Varmende kyllingsuppe med karri

KyllIngsuppe med karri

Mange har spurt etter oppskriften på kyllingsuppe med karri, som dere fikk et glimt av på Instastory i går. Kyllingsuppen er utrolig enkel å lage, og varmer litt ekstra på en kald høst eller vinterdag. En liten skvett matfløte balanserte den, og gjorde den rund i smaken.
Følger du meg ikke på Instagram så heter jeg også Det glade kjøkken der.

Til kyllingsuppen serverte jeg grovt brød med smør på, enkelt å greit. Hadde jeg lagt litt mer sjel i middagen skulle jeg servert den med roti ved siden av, eller kanskje noen grove rundstykker, men denne gangen gjorde jeg det enkelt.

Håper du ble inspirert til å teste ut denne kyllingsuppen med karri!

Kyllingsuppe med karri og chili

Kremet kyllingsuppe med karri

  • 24. november 2020
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Kyllingsuppe

Ingredienser

  • Kyllingsuppe med karri
  • 600 gram kyllingfilet
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 - 1 rød chili
  • 1 ss revet ingefær
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 rød paprika
  • 2-3 ts karri
  • 5 dl utblandet kyllingbuljong
  • 2 dl matfløte
  • 1/2 lime
  • 1/2 ts sukker
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • Brød eller rundstykker

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær opp kyllingen i biter, enten strimler eller terninger. Krydre kyllingen med salt og pepper før du steker den i litt olje i en varm panne. Når kyllingen har fått en stekeskorpe skrur du av platen og lar den stå. Den skal trekke noen minutter i suppen, og behøver derfor ikke være gjennomstekt.
Steg 2
Mens kyllingen steker gjør du klar grønnsakene. Rens løk, hvitløk, og skrell ingefær og gulrøtter. Del chili og paprika i to og fjerne steinene inni. Kutt opp alle grønnsakene i smått, hvitløk og ingefær finhakkes.
Steg 3
Surr løk, hvitløk og chili i en liten klunk olje i en gryte. Etter et par minutter tilsetter du også ingefær, gulrøtter og oppskåret paprika. Surr videre i 2-3 minutter før du blander inn karrien. Hell på utblandet kyllingkraft eller buljong og la suppen koke til gulrøttene er møre.
Steg 4
Ha suppen over i en blander, eller bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin suppe.
Steg 5
Spe på med matfløte og kok opp suppen. Ha i saften av en halv lime, litt sukker og smak til med salt og pepper. Legg i kyllingbitene, skru ned på varmen og kyllingen trekke i den varme suppen i 5-10 minutter. Server kyllingsuppen med godt brød eller rundstykker ved siden av. Håper det smaker!