• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
9. februar 2017

Laks med ratatouille

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Laks servert med ratatouille

Ratatouille er en klassisk fransk rett og er sammen med laks rett og slett en helt uslåelig kombinasjon.

La deg ikke skremme av den kanskje litt lange ingredienslisten på ratatouillen. Retten er enkel å lage, og du bruker omentrent en halvtime fra du går i gang til middagen er serveringsklar. Laks med ratatouille er en enkel og god hverdagsmiddag, og dessuten en fin måte å få i seg både fisk og en masse gode grønnsaker. En soneklar favoritt hos oss.

Ikke helt overbevist? Du kan også finne en rekke andre inspirerende fiskeretter på denne siden.

Pannestekt laks servert med ratatouille

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 9. februar 2017
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Laks med ratatouille
Ingredienser
  • Laks
  • 500 gram laksefilet
  • 1/2 sitron
  • Salt
  • Pepper
  • Ratatouille
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 grønn paprika
  • 1 spisspaprika
  • 1/2 squash
  • 1/2 aubergine
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 2 ts fersk timian
  • Sitronsaft
  • 15-20 blader fersk basilikum
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Finhakk hvitløken og skjær løk, paprika, squash og aubergine i ganske store terninger. Surr disse grønnsakene surre i litt olje i en panne eller en gryte i 2-3 minutter til at løken begynner å bli blank og myk. Det skal fortsatt være litt spenst igjen.
Steg 2
Lag en liten grop midt i gryten til tomatpuréen, og la den frese et lite minutt før du blander den inn med grønnsakene.
Steg 3
Tilsett så hermetiske tomater, rødvinseddik, sukker, fersk basilikum og timian, og la det koke i ca 10 minutter.
Steg 4
Smak til med salt og pepper helt til slutt.
Steg 5
Mens ratatouillen koker, krydrer du en laksefilet med salt og pepper, og skviser litt sitronsaft over det hele.
Steg 6
Stek laksefileten først på høy varme med skinnsiden ned, i ca 5-6 minutter. Deretter snur du den forsiktig og steker den videre et par minutter på den andre siden.

Server stekt laks på en seng av deilig ratatouille, og nyt middagen med god samvittighet!

Håper det smaker!


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Velkommen til Det glade kjøkken
Besøksrekord og månedens mest leste

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales