Lakseform med karrisaus og blomkålpuré

Lakseform med karrisaus og blomkålpuré

Laks er den fiskesorten jeg benytter mest i matlaging. Det finnes også mange andre gode fiskesorter, men laks er liksom så lettvint og den milde smaken gjør at du kan bruke den til nesten alt.

Denne gangen har jeg servert laks sammen med en enkel karrisaus, og servert den sammen med en fløyelsmyk blomkålpuré som tilbehør. En middag som er perfekt nå i januar og man kanskje ønsker stramme litt inn etter julas utskeielser. Du husker kanskje at jeg i fjor hadde en liten karri-periode (om jeg kan kalle det for det), noe som resulterte i flere populære oppskrifter på bloggen. Så hvis du er glad i karri så ta gjerne en titt på oppskriften på Bali kyllinggryte eller kanskje den Indiske kyllinggryten.

Håper du blir inspirert til å forsøke denne lakseformen eller noen av de andre karrirettene på bloggen!

Lakseform med karrisaus og blomkålpuré

Lakseform med karrisaus og blomkålpuré

Ingredienser

  • 600 gram laks
  • 1/2 sitron
  • Salt og pepper
  • Karrisaus
  • 1/2 løk
  • 1 spisspaprika
  • Olje til steking
  • 1,5 ts karri
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • 1/4 sitron
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Blomkålpuré
  • 1 blomkål
  • 1/2 dl matfløte
  • 1/2 ss smør
  • Fersk persille
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å vaske og skjære blomkålen opp i buketter. Bruk også gjerne rotfestet. Ha blomkålbitene over i en kasserolle og fyll opp med vann til at blomkålen er dekket- Kok blomkål i ca 15 minutter/til den er mør.
Steg 2
Legg laksen i en oljesmurt ildfastform. Skvis saften av ca 1/4 sitron over den, og følg på med litt salt og pepper. La den steke ca 12-15 minutter midt i ovnen ved 190 grader. Når laksen er ferdig vil du lett kunne flake den.
Steg 3
Karrisausen lager du ved å surre finhakket løk og paprika i litt olje. Når løken begynner å bli myk og blank så tilsetter du karrien, og surrer ytterligere minutt eller to. Bland inn hvetemelet, og spe ut med melk og matfløte. La koke i ca 7-8 minutter, under stadig omrøring. Smak til med sitron, salt og pepper til slutt.
Steg 4
Når blomkålen er ferdigkokt heller du av kokevannet. Ha så oppi en klatt av smør og litt matfløte, og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. Bland inn fersk finhakket persille, og smak deg til med salt og pepper. Middagen er klar til å serveres. Håper det smaker!