Kyllingstroganoff med pasta

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Kyllingstroganoff

Denne gangen har jeg gjort en vri på en gammel klassiker og laget en enkel kyllingstroganoff. Selv om jeg ikke har noe i mot den originale varianten med biff, så er det jo morsomt å variere. I tillegg er jo kylling et litt sunnere alternativ.

Jeg har forsøkt å gjøre stroganoffen forholdsvis enkel, med få ingredienser. Jeg kunne absolutt hatt sopp i den, men droppet det denne gang. Det kanskje mest spenstige i denne oppskriften er det røkte paprikakrydderet. Selv om det ikke er et must for å lykkes med denne middagsretten så tilfører mye smak til retten, og siden kylling i seg selv er ganske nøytral så ville jeg vurdert noen andre krydre som et alternativ.Kan tenke meg at chili og paprika også hadde passet fint.

Kyllingstroganoff er en enkel hverdagsmiddag, og er serveringsklar på rundt 15-20 minutter. Perfekt for hektiske hverdager!

Noen andre pastaretter som kanskje kan friste:

Server kyllingstroganoff med nykokt pasta, cherrytomater og ferske urter. Håper det smaker!

Kjapp og enkel kyllingstroganoff

3 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kyllingstroganoff
  • 3 stk 3 kyllingfileter

  • 1/2 stk 1/2 purreløk

  • 3 ss 3 tomatpurè

  • 2 dl 2 matfløte

  • 1/2 dl 1/2 vann

  • 1/2 ts 1/2 røkt paprikakrydder

  • Salt og pepper

  • 2 2 never spinat

  • Tilbehør
  • 150 gram 150 fersk pasta

  • Cherrytomater

  • Ferske urter

  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  • Kutt opp kyllingen i strimler og stek den kjapt i litt olje i en varm stekepanne.
  • Mens kyllingen steker har du rikelig med tid til å skylle og kutte opp purreløk i tynne skiver. Skyll også eventuelt spinat om du bruker den varianten som er uvasket. Ha i oppskåret purreløk når kyllingen begynner å bli gjennomstekt.
  • Lag en liten grop i midten av stekepannen og fres to-tre spiseskjeer med tomatpuré i samme panne. Dette tar litt av den skarpheten på tomatpuréen.
  • Tilsett vann, matfløte, røkt paprikakrydder, salt og pepper, og la stroganoffen småputre mens du koker pastaen. Er kyllingstroganoffen veldig tynn kan du blande ut en liten skje maizena i kaldt vann, som spes i gryten mens den koker.
  • Kok opp lettsaltet vann og kok pasta etter anvisning på pakken. Bruk gjerne grønnsakspasta for et litt sunnere alternativ. Ha pastaen over i et dørslag idet den er ferdigkokt. Risle over litt olivenolje for å unngå at den kleber så mye.
  • Bland inn et par never med spinat i gryten noen minutter før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*