Laksecurry med paprika og sukkererter

Laksecurry med paprika og sukkererter

Det begynner å bli en stund siden forrige fiskeoppskrift på bloggen. Ikke det at jeg ikke spiser fisk lengre, for jeg spiser gjerne fisk rundt 2 ganger i uken, men det er ikke all mat jeg lager hjemme som legges ut. I all hovedsak skyldes det nok at det ofte blir mange av de samme fiskeoppskriftene som det rulleres på. Lakseburgertorsketaco og soyamarinert laks for å nevne noen av mine største favoritter.

Uansett, kokosmelk og currypaste er en farlig god kombinasjon, og denne gangen inngår disse ingrediensene i en god laksecurry med blant annet paprika og sukkererter. For å få en litt særpreg på retten tilsatte jeg et par kaffirlime-blader, men er absolutt ikke nødvendig for å lage denne retten.

Enkel laksecurry

Laksecurry med paprika og sukkererter

Ingredienser

  • 500 gram laks
  • 150 gram sukkererter
  • 1 spisspaprika
  • 1 liten brokkoli
  • 1/2 rødløk
  • 4 vårløk
  • 2 dl kokosmelk
  • cirka 1 ss rød karripasta
  • 1/2 lime
  • 1 kaffirlimeblad (kan sløyfes)
  • Forslag til tilbehør
  • Ris, byggris el.

Fremgangsmåte

Steg 1
Del laksen opp i passende store biter, og stek de i en stekepanne eller wokpanne i 3-4 minutter. Sett ferdigstekt fisk til side.
Steg 2
Vask og skjær opp grønnsakene. Selv synes jeg det er fint om det er litt størrelse på grønnsakene når jeg woker, og deler derfor ofte opp brokkolien i buketter, sukkerertene i to, og rødløk og paprika i halvringer. Vårløken deler jeg som regel opp i 2 cm lenge biter.
Steg 3
Surr grønnsakene noen minutter i litt olje i pannen, men vent gjerne med å tilsette vårløken. Mot slutten av steketiden tilsetter du rød currypast og kokosmelk. Dersom du har noen kaffirlime-blader liggende kan du gjerne ha oppi det også, men husk å ta de ut når du serverer. Skvis over saften av ca en halv lime og vend forsiktig laksen i woken.
Steg 4
Server laksecurryen med eventuelt tilbehør (byggris, fullkornsris, ris mm)