
Å lage mat har bestandig vært noe jeg har hatt stor glede av. Det å kunne bruke ferske råvarer til å skape en rett, ha kontrollen over ingrediensene og ikke minst lage god mat som gleder andre; hvordan går det an å ikke elske det? Særlig det med å kunne glede andre har jeg kjent mye på de gangen hvor samboeren er ute og reiser, eller er opptatt på ettermidagstid. Da er det sjelden mye nyskapning på kjøkkenet, og jeg er fornøyd med å spise en brødskive med noen speilegg og kanskje litt paprika eller tomater ved siden av. Så klart lager jeg også middager, men da skal det gjerne være lettvinte middager som er spiseklare på 15-20 minutter. Noen som kjenner seg igjen? Hehe, det hadde med andre blitt dårlig med matblogg dersom samboeren min hadde reist bort over en lengre periode!
Se også: Middagstips – 10 raske og sunne middager
For et par helger siden hadde jeg alene-helg. Så klart kunne jeg ikke spise brødskive på en lørdags kveld, så da endte jeg opp med å lage en enkel laksepanne med kremet mango chutney. Jeg tok kanskje ikke tiden, men kan ikke tenke meg at jeg brukte noe lengre enn 15 minutter fra jeg satte i gang og til maten var spiseklar. Med andre ord perfekt middag for én som er lett å lage og enkel å like. Som tilbehør hadde jeg kjøpt en ferdigvasket og spiseklar salat som jeg hadde litt tomat og paprika i. Kjedelig vil sikkert noen påstå, perfekt middag for én tenkte jeg.

Denne laksepannen egner seg også dersom man er flere til bords. Multipliser oppskriften med antallet personer og husk å bruke en litt større panne. Enkelt og greit. Når det gjelder salt og karripulver så ville jeg vært litt forsiktig i starten. Noen synes karrismaken kan bli litt kraftig, og salt vil vi helst ikke bruke for mye av.
Håper oppskriften faller i smak!