Lakseceviche med mango og avokado

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel

Lakseceviche med mango og avokado

Har du hørt om ceviche? Det er rå fisk som er “kokt” i sitrussaft. Syren fra lime gjør at fiskekjøttet går gjennom en kokeprosess, og i løpet av kort tid vil du se at overflaten på fisken (her laksen) virker varmebehandlet. Sammen med den søte mangoen blir dette et alle tiders måltid, og blir ikke laget så alt for sjelden her hos oss.

Lakseceviche med mango og avokado kan serveres som en spennende forrett, eller du kan doble porsjonen og servere den som en egen middagsrett.

Selv om fisken virker “kokt” så er den ikke varmebehandlet, og det er derfor viktig å ta noen forhåndsregler. Jeg brukte SALMA, men du kan også fryse ned fisken i minst 24 timer (ved -20 grader) før du bruker den. Er du usikker på hvordan du skal behandle rå fisk anbefaler jeg deg å lese disse sidene hos Matportalen og Godfisk.

Håper oppskriften faller i smak!

Lakseceviche med mango og avokado

0 fra 0 vurderinger
Type rett: ForrettKjøkken: PeruNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 300 gram 300 laks (salma eller lignende)

  • 2 stk 2 lime

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 1 ts 1 sukker

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1 stk 1 mango

  • 1 stk 1 avokado

  • 3 stk 3 vårløk

  • Koriander etter ønske

Fremgangsmåte

  • Skvis saften av to lime i en bolle sammen med saften av en halv sitron, salt og sukker i en bolle.
  • Skjær laksen i tynne skiver og legg bitene i bollen. Bland laksen forsiktig med sitrussaften og sett laksen i kjøleskapet i 30-60 minutter.
  • Når du tar laksen ut av kjøleskapet vil du se at det ytterste laget på laksen har koagulert. Dette er nemlig noen av egenskapene limen har, som gjør at du kan “koke” fisken uten varme.
  • Skjær terninger av avokado og mango og del vårløken i tynne skiver.
  • Legg marinert laks på et fat sammen med oppskåret avokado, mango og vårløk.
  • Strø over litt koriander og nyt umiddelbart. Velbekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*