Varmende kyllingsuppe med karri

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
KyllIngsuppe med karri

Mange har spurt etter oppskriften på kyllingsuppe med karri, som dere fikk et glimt av på Instastory i går. Kyllingsuppen er utrolig enkel å lage, og varmer litt ekstra på en kald høst eller vinterdag. En liten skvett matfløte balanserte den, og gjorde den rund i smaken.
Følger du meg ikke på Instagram så heter jeg også Det glade kjøkken der.

Til kyllingsuppen serverte jeg grovt brød med smør på, enkelt å greit. Hadde jeg lagt litt mer sjel i middagen skulle jeg servert den med roti ved siden av, eller kanskje noen grove rundstykker, men denne gangen gjorde jeg det enkelt.

Håper du ble inspirert til å teste ut denne kyllingsuppen med karri!

Kyllingsuppe med karri og chili

Kremet kyllingsuppe med karri

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter

Ingredienser

  • Kyllingsuppe med karri
  • 600 gram kyllingfilet

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chili (smak deg frem)

  • 1 ss revet ingefær

  • 3 stk gulrøtter

  • 1/2 stk rød paprika

  • 2 ts karri

  • 5 dl utblandet kyllingbuljong

  • 2 dl matfløte

  • 1/2 stk lime

  • 1/2 ts sukker

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Brød eller rundstykker

Fremgangsmåte

  • Skjær opp kyllingen i biter, enten strimler eller terninger. Krydre kyllingen med salt og pepper før du steker den i litt olje i en varm panne. Når kyllingen har fått en stekeskorpe skrur du av platen og lar den stå. Den skal trekke noen minutter i suppen, og behøver derfor ikke være gjennomstekt.
  • Mens kyllingen steker gjør du klar grønnsakene. Rens løk, hvitløk, og skrell ingefær og gulrøtter. Del chili og paprika i to og fjerne steinene inni. Kutt opp alle grønnsakene i smått, hvitløk og ingefær finhakkes.
  • Surr løk, hvitløk og chili i en liten klunk olje i en gryte. Tilsett ikke all chilien med det samme, men smak det til riktig mengde. Etter et par minutter tilsetter du også ingefær, gulrøtter og oppskåret paprika. Surr videre i 2-3 minutter før du blander inn karrien. Hell på utblandet kyllingkraft eller buljong og la suppen koke til gulrøttene er møre.
  • Ha suppen over i en blander, eller bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin suppe.
  • Spe på med matfløte og kok opp suppen. Ha i saften av en halv lime, litt sukker og smak til med salt og pepper. Legg i kyllingbitene, skru ned på varmen og kyllingen trekke i den varme suppen i 5-10 minutter. Server kyllingsuppen med godt brød eller rundstykker ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*