• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. mai 2019

Kyllingstroganoff med pasta

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kyllingstroganoff

Denne gangen har jeg gjort en vri på en gammel klassiker og laget en enkel kyllingstroganoff. Selv om jeg ikke har noe i mot den originale varianten med biff, så er det jo morsomt å variere. I tillegg er jo kylling et litt sunnere alternativ.

Jeg har forsøkt å gjøre stroganoffen forholdsvis enkel, med få ingredienser. Jeg kunne absolutt hatt sopp i den, men droppet det denne gang. Det kanskje mest spenstige i denne oppskriften er det røkte paprikakrydderet. Selv om det ikke er et must for å lykkes med denne middagsretten så tilfører mye smak til retten, og siden kylling i seg selv er ganske nøytral så ville jeg vurdert noen andre krydre som et alternativ.Kan tenke meg at chili og paprika også hadde passet fint.

Kyllingstroganoff er en enkel hverdagsmiddag, og er serveringsklar på rundt 15-20 minutter. Perfekt for hektiske hverdager!

Noen andre pastaretter som kanskje kan friste:

  • Pasta med biff i fløtesaus
  • One pot pasta med pølser
  • Lettvint pasta med chorizo

Server kyllingstroganoff med nykokt pasta, cherrytomater og ferske urter. Håper det smaker!

Kjapp og enkel kyllingstroganoff

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. mai 2019
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Kyllingstroganoff med grønnsakspasta
Ingredienser
  • Kyllingstroganoff
  • 3 kyllingfileter
  • 1/2 purreløk
  • 3 ss tomatpurè
  • 2 dl matfløte
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 ts røkt paprikakrydder
  • Salt og pepper
  • 2 never spinat
  • Tilbehør
  • 150 gram fersk pasta
  • Cherrytomater
  • Ferske urter
  • Olivenolje
Slik gjør du det
Steg 1
Kutt opp kyllingen i strimler og stek den kjapt i litt olje i en varm stekepanne.
Steg 2
Mens kyllingen steker har du rikelig med tid til å skylle og kutte opp purreløk i tynne skiver. Skyll også eventuelt spinat om du bruker den varianten som er uvasket. Ha i oppskåret purreløk når kyllingen begynner å bli gjennomstekt.
Steg 3
Lag en liten grop i midten av stekepannen og fres to-tre spiseskjeer med tomatpuré i samme panne. Dette tar litt av den skarpheten på tomatpuréen.
Steg 4
Tilsett vann, matfløte, røkt paprikakrydder, salt og pepper, og la stroganoffen småputre mens du koker pastaen. Er kyllingstroganoffen veldig tynn kan du blande ut en liten skje maizena i kaldt vann, som spes i gryten mens den koker.
Steg 5
Kok opp lettsaltet vann og kok pasta etter anvisning på pakken. Bruk gjerne grønnsakspasta for et litt sunnere alternativ. Ha pastaen over i et dørslag idet den er ferdigkokt. Risle over litt olivenolje for å unngå at den kleber så mye.
Steg 6
Bland inn et par never med spinat i gryten noen minutter før servering.

Stikkord

  • kyllinggryte
  • Pasta

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grove flerkornbrød
Enkel panna cotta med bringebærsaus

Relaterte innlegg

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021
0 kommentarer

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021
0 kommentarer

Gratinert pastaform

Koteletter i form
24. februar 2021
0 kommentarer

Koteletter i form

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
22delinger