Kyllingsuppe med tortellini

Kyllingsyppe med tortellini

Nå som det går i mot kjøligere tider passer det godt å finne frem til de smakfulle og varme suppeoppskriftene. Denne gangen deler jeg en kyllingsuppe med tortellini, en enkel hverdagssuppe som metter.

Jeg har tidligere også delt en lignende oppskrift, nemlig tortellinisuppe med salsiccia. Siden jeg ikke hadde salsiccia denne gangen, og jeg vet at det kan være litt vanskelig å få tak i, så tenkte jeg det kunne være fristende med en variant med vanlig kylling istedenfor. Tortellini er en slags ringformet pasta med fyll. Du finner den blant annen fersk pasta, og om butikken din ikke har det så kan du også bruke andre pastavarianter, som eksempelvis pastaputer.

Håper kyllingsuppen smaker!

Kyllingsuppe med tortellini

  • 30. september 2020
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Tortellinisuppe med kylling

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfilet
  • Salt
  • Pepper
  • Røkt paprika (kan sløyfes)
  • Olje
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 stangselleri (valgfritt)
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 1 liter kyllingkraft/kyllingbuljong
  • 1/2-1 ts tørket chili
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 250 gram tortellini
  • 70 gram spinat
  • 4 vårløk
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

Steg 1
Del kyllingen opp i strimler. Krydre den med salt, pepper og eventuelt røkt paprikakrydder, og stek den kjapt i litt olje i en gryte eller panne.
Steg 2
Gjør klar grønnsakene. Rødløk og stangselleri kuttes opp i tynne skiver og hvitløk finhakkes.
Steg 3
Ha oppskåret løk og stangselleri sammen med kyllingen når den har stekt noen minutter, og skru ned temperaturen til medium varme.
Steg 4
Tilsett en boks hermetiske tomater, kyllingkraft eller kyllingbuljong , tørket chili og oregano. Kok opp og la suppen trekke i 5-10 minutter.
Steg 5
Ha så i tortellinien og la den trekke i noen minutter rett under kokepunktet (se anvisning på pakken). Tilsett så spinat og vårløk oppskåret i tynne skiver. Når spinaten begynner å falle sammen er kyllingsuppen klar til å nytes. Server suppen med et dryss av frisk basilikum.