• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
4. januar 2017

Lakseform med karrisaus og blomkålpuré

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Lakseform med karrisaus og blomkålpuré

Laks er den fiskesorten jeg benytter mest i matlaging. Det finnes også mange andre gode fiskesorter, men laks er liksom så lettvint og den milde smaken gjør at du kan bruke den til nesten alt.

Denne gangen har jeg servert laks sammen med en enkel karrisaus, og servert den sammen med en fløyelsmyk blomkålpuré som tilbehør. En middag som er perfekt nå i januar og man kanskje ønsker stramme litt inn etter julas utskeielser. Du husker kanskje at jeg i fjor hadde en liten karri-periode (om jeg kan kalle det for det), noe som resulterte i flere populære oppskrifter på bloggen. Så hvis du er glad i karri så ta gjerne en titt på oppskriften på Bali kyllinggryte eller kanskje den Indiske kyllinggryten.

Håper du blir inspirert til å forsøke denne lakseformen eller noen av de andre karrirettene på bloggen!

Lakseform med karrisaus og blomkålpuré

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 4. januar 2017
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Lakseform med karrisaus og blomkålpuré
Ingredienser
  • 600 gram laks
  • 1/2 sitron
  • Salt og pepper
  • Karrisaus
  • 1/2 løk
  • 1 spisspaprika
  • Olje til steking
  • 1,5 ts karri
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • 1/4 sitron
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Blomkålpuré
  • 1 blomkål
  • 1/2 dl matfløte
  • 1/2 ss smør
  • Fersk persille
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å vaske og skjære blomkålen opp i buketter. Bruk også gjerne rotfestet. Ha blomkålbitene over i en kasserolle og fyll opp med vann til at blomkålen er dekket- Kok blomkål i ca 15 minutter/til den er mør.
Steg 2
Legg laksen i en oljesmurt ildfastform. Skvis saften av ca 1/4 sitron over den, og følg på med litt salt og pepper. La den steke ca 12-15 minutter midt i ovnen ved 190 grader. Når laksen er ferdig vil du lett kunne flake den.
Steg 3
Karrisausen lager du ved å surre finhakket løk og paprika i litt olje. Når løken begynner å bli myk og blank så tilsetter du karrien, og surrer ytterligere minutt eller to. Bland inn hvetemelet, og spe ut med melk og matfløte. La koke i ca 7-8 minutter, under stadig omrøring. Smak til med sitron, salt og pepper til slutt.
Steg 4
Når blomkålen er ferdigkokt heller du av kokevannet. Ha så oppi en klatt av smør og litt matfløte, og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. Bland inn fersk finhakket persille, og smak deg til med salt og pepper. Middagen er klar til å serveres. Håper det smaker!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

De mest populære oppskriftene i 2016
Helgens pastaform med karbonadedeig

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales