• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
29. oktober 2016

Kyllingsuppe med kokos, ingefær og chili

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kyllingsuppe med kokos, ingefær og chili

Denne kyllingsuppen er ikke så alt for ulik en av suppefavorittene mine, nemlig tom kha gai. Men siden jeg manglet noen av ingrediensene jeg mener tilhører en ekte tom kha gai ( thaichili, galangalrot og sitrongress), så ble det en lettvint variant ut fra hva kjøleskapet kunne by på av ingredienser. Skal sies at jeg nå har laget denne et par ganger de siste to ukene, og flere kommer det absolutt til å bli. Den var rett og slett utrolig god, og ble også tatt veldig godt i mot av samboeren.

Ta gjerne også en titt på den mer autentiske varianten av tom kha gai.

Kyllingsuppen kan enten spises slik den er, eller du kan servere den sammen med ris/byggris.

Tips! Kaffirlimeblader pleier jeg å kjøpe ferske i noen av de asiatiske matbutikkene i Oslo. Kjøper en pose som jeg legger i fryseren, så kan jeg bare plukke derifra når jeg har behov. Jeg mener jeg også har sett tørkede blader på blant annet Meny (Santa Maria?). Ellers kan limeskall brukes som et alternativ.

Håper denne kyllingsuppen også blir din suppefavoritt!

Kyllingsuppe med kokos, ingefær og chili

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 29. oktober 2016
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Kyllingsuppe med kokos, ingefær og chili
Ingredienser
  • 3 kyllingfileter
  • 1 fedd hvitløk
  • 5 cm bit ingefær
  • 1/2 rød chili
  • 1 spisspaprika
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 5 dl kyllingbuljong
  • 2 kaffirlimeblader
  • 1/2 rødløk
  • 2-3 vårløk
  • 1 lime
  • Urter (persille eller koriander)
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • Byggris eller ris
Slik gjør du det
Steg 1
Fjern steinene fra chilien. Surr finhakket hvitløk og chili, sammen med ingefær oppskåret i skiver (ca 0,5 cm) i litt olje et par minutter. Hvis du vil gjøre det ekstra lettvint behøver du ikke skrelle ingefæret, du skal uansett plukke det ut underveis.
Steg 2
Tilsett kokosmelk og kyllingbuljong (vann + terning, eller kyllingkraft om du har) og kok opp. Ha oppi rødløk, kaffirlimeblader og paprika, og la koke i ca 10 minutter. Om du ikke har kaffirlimeblader kan du erstatte de med lime- eller sitronskall.
Steg 3
Plukk ut ingefærskivene og eventuelle kaffirlimeblad , så slipper du å plukke de ut underveis når du spiser.
Steg 4
Tilsett kylling, vårløk og lime, og la den koke i 4-5 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
Steg 5
Rett før servering tilsetter du finhakket persille eller koriander og smaker til med salt og pepper.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget spinatpesto
Sashimisalat med avokado og mango

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

2 comments

  • Nina
    29. oktober 2016

    Hvor får man kjøpt kaffir lime blader? Er de tørket?

    Reply
    • Rolf-Anders
      29. oktober 2016

      Hei Nina 🙂 Jeg har pleid å kjøpe ferske blader i en av de mange asiatiske butikkene i Oslo. Har bestandig liggende en pose i fryseren, og tar bare opp det antallet blader jeg trenger. Jeg mener jeg har sett at man kan kjøpe tørkede blader på Meny, tror kanskje det er Santa Maria. Ellers kan du også bruke litt raspet limeskall 🙂 Takk for spørsmålet, skal oppdatere oppskriften 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
51delinger