Slik lager du denne retten

  1. Start med å vaske og skjære blomkålen opp i buketter. Bruk også gjerne rotfestet. Ha blomkålbitene over i en kasserolle og fyll opp med vann til at blomkålen er dekket- Kok blomkål i ca 15 minutter/til den er mør.
  2. Legg laksen i en oljesmurt ildfastform. Skvis saften av ca 1/4 sitron over den, og følg på med litt salt og pepper. La den steke ca 12-15 minutter midt i ovnen ved 190 grader. Når laksen er ferdig vil du lett kunne flake den.
  3. Karrisausen lager du ved å surre finhakket løk og paprika i litt olje. Når løken begynner å bli myk og blank så tilsetter du karrien, og surrer ytterligere minutt eller to. Bland inn hvetemelet, og spe ut med melk og matfløte. La koke i ca 7-8 minutter, under stadig omrøring. Smak til med sitron, salt og pepper til slutt.
  4. Når blomkålen er ferdigkokt heller du av kokevannet. Ha så oppi en klatt av smør og litt matfløte, og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. Bland inn fersk finhakket persille, og smak deg til med salt og pepper.

Middagen er klar til å serveres. Håper det smaker!