Laksecurry med paprika og sukkererter

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Laksecurry med paprika og sukkererter

Det begynner å bli en stund siden forrige fiskeoppskrift på bloggen. Ikke det at jeg ikke spiser fisk lengre, for jeg spiser gjerne fisk rundt 2 ganger i uken, men det er ikke all mat jeg lager hjemme som legges ut. I all hovedsak skyldes det nok at det ofte blir mange av de samme fiskeoppskriftene som det rulleres på. Lakseburgertorsketaco og soyamarinert laks for å nevne noen av mine største favoritter.

Uansett, kokosmelk og currypaste er en farlig god kombinasjon, og denne gangen inngår disse ingrediensene i en god laksecurry med blant annet paprika og sukkererter. For å få en litt særpreg på retten tilsatte jeg et par kaffirlime-blader, men er absolutt ikke nødvendig for å lage denne retten.

Håper det smaker!

Enkel laksecurry

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 laks

  • 150 gram 150 sukkererter

  • 1 stk 1 spisspaprika

  • 1 stk 1 liten brokkoli

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • 4 stk 4 vårløk

  • 2 dl 2 kokosmelk

  • 1 ss 1 rød karripasta (smak deg frem)

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 1 stk 1 kaffirlimeblad (kan sløyfes)

  • Forslag til tilbehør
  • Ris, byggris el.

Fremgangsmåte

  • Del laksen opp i passende store biter, og stek de i en stekepanne eller wokpanne i 3-4 minutter. Sett ferdigstekt fisk til side.
  • Vask og skjær opp grønnsakene. Selv synes jeg det er fint om det er litt størrelse på grønnsakene når jeg woker, og deler derfor ofte opp brokkolien i buketter, sukkerertene i to, og rødløk og paprika i halvringer. Vårløken deler jeg som regel opp i 2 cm lenge biter.
  • Surr grønnsakene noen minutter i litt olje i pannen, men vent gjerne med å tilsette vårløken. Mot slutten av steketiden tilsetter du rød currypast og kokosmelk. Dersom du har noen kaffirlime-blader liggende kan du gjerne ha oppi det også, men husk å ta de ut når du serverer.
  • Skvis over saften av ca en halv lime og vend forsiktig laksen i woken. Server laksecurryen med eventuelt tilbehør (byggris, fullkornsris, ris mm)

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*