Laks med ratatouille

Laks servert med ratatouille

Ratatouille er en klassisk fransk rett og er sammen med laks rett og slett en helt uslåelig kombinasjon.

La deg ikke skremme av den kanskje litt lange ingredienslisten på ratatouillen. Retten er enkel å lage, og du bruker omentrent en halvtime fra du går i gang til middagen er serveringsklar. Laks med ratatouille er en enkel og god hverdagsmiddag, og dessuten en fin måte å få i seg både fisk og en masse gode grønnsaker. En soneklar favoritt hos oss.

Ikke helt overbevist? Du kan også finne en rekke andre inspirerende fiskeretter på denne siden.

Pannestekt laks servert med ratatouille

Laks med ratatouille

Ingredienser

  • Laks
  • 500 gram laksefilet
  • 1/2 sitron
  • Salt
  • Pepper
  • Ratatouille
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 grønn paprika
  • 1 spisspaprika
  • 1/2 squash
  • 1/2 aubergine
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 2 ts fersk timian
  • Sitronsaft
  • 15-20 blader fersk basilikum
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Finhakk hvitløken og skjær løk, paprika, squash og aubergine i ganske store terninger. Surr disse grønnsakene surre i litt olje i en panne eller en gryte i 2-3 minutter til at løken begynner å bli blank og myk. Det skal fortsatt være litt spenst igjen.
Steg 2
Lag en liten grop midt i gryten til tomatpuréen, og la den frese et lite minutt før du blander den inn med grønnsakene.
Steg 3
Tilsett så hermetiske tomater, rødvinseddik, sukker, fersk basilikum og timian, og la det koke i ca 10 minutter.
Steg 4
Smak til med salt og pepper helt til slutt.
Steg 5
Mens ratatouillen koker, krydrer du en laksefilet med salt og pepper, og skviser litt sitronsaft over det hele.
Steg 6
Stek laksefileten først på høy varme med skinnsiden ned, i ca 5-6 minutter. Deretter snur du den forsiktig og steker den videre et par minutter på den andre siden.