Laks med blomkålpuré og nøttesmør

Lages på: 30 minutter Nivå: Middels
Laks med blomkålpuré og nøttesmør

Det er på høy tid at jeg deler en ny fiskeoppskrift her på bloggen. Denne gangen har jeg laget laks med blomkålpuré og nøttesmør. En kjempegod fiskerett som er rimelig enkel å lage. For å tilføre litt friskhet til retten drysset jeg over litt granateple ved servering, synes virkelig det ble prikken over i’en. Min erfaring er også at det ble rikelig med nøttesmør, så her kan man også kutte litt ned hvis man ønsker.

Bakt laks med blomkålpuré og nøttesmør

Idéen til retten fikk jeg fra oppskriften på hjortebiff med nøttesmør og karamelliserte gulrøtter. Jeg hadde lyst til å lage en enklere variant, gjerne med fisk istedenfor hjort. For at den skulle bli litt lettere så erstattet jeg potetmosen med blomkålpuré. I denne retten har også granateplene en viktig rolle. Friskheten fra kjernene bryter gjennom nøttesmøret og løfter hele smaksopplevelsen. Får du ikke tak i granateple kan du også servere retten med en enkel mango- og eplesalat til.

Håper du ble inspirert

Laks med blomkålpuré og nøttesmør

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter

Ingredienser

  • 500 gram laksefilet

  • 1/2 stk lime

  • Salt og pepper

  • Blomkålpuré
  • 1 stk blomkål

  • 1 stk sjalottløk

  • 1/2 dl fløte

  • 1 ss smør

  • Salt og pepper

  • Nøttesmør
  • 75 gram smør

  • 40 gram hasselnøtter

  • 1 ss soyasaus

  • Øvrig tilbehør
  • Granateple

Fremgangsmåte

  • Skyll og fjern bladene fra blomkålen. Del den opp i buketter, mens stilken deles i jevnstore biter.
  • Ha blomkålbitene i en kasserolle og fyll på med vann til det akkurat dekker. Kok blomkålen til den er mør.
  • Skvis litt limesaft over laksen, krydre den så med salt og pepper. Stek laksen med skinnsiden ned (eller den siden det har vært skinn på) mot pannen i litt olje. Etter 3 minutter snur du laksen og steker den videre i 2-3 minutter på den andre siden. Dra så pannen fra varmen, og la laksen hvile mens du gjør klart resten.
  • Samtidig som laksen steker passer det fint å gå i gang med nøttesmøret. Smelt smør i en liten kasserolle på lav varme. Når det begynner å få en brunlig farge har du i grovhakkede hasselnøtter. Pass på at du ikke brenner smøret. Skru ned på varmen og tilsett litt soyasaus. La stå på lav varme frem til servering. Bruker du en soyasaus med lite salt og usaltet smør, kan det være du må salte litt ekstra. Så smak gjerne på nøttesmøret.
  • Når blomkålen har kokt seg mør heller du av vannet, og legger blomkålene over på en tallerken.
  • Surr finhakket sjalottløk i smør i kasserollen, til den begynner å bli myk. Ha blomkålen tilbake i kasserollen, tilsett fløte og bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en jevn og fin blomkålpuré. Smak til med salt og pepper.
  • Snitt med en kniv rundt granateplet, slik at du så vidt skjærer gjennom det ytterste laget. Skill de to halvdelene fra hverandre og plukk eller bank løs granateplekjernene. Gjør dette over et dørslag i vasken om du er redd det kan bli mye gris.
  • Server laksen på en seng med blomkålpuré. Ha over litt av nøttesmøret og dryss over granateplekjerner. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*