Laks med sitronsaus på under halvtimen

  1. Denne lakseretten er svært kjapp å lage så det er en fordel å ha alle ingrediensene liggende klare. Vask og skjær opp alle grønnsakene; rødløk og paprika i strimler, brokkoli i små buketter, og vårløk og pastinakk i små stenger.
  2. Krydre laksefiletene med salt og pepper, og stek de i litt god olivenolje i en varm stekepanne. Laksen er i utgangspunktet ganske fet, så her behøver du bare litt starthjelp. Jeg brukte laksefilet med skinn, så faller den ikke så fort fra hverandre. Start med å steke den skinnfrie delen ca 2 minutter på høy varme, deretter ca 4 minutter med skinnsiden ned til at fisken så vidt er gjennomstekt. Husk at fisken ettersteker litt etter at du har tatt den fra varmen.
  3. Mens laksen steker woker du kjapt grønnsakene i en wokpanne. Vent med å tilsette vårløken.
  4. Tilsett vårløk, finrevet skall og saften av en halv sitron, litt maizena blandet ut i vannet, salt og pepper.
  5. La det koke et lite minutt, ta woken av platen og tilsett lett matfløten. Lett matfløte tåler ikke koking uten at den sprekker så vær forsiktig når du varmer opp grønnsakene igjen.

Server laks med wokede grønnsaker i sitronsaus med et lite dryss av finhakket gressløk.

Håper det smaker!

 

KOMMENTÉR INNLEGG

Lik gjerne Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Du kan også få høydepunkter fra Sunnere Alternativ direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂