilsetter du litt mer majones, men dersom du liker majonessmaken kan du tilsett mer av den.
  • Sett kyllingsalaten kjølig i minst 30 minutter, men gjerne lengre, før den tas i bruk. Da vår smakene satt seg litt.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*