Å lage mat har bestandig vært noe jeg har hatt stor glede av. Det å kunne bruke ferske råvarer til å skape en rett, ha kontrollen over ingrediensene og ikke minst lage god mat som gleder andre; hvordan går det an å ikke elske det? Særlig det med å kunne glede andre har jeg kjent mye på de gangen hvor samboeren er ute og reiser, eller er opptatt på ettermidagstid. Da er det sjelden mye nyskapning på kjøkkenet, og jeg er fornøyd med å spise en brødskive med noen speilegg og kanskje litt paprika eller tomater ved siden av. Så klart lager jeg også middager, men da skal det gjerne være lettvinte middager som er spiseklare på 15-20 minutter. Noen som kjenner seg igjen? Hehe, det hadde med andre blitt dårlig med matblogg dersom samboeren min hadde reist bort over en lengre periode!
Se også: Middagstips – 10 raske og sunne middager
For et par helger siden hadde jeg alene-helg. Så klart kunne jeg ikke spise brødskive på en lørdags kveld, så da endte jeg opp med å lage en enkel laksepanne med kremet mango chutney. Jeg tok kanskje ikke tiden, men kan ikke tenke meg at jeg brukte noe lengre enn 15 minutter fra jeg satte i gang og til maten var spiseklar. Med andre ord perfekt middag for én som er lett å lage og enkel å like. Som tilbehør hadde jeg kjøpt en ferdigvasket og spiseklar salat som jeg hadde litt tomat og paprika i. Kjedelig vil sikkert noen påstå, perfekt middag for én tenkte jeg.

Denne laksepannen egner seg også dersom man er flere til bords. Multipliser oppskriften med antallet personer og husk å bruke en litt større panne. Enkelt og greit. Når det gjelder salt og karripulver så ville jeg vært litt forsiktig i starten. Noen synes karrismaken kan bli litt kraftig, og salt vil vi helst ikke bruke for mye av.
Håper oppskriften faller i smak!
Laksepanne med kremet mango chutney
- 11. april 2018
- 2 porsjoner
- 15 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Laksepanne
- 250 gram laksefilet
- 1 dl lett crème fraîche
- 1 ss mango chutney
- 1/2 ts karripulver
- 1/4 ts salt
- Pepper
- Koriander
- Tilbehør
- Salat
- Tomat
- Paprika
Slik gjør du det
- Steg 1
- Skjær laksen opp i passe store biter på cirka 3 x 5 cm.
- Steg 2
- Kvern over litt salt og pepper og stek laksestykkene kjapt i en stekepanne. Bruker du SALMA eller annen vakuumpakket oppdrettslaks så steker jeg bare laksen ett til to minutter på hver side, slik at den fortsatt har en rød kjerne. Andre typer laks gir jeg noen minutter ekstra i pannen.
- Steg 3
- Bland crème fraîche med mango chutney og litt karripulver og ha det i pannen sammen med laksen. La det putre noen minutter.
- Steg 4
- Strø over litt koriander og server den kremete laksepannen med en enkel salat som tilbehør.
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.
remove