Fiskegryte er lettvint hverdagsmat som kan være lett å like for den som ikke er så glad i stekt eller ovnsbakt fisk. Denne gryten er med laks og paprika, og er veldig mild på smak. Ønsker du en variant med litt mer futt i kan du alltids tilsette litt chili, eller så anbefaler jeg denne gulrotsuppen med torsk, lime og chili. Har du noen litt slappe gulrøtter, løk eller stangselleri så hiv de gjerne i gryten sammen med resten, så unngår du å kaste brukbare grønnsaker.
Tips! Hvis du ønsker en litt magrere rett så kan bytte ut laks med en hvit fisk, for eksempel sei eller hyse.
Laksegryten kan enten spises slik den er, men passer også godt enten med byggris eller fullkornsris, eller med fersk brød og en enkel salat.
Enkel laksegryte
- 27. august 2015
- 4 porsjoner
- 40 min
- 351 kalorier/porsjon
- Skriv ut

Ingredienser
- 500 gram skinnfri laksefilet
- 1 gul paprika
- 1 rød paprika
- 1 persillerot
- 1 purreløk
- 1 ss hvetemel
- 1 fiskebuljongterning
- 3 dl melk
- 1 dl matfløte
- 75 gram sukkererter
- 1/2 lime
- Salt og pepper
Slik gjør du det
- Steg 1
- Vask og del paprika, persillerot og purreløk i smått. Surres i bittelitt olivenolje i en gryte i to-tre minutter.
- Steg 2
- Tilsett hvetemel og bland godt. Ha så melk, matfløte og fiskebuljong og kok opp gryten. La gryten småkoke 2-3 minutter slik at den tykner.
- Steg 3
- Del laksen i biter på cirka 3 x 5 cm. Er bitene for små blir det fort bare fiskestuing, så bedre å ha litt for store biter enn for små. Legg bitene i gryta, og stikk de gjerne litt ned i «sausen» slik at de dekkes til. La laksen trekke i cirka 8-10 minutter.
- Steg 4
- Skyll og del sukkerertene i to. Ha de i gryten når det er 4-5 minutter igjen av tiden.
- Steg 5
- Smak til laksegryten med noen skviser lime, salt og pepper. Rør forsiktig.
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.