Laksepanne med kremet mango chutney

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Kremet laksepanne
Kremet laksepanne

Å lage mat har bestandig vært noe jeg har hatt stor glede av. Det å kunne bruke ferske råvarer til å skape en rett, ha kontrollen over ingrediensene og ikke minst lage god mat som gleder andre; hvordan går det an å ikke elske det? Særlig det med å kunne glede andre har jeg kjent mye på de gangen hvor samboeren er ute og reiser, eller er opptatt på ettermidagstid. Da er det sjelden mye nyskapning på kjøkkenet, og jeg er fornøyd med å spise en brødskive med noen speilegg og kanskje litt paprika eller tomater ved siden av. Så klart lager jeg også middager, men da skal det gjerne være lettvinte middager som er spiseklare på 15-20 minutter. Noen som kjenner seg igjen? Hehe, det hadde med andre blitt dårlig med matblogg dersom samboeren min hadde reist bort over en lengre periode!

Se også: Middagstips – 10 raske og sunne middager

For et par helger siden hadde jeg alene-helg. Så klart kunne jeg ikke spise brødskive på en lørdags kveld, så da endte jeg opp med å lage en enkel laksepanne med kremet mango chutney. Jeg tok kanskje ikke tiden, men kan ikke tenke meg at jeg brukte noe lengre enn 15 minutter fra jeg satte i gang og til maten var spiseklar. Med andre ord perfekt middag for én som er lett å lage og enkel å like. Som tilbehør hadde jeg kjøpt en ferdigvasket og spiseklar salat som jeg hadde litt tomat og paprika i. Kjedelig vil sikkert noen påstå, perfekt middag for én tenkte jeg.

Laksepanne med kremet mango chutney servert med salat
Laksepanne med kremet mango chutney servert med salat

Denne laksepannen egner seg også dersom man er flere til bords. Multipliser oppskriften med antallet personer og husk å bruke en litt større panne. Enkelt og greit. Når det gjelder salt og karripulver så ville jeg vært litt forsiktig i starten. Noen synes karrismaken kan bli litt kraftig, og salt vil vi helst ikke bruke for mye av.

Håper oppskriften faller i smak!

Laksepanne med kremet mango chutney

5 fra 2 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steke-/koketid

10

minutter
Totalt

15

minutter

Ingredienser

  • Laksepanne
  • 250 gram laksefilet

  • 1 dl lett crème fraîche

  • 1 ss mango chutney

  • 1/2 ts karripulver

  • 1/4 ts salt

  • Pepper

  • Koriander

  • Tilbehør
  • Salat

  • Tomat

  • Paprika

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen opp i passe store biter på cirka 3 x 5 cm.
  • Kvern over litt salt og pepper og stek laksestykkene kjapt i en stekepanne. Bruker du SALMA eller annen vakuumpakket oppdrettslaks så steker jeg bare laksen ett til to minutter på hver side, slik at den fortsatt har en rød kjerne. Andre typer laks gir jeg noen minutter ekstra i pannen.
  • Bland crème fraîche med mango chutney og litt karripulver og ha det i pannen sammen med laksen. La det putre noen minutter.
  • Strø over litt koriander og server den kremete laksepannen med en enkel salat som tilbehør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*