• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
5. september 2016

Lakseceviche med mango og avokado

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Lakseceviche med mango og avokado

Har du hørt om ceviche? Det er rå fisk som er «kokt» i sitrussaft. Syren fra lime gjør at fiskekjøttet går gjennom en kokeprosess, og i løpet av kort tid vil du se at overflaten på fisken (her laksen) virker varmebehandlet. Sammen med den søte mangoen blir dette et alle tiders måltid, og blir ikke laget så alt for sjelden her hos oss.

Lakseceviche med mango og avokado
Lakseceviche med mango og avokado

Lakseceviche med mango og avokado kan serveres som en spennende forrett, eller du kan doble porsjonen og servere den som en egen middagsrett.

Selv om fisken virker «kokt» så er den ikke varmebehandlet, og det er derfor viktig å ta noen forhåndsregler. Jeg brukte SALMA, men du kan også fryse ned fisken i minst 24 timer (ved -20 grader) før du bruker den. Er du usikker på hvordan du skal behandle rå fisk anbefaler jeg deg å lese disse sidene hos Matportalen og Godfisk.

Håper oppskriften faller i smak!

Lakseceviche med mango og avokado

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 5. september 2016
  • 2 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Lakseceviche med mango og avokado
Ingredienser
  • 300 gram laks (salma eller lignende)
  • 2 lime
  • 1/2 sitron
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 3 vårløk
  • Koriander etter ønske
Slik gjør du det
Steg 1
Skvis saften av to lime i en bolle sammen med saften av en halv sitron, salt og sukker i en bolle.
Steg 2
Skjær laksen i tynne skiver og legg bitene i bollen. Bland laksen forsiktig med sitrussaften og sett laksen i kjøleskapet i 30-60 minutter.
Steg 3
Når du tar laksen ut av kjøleskapet vil du se at det ytterste laget på laksen har koagulert. Dette er nemlig noen av egenskapene limen har, som gjør at du kan «koke» fisken uten varme.
Steg 4
Skjær terninger av avokado og mango og del vårløken i tynne skiver.
Steg 5
Legg marinert laks på et fat sammen med oppskåret avokado, mango og vårløk.
Steg 6
Strø over litt koriander og nyt umiddelbart. Velbekomme!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • sushi

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ovnsbakt risengrynsgrøt
Enkle og ekstra grove rundstykker

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Lutefisk
16. desember 2020
0 kommentarer

Lutefisk

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales