Lakseceviche med mango og avokado

Lakseceviche med mango og avokado

Har du hørt om ceviche? Det er rå fisk som er “kokt” i sitrussaft. Syren fra lime gjør at fiskekjøttet går gjennom en kokeprosess, og i løpet av kort tid vil du se at overflaten på fisken (her laksen) virker varmebehandlet. Sammen med den søte mangoen blir dette et alle tiders måltid, og blir ikke laget så alt for sjelden her hos oss.

Lakseceviche med mango og avokado
Lakseceviche med mango og avokado

Lakseceviche med mango og avokado kan serveres som en spennende forrett, eller du kan doble porsjonen og servere den som en egen middagsrett.

Selv om fisken virker “kokt” så er den ikke varmebehandlet, og det er derfor viktig å ta noen forhåndsregler. Jeg brukte SALMA, men du kan også fryse ned fisken i minst 24 timer (ved -20 grader) før du bruker den. Er du usikker på hvordan du skal behandle rå fisk anbefaler jeg deg å lese disse sidene hos Matportalen og Godfisk.

Håper oppskriften faller i smak!

Lakseceviche med mango og avokado

  • 5. september 2016
  • 2 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Lakseceviche med mango og avokado

Ingredienser

  • 300 gram laks (salma eller lignende)
  • 2 lime
  • 1/2 sitron
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 3 vårløk
  • Koriander etter ønske

Fremgangsmåte

Steg 1
Skvis saften av to lime i en bolle sammen med saften av en halv sitron, salt og sukker i en bolle.
Steg 2
Skjær laksen i tynne skiver og legg bitene i bollen. Bland laksen forsiktig med sitrussaften og sett laksen i kjøleskapet i 30-60 minutter.
Steg 3
Når du tar laksen ut av kjøleskapet vil du se at det ytterste laget på laksen har koagulert. Dette er nemlig noen av egenskapene limen har, som gjør at du kan “koke” fisken uten varme.
Steg 4
Skjær terninger av avokado og mango og del vårløken i tynne skiver.
Steg 5
Legg marinert laks på et fat sammen med oppskåret avokado, mango og vårløk.
Steg 6
Strø over litt koriander og nyt umiddelbart. Velbekomme!