Forrige helg laget jeg en kyllingsalat som jeg serverte i noen halvgrove baguetter. I salaten hadde jeg blant annet kylling, selleri, druer, vårløk, mandler, både rømme og majones, altså helt enkle ingredienser som fås kjøpt i enhver dagligvarehandel.
Salaten ble kjempegod på smak, og det slo meg hvor allsidig den også er. Skal sies at jeg har spist denne i baguetter og på brød i flere dager på rad, men jeg kan tenke meg at den også passer fint på koldbordet eller som tilbehør til grillmaten. Du kan nok også servere den som en middag i seg selv, ha i litt mer grønnsaker, kanskje noen kokte poteter eller pasta, så er du good to go.
Halvgrove baguetter med havre
Nivå: Enkel
Jeg kan også nevne at jeg porsjerte kyllingen i denne salaten. Å posjere betyr å la noe trekke rett under kokepunktet. Dette er en mer skånsom form for varmebehandling, og er eksempelvis det man vanligvis gjør når man “koker” fisk. Det er overhode ikke noe i veien for å grille eller steke kyllingen i denne oppskriften, og om du allerede kjøper ferdiggrillet kylling så er det egentlig bare kutte opp og blande sammen alle ingrediensene.
Håper det frister!