Kyllingsuppe med kokos, ingefær og chili

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Kyllingsuppe med kokos, ingefær og chili

Denne kyllingsuppen er ikke så alt for ulik en av suppefavorittene mine, nemlig tom kha gai. Men siden jeg manglet noen av ingrediensene jeg mener tilhører en ekte tom kha gai ( thaichili, galangalrot og sitrongress), så ble det en lettvint variant ut fra hva kjøleskapet kunne by på av ingredienser. Skal sies at jeg nå har laget denne et par ganger de siste to ukene, og flere kommer det absolutt til å bli. Den var rett og slett utrolig god, og ble også tatt veldig godt i mot av samboeren.

Ta gjerne også en titt på den mer autentiske varianten av tom kha gai.

Kyllingsuppen kan enten spises slik den er, eller du kan servere den sammen med ris/byggris.Tips! Kaffirlimeblader pleier jeg å kjøpe ferske i noen av de asiatiske matbutikkene i Oslo. Kjøper en pose som jeg legger i fryseren, så kan jeg bare plukke derifra når jeg har behov. Jeg mener jeg også har sett tørkede blader på blant annet Meny (Santa Maria?). Ellers kan limeskall brukes som et alternativ. Du kan se oppskriften på forenklet Tom kha gai.

Håper denne kyllingsuppen også blir din suppefavoritt!

Kyllingsuppe med kokos, ingefær og chili

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 3 stk kyllingfileter

  • 1 fedd hvitløk

  • 5 cm bit av et ingefær

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 stk spisspaprika

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 5 dl kyllingbuljong

  • 2 stk kaffirlimeblader

  • 1/2 stk rødløk

  • 3 stk vårløk

  • 1 stk lime

  • Urter (persille eller koriander)

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Byggris eller ris

Fremgangsmåte

  • Fjern steinene fra chilien. Surr finhakket hvitløk og chili, sammen med ingefær oppskåret i skiver (ca 0,5 cm) i litt olje et par minutter. Hvis du vil gjøre det ekstra lettvint behøver du ikke skrelle ingefæret, du skal uansett plukke det ut underveis.
  • Tilsett kokosmelk og kyllingbuljong (vann + terning, eller kyllingkraft om du har) og kok opp. Ha oppi rødløk, kaffirlimeblader og paprika, og la koke i ca 10 minutter. Om du ikke har kaffirlimeblader kan du erstatte de med lime- eller sitronskall.
  • Plukk ut ingefærskivene og eventuelle kaffirlimeblad , så slipper du å plukke de ut underveis når du spiser.
  • Tilsett kylling, vårløk og lime, og la den koke i 4-5 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
  • Rett før servering tilsetter du finhakket persille eller koriander og smaker til med salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Hvor får man kjøpt kaffir lime blader? Er de tørket?

    • Rolf-Anders

      Hei Nina 🙂 Jeg har pleid å kjøpe ferske blader i en av de mange asiatiske butikkene i Oslo. Har bestandig liggende en pose i fryseren, og tar bare opp det antallet blader jeg trenger. Jeg mener jeg har sett at man kan kjøpe tørkede blader på Meny, tror kanskje det er Santa Maria. Ellers kan du også bruke litt raspet limeskall 🙂 Takk for spørsmålet, skal oppdatere oppskriften 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*