Laksetaco med avokadokrem og sprø kikerter

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Middels
Laksetaco med avokadokrem

Jeg forsøker stadig å komme opp med nye fiskeoppskrifter, som kan inspirere deg til å spise enda mer fisk. Sist ut er en oppskrift på laksetaco med avokadokrem og sprø kikerter. En kjempegod variasjon på den tradisjonelle tacoen, som kanskje kan få deg til å glemme at det er fisk du spiser.

Dette er jo ikke første gangen jeg deler en taco-variant med fisk. Jeg har tidligere delt både en oppskrift på laksetaco med mangosalsa og en torsketaco med mangosalsa. Denne skiller seg litt ut ved at jeg har erstattet lefsene med tacoskjell, jeg har sprøstekt kikerter for et ekstra sprøtt element, og mangosalsaen er erstattet med en fløyelsmyk avokadokrem. Absolutt verdt å teste ut, eller sjekk ut noen av de andre oppskriftene dersom de frister enda bedre.

Laksetaco med avokadokrem og sprø kikerter

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Total steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Tacoskjell

  • 1 boks 1 kikerter

  • Nøytral olje til steking

  • 500 gram 500 laks

  • 1 pakke 1 tacokrydder

  • 1 stk 1 mango

  • 3 stk 3 vårløk

  • Bladsalat

  • Avokadokrem
  • 1 stk 1 avokado

  • 1 ss 1 lett crème fraîche

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skyll kikertene i rikelig kaldt vann i et dørslag. La vannet renne av og hell de over på et tørkepapir slik at du blir kvitt vannet. Skru på ovnen (sjekk pakken til tacoskjellene)
  • Avokadokremen. La kikertene tørke mens du lager avokadokremen. Del avokadoen i to og fjern steinen ved hjelp av en skje. Ha avokadokjøttet i en bolle, sammen med crème fraîche og limesaft (smak deg frem). Bruk en stavmikser til å lage en fin krem. Du kan også bruke en foodprosessor, matmølle, eller eventuelt en gaffel (blir muligens ikke like fin konsistens da). Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer limesaft. Sett kjølig frem til servering
  • Stek kikertene. Stek kikertene i litt olje i en varm stekepanne. De tåler ganske høy varme. Snu på de underveis, og pass på at de ikke brenner seg. Når du har stekt de i 8-9 minutter, og de begynner å bli sprø, kan du ha i litt av tacokrydderet. Bland det med kikertene, og stek videre et lite minutt. Det er fort gjort at det brenner seg så pass på. Legg kikertene over på et tørkepapir slik at de holder seg sprøe.
  • Gjør klar frukt og grønt. Jeg pleier å gå i gang med frukt å grønt samtidig som jeg starter å steke kikertene. Disse trenger jo uansett litt tid i stekepannen på å bli sprø. Fjern steinen fra mangoen og del fruktkjøttet opp i skiver eller terninger. Skyll salat og vårløk, og del vårløken opp i tynne skiver.
  • Stek laksen. Del opp laksen i terninger. Så snart kikertene er ferdigstekte og lagt over på et tørkepapir kan du steke laksen. Stek den noen minutter på hver side, og strø over tacokrydder når den begynner å nærme seg ferdigstekt. Trekk fra varmen når laksen er ferdig.
  • Varm skjellene og server. Varm tacoskjellene i ovnen etter anvisning på pakken når det nærmer seg servering. Fyll de så opp med tacolaks, kikerter, frukt, grønt og avokadokrem. Server umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*