Kyllingsuppe med tortellini

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Kyllingsyppe med tortellini

Nå som det går i mot kjøligere tider passer det godt å finne frem til de smakfulle og varme suppeoppskriftene. Denne gangen deler jeg en kyllingsuppe med tortellini, en enkel hverdagssuppe som metter.

Jeg har tidligere også delt en lignende oppskrift, nemlig tortellinisuppe med salsiccia. Siden jeg ikke hadde salsiccia denne gangen, og jeg vet at det kan være litt vanskelig å få tak i, så tenkte jeg det kunne være fristende med en variant med vanlig kylling istedenfor. Tortellini er en slags ringformet pasta med fyll. Du finner den blant annen fersk pasta, og om butikken din ikke har det så kan du også bruke andre pastavarianter, som eksempelvis pastaputer.

Håper kyllingsuppen smaker!

Kyllingsuppe med tortellini

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Trekketid

10

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfilet

  • Salt

  • Pepper

  • Røkt paprika (kan sløyfes)

  • Olje

  • 1 stk rødløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 stilker stangselleri (valgfritt)

  • 400 gram hermetiske tomater

  • 1 liter kyllingkraft/kyllingbuljong

  • 1 ts tørket chili (smak deg frem)

  • 1/2 ts tørket oregano

  • 250 gram tortellini

  • 70 gram spinat

  • 4 stk vårløk

  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Del kyllingen opp i strimler. Krydre den med salt, pepper og eventuelt røkt paprikakrydder, og stek den kjapt i litt olje i en gryte eller panne.
  • Gjør klar grønnsakene. Rødløk og stangselleri kuttes opp i tynne skiver og hvitløk finhakkes.
  • Ha oppskåret løk og stangselleri sammen med kyllingen når den har stekt noen minutter, og skru ned temperaturen til medium varme.
  • Tilsett en boks hermetiske tomater, kyllingkraft eller kyllingbuljong , tørket chili og oregano. Kok opp og la suppen trekke i 5-10 minutter.
  • Ha så i tortellinien og la den trekke i noen minutter rett under kokepunktet (se anvisning på pakken). Tilsett så spinat og vårløk oppskåret i tynne skiver. Når spinaten begynner å falle sammen er kyllingsuppen klar til å nytes. Server suppen med et dryss av frisk basilikum.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*