Lakseburger med mango og eplesalat

Lages på: 30 minutter Nivå: Middels
Lakseburger med mango- og eplesalat

Både samboeren min og jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til at jeg skulle lage lakseburger til middag. I ettertid har faktisk denne retten blitt en av fiskefavorittene hjemme, og det har nesten blitt en vane at vi lager denne hvis vi skal ha middagsbesøk.

Så om du har lyst til å forsøke deg på en spennende fiskerett litt utenom det vanlig, lag en saftig og smakfull lakseburger. Jeg har flere venner som har gitt svært gode tilbakemeldinger på denne retten og sammen med litt hjemmelaget tzatziki og en frisk mango- og eplesalat så har du en nydelig middagsrett som er passer til både hverdags og til helgs.

Usikker på hvordan du skal kutte en mango? Bama har laget en fin instruksjonsvideo du kan følge, se video her.

Lakseburger med mango og eplesalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett Middag, Middag på under halvtimenNivå: Middels
Porsjoner

4

burgere
Tilberedning

20

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Lakseburger
  • 500 gram beinfri laksefilet

  • 1 ss fersk gressløk

  • 2 ss cottage cheese

  • 2 ts red curry paste

  • 1 ss sitronsaft

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • Mango- og eplesalat
  • 1 stk mango

  • 1/2 stk agurk

  • 1 stk eple

  • 2 stk vårløk

  • 1 stk lime

  • 1 ts revet ingefær

  • Tzatziki
  • 1/2 stk agurk

  • 1/4 ts salt

  • 1,5 dl gresk yoghurt

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 ss sitronsaft

  • 1 klype hvit pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å lage tzatziki. Se oppskrift på tzatziki. La den stå kjølig frem til serveringTzatziki
  • Del laksen i terninger som du har oppi en matmølle eller foodprosessor. Tilsett 2 spiseskjeer cottage cheese, 2 teskjeer rød karripasta, finkuttet gressløk, sitronsaft, salt og pepper.Laks, cottage cheese og rød karripasta
  • Lag en grov farse ved hjelp av stavmikseren. Jeg foretrekker at det er noen laksebiter i disse burgerne, så pass på at du ikke kjører den for lenge. Kjører du derimot laksen for lite sammen er det vanskelig å få den til å henge sammen under steking.Farse til lakseburger
  • Form farsen til 4 lakseburgere som du steker i en forvarmet panne i bittelitt rapsolje. Stek burgerne på medium varme i ca 3-4 minutter på hver side.
  • Mens burgerne steker er det lurt å sette i gang med mango og eplesalaten.
  • Fjern steinen fra mangoen og del den i små terninger. Se tips lengre opp på siden dersom du er usikker på hvordan du skjærer terninger.
  • Fjern kjernehuset fra eplet og kutt eple, mango og agurk i små terninger, som has i en liten bolle. Press limesaft over, og tilsett finhakket ingefær og tynne vårløkskiver.
  • Server lakseburger med mango og eplesalat, og gjerne med en hjemmelaget, enkel og god tzatziki som tilbehør! Jeg gjorde steg 1-4 i tzatziki-oppskriften før jeg startet på denne oppskriften, og gjorde de siste stegene av oppskriften mens lakseburgerne lå i stekepannen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

4 Kommentarer

  1. Lakseburgeren med mango- og eplesalat var bare utrooooolig god! Slo virkelig an hjemme! Trodde den skulle bli noe kjedelig med “bare” mango- og eplesalaten og lakseburgeren (da jeg ikke hadde fått med meg tipset om tzatziki), men det ble virkelig en hit! Rettene komplementerer virkelig hverandre! Fikk beskjed om at jeg “kunne gjerne lage denne igjen”!! 😉

    • Rolf-Anders

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, og lag den gjerne igjen 😉 Forsøk gjerne tzatziki neste gang, du vil ikke angre 🙂

  2. Ble rekommandert å prøve denne og det var stor suksess!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*