• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
27. august 2015

Laksegryte med paprika og sukkererter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Enkel laksegryte med paprika og sukkererter

Fiskegryte er lettvint hverdagsmat som kan være lett å like for den som ikke er så glad i stekt eller ovnsbakt fisk. Denne gryten er med laks og paprika, og er veldig mild på smak. Ønsker du en variant med litt mer futt i kan du alltids tilsette litt chili, eller så anbefaler jeg denne gulrotsuppen med torsk, lime og chili. Har du noen litt slappe gulrøtter, løk eller stangselleri så hiv de gjerne i gryten sammen med resten, så unngår du å kaste brukbare grønnsaker.

Tips! Hvis du ønsker en litt magrere rett så kan bytte ut laks med en hvit fisk, for eksempel sei eller hyse.

Laksegryten kan enten spises slik den er, men passer også godt enten med byggris eller fullkornsris, eller med fersk brød og en enkel salat.

Enkel laksegryte

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 27. august 2015
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • 351 kalorier/porsjon
  • Skriv ut
Laksegryte med paprika og sukkererter
Ingredienser
  • 500 gram skinnfri laksefilet
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 persillerot
  • 1 purreløk
  • 1 ss hvetemel
  • 1 fiskebuljongterning
  • 3 dl melk
  • 1 dl matfløte
  • 75 gram sukkererter
  • 1/2 lime
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Vask og del paprika, persillerot og purreløk i smått. Surres i bittelitt olivenolje i en gryte i to-tre minutter.
Steg 2
Tilsett hvetemel og bland godt. Ha så melk, matfløte og fiskebuljong og kok opp gryten. La gryten småkoke 2-3 minutter slik at den tykner.
Steg 3
Del laksen i biter på cirka 3 x 5 cm. Er bitene for små blir det fort bare fiskestuing, så bedre å ha litt for store biter enn for små. Legg bitene i gryta, og stikk de gjerne litt ned i «sausen» slik at de dekkes til. La laksen trekke i cirka 8-10 minutter.
Steg 4
Skyll og del sukkerertene i to. Ha de i gryten når det er 4-5 minutter igjen av tiden.
Steg 5
Smak til laksegryten med noen skviser lime, salt og pepper. Rør forsiktig.

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • laks

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pulled chicken i wrap av fullkorn
Hjemmelaget tacosalat

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales