• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
20. november 2017

Laks med råkost av eple og blomkål

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Laks med råkost av eple og blomkål

For å variere litt på fiskemiddagene har jeg i dag servert ovnsbakt laks med råkost av eple og blomkål, et friskt og enkelt middagstilbehør som blant annet passer fint til fisk. Det ble med andre ord en skikkelig sunn og mager laksemiddag på menyen denne gangen, men det er jo ekstra godt å tenke på når man vet at julen bare er én måned unna.

Laks med råkost av eple og blomkål

Laks med råkost av eple og blomkål

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 20. november 2017
  • 4 porsjoner
  • 35 min
  • Skriv ut
Laks med råkost av eple og blomkål
Ingredienser
  • 500 gram laks
  • 1 sitron
  • Salt og pepper
  • Bladpersille
  • Råkost av blomkål og eple
  • 1/2 blomkål
  • 1/2 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 små epler
  • Salt og pepper
  • Bladpersille
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 190 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 2
Gå i gang med å lage råkosten. Vask og del blomkålen i to, og bruk en mandolin eller kniv til å skjære blomkålen i tynnest mulige skiver. Dersom du bruker en kniv er det lurte å starte fra midten av stilken og skjære utover. Ha den oppskårede blomkålen i en bolle, sammen med saften fra en halv sitron og olivenolje.
Steg 3
Gjør klar laksen før du gjør ferdig siste del av råkosten. Legg laksestykkene i en smurt ildfastform. Skis over saften av en halv sitron, og skjær siste halvdel opp i tynne skiver som du legger rundt fisken. Krydre godt med salt og pepper, og ha over litt hakket persille.
Steg 4
Sett laksen i ovnen i 10-15 minutter.
Steg 5
Mens fisken er i ovnen gjør du ferdig siste del av råkosten. Vask eplene og del de i tynne strimler (med skallet på). Bland eplebitene med resten av råkosten, sammen med litt finhakket bladpersille. Kvern over litt salt og pepper.
Steg 6
Server ovnsbakt laks på en seng av deilig råkost, av eple og blomkål. Ha gjerne en liten klatt lettrømme eller mager kesam ved siden av. Håper det smaker!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

 

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kokosflarn
Sunnere nøttepålegg med mørk sjokolade

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales