Laks med råkost av eple og blomkål

Laks med råkost av eple og blomkål

For å variere litt på fiskemiddagene har jeg i dag servert ovnsbakt laks med råkost av eple og blomkål, et friskt og enkelt middagstilbehør som blant annet passer fint til fisk. Det ble med andre ord en skikkelig sunn og mager laksemiddag på menyen denne gangen, men det er jo ekstra godt å tenke på når man vet at julen bare er én måned unna.

Laks med råkost av eple og blomkål

Laks med råkost av eple og blomkål

  • 20. november 2017
  • 4 porsjoner
  • 35 min
  • Skriv ut
Laks med råkost av eple og blomkål

Ingredienser

  • 500 gram laks
  • 1 sitron
  • Salt og pepper
  • Bladpersille
  • Råkost av blomkål og eple
  • 1/2 blomkål
  • 1/2 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 små epler
  • Salt og pepper
  • Bladpersille

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 190 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 2
Gå i gang med å lage råkosten. Vask og del blomkålen i to, og bruk en mandolin eller kniv til å skjære blomkålen i tynnest mulige skiver. Dersom du bruker en kniv er det lurte å starte fra midten av stilken og skjære utover. Ha den oppskårede blomkålen i en bolle, sammen med saften fra en halv sitron og olivenolje.
Steg 3
Gjør klar laksen før du gjør ferdig siste del av råkosten. Legg laksestykkene i en smurt ildfastform. Skis over saften av en halv sitron, og skjær siste halvdel opp i tynne skiver som du legger rundt fisken. Krydre godt med salt og pepper, og ha over litt hakket persille.
Steg 4
Sett laksen i ovnen i 10-15 minutter.
Steg 5
Mens fisken er i ovnen gjør du ferdig siste del av råkosten. Vask eplene og del de i tynne strimler (med skallet på). Bland eplebitene med resten av råkosten, sammen med litt finhakket bladpersille. Kvern over litt salt og pepper.
Steg 6
Server ovnsbakt laks på en seng av deilig råkost, av eple og blomkål. Ha gjerne en liten klatt lettrømme eller mager kesam ved siden av. Håper det smaker!