Laks- og brokkoliburger

Å få små barn til å spise grønnsaker er bestandig ikke så enkelt. Min erfaring er at mange fedres og mødres triks er å gjøre grønnsaksbitene så små at det ikke er mulig å skille de fra det andre. Jeg har selv ikke barn men synes likevel at brokkoli tilfører en god smak til disse lakseburgerne. I tillegg så ser de jo veldig spennende ut når du får innslag av grønt i burgerne.

Tidligere har jeg publisert disse svært populære og gode lakseburgerne. Jeg skal ikke lyve, selv om jeg likte denne nye lakseburgeroppskriften svært godt så er fortsatt de andre som er favoritten. Det skal litt til for å slå de burgerne altså, men utforsker jeg ikke andre oppskrifter så finner jeg i hvert fall ikke det ut. Dessuten er det jo slik at smaken varierer litt fra person til person, så kanskje akkuret disse blir din favoritt.

Håper oppskriften faller i smak!

Laks- og brokkoliburger

Laks- og brokkoliburger

Ingredienser

  • Laks og brokkoliburger
  • 500 gram laks
  • 1 liten brokkoli
  • 2 vårløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 ts red currypaste
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • Råkost av eple og gulrot
  • 3 gulrøtter
  • 1 eple
  • 1/2 sitron
  • Tilbehør
  • Lettrømme eller kesam

Fremgangsmåte

Steg 1
Del laksen (skinn- og beinfri) opp i passe store biter. Bitene har du oppi en matmølle (stavmikserens hakkbolle) eller foodprosessor, sammen med vårløk, revet ingefær, salt og egg. Kjør sammen til du får en passe fin masse med noen innslag av fiskebiter. Ha laksefarsen over i en egen bolle.
Steg 2
Vask og del brokkolien opp i buketter. Ha også denne oppi matmøllen eller foodprosessoren, men kjør det sammen til en ganske finkornet masse. Dersom brokkolibitene blir for store kan lakseburgeren bli for løs i konsistensen. Ha “brokkolismuler” sammen med laksefarsen og bland dette sammen.
Steg 3
Form burgerfarsen til 4-6 burgere. Stek disse i en medium varm panne i litt god olivenolje (eller annen olje om du foretrekker). Steketiden beregner jeg til å være ca 3-4 minutter på hver side, litt avhengig av burgertykkelse og varme. Bruk gjerne et lokk for å fordele varmen bedre og for å unngå at det spruter.
Steg 4
Gå i gang med råkosten mens laks- og brokkoliburgeren steker. Ta frem et råkostjern og grovriv ett eple (med skall) og 3 medium store gulrøtter. Ha dette over i en bolle og skvis umiddelbart sitronsaft over. Sitronsaften forhindrer eplene i å bli brune og balanserer også sødmen på en fin måte.
Steg 5
Lakseburgeren serverte jeg med frisk råkost og en liten skje lettrømme. Du kan også bruke kesam om du heller foretrekker det. Enjoy!