Laksegryte med paprika og sukkererter

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Enkel laksegryte med paprika og sukkererter

Fiskegryte er lettvint hverdagsmat som kan være lett å like for den som ikke er så glad i stekt eller ovnsbakt fisk. Denne gryten er med laks og paprika, og er veldig mild på smak. Ønsker du en variant med litt mer futt i kan du alltids tilsette litt chili, eller så anbefaler jeg denne gulrotsuppen med torsk, lime og chili. Har du noen litt slappe gulrøtter, løk eller stangselleri så hiv de gjerne i gryten sammen med resten, så unngår du å kaste brukbare grønnsaker.

Tips! Hvis du ønsker en litt magrere rett så kan bytte ut laks med en hvit fisk, for eksempel sei eller hyse.

Laksegryten kan enten spises slik den er, men passer også godt enten med byggris eller fullkornsris, eller med fersk brød og en enkel salat.

Laksegryte med paprika og sukkererter

4 fra 9 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 skinnfri laksefilet

  • 1 stk 1 gul paprika

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 1 stk 1 persillerot

  • 1 stk 1 purreløk

  • 1 ss 1 hvetemel

  • 1 stk 1 fiskebuljongterning

  • 3 dl 3 melk

  • 1 dl 1 matfløte

  • 75 gram 75 sukkererter

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • Salt og pepper

  • Forslag til tilbehør
  • Brød eller ris

Fremgangsmåte

  • Vask og del paprika, persillerot og purreløk i smått. Surres i bittelitt olivenolje i en gryte i to-tre minutter. Tilsett hvetemel og bland godt.
  • Ha så i melk, matfløte og fiskebuljong og kok opp gryten. La gryten småkoke 5 minutter, til den tykner og du er kvitt melsmaken.
  • Mens gryten koker deler du laksen i biter på cirka 3 x 5 cm. Er bitene for små blir det fort bare fiskestuing, så bedre å ha litt for store biter enn for små. Legg bitene i gryta, og stikk de gjerne litt ned i “sausen” slik at de dekkes til. La laksen trekke i cirka 8-10 minutter.
  • Skyll og del sukkerertene i to. Ha de i gryten når det er 4-5 minutter igjen av tiden.
  • Smak til laksegryten med noen skviser lime, salt og pepper. Rør forsiktig. Serveres med brød eller kokt ris. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Kan jeg droppe fiskebuljong? Eventuelt bruke en annen buljong

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*