Slik lager du laksetaco

  1. Start med mangosalsaen, den har bare godt av å stå noen minutter mens du lager resten. Fjern steinen fra mangoen ved å bruke en kniv til å skjære ned på hver side av steinen, og du sitter igjen med to halvdeler med mango. Del mangoen i båter, som du fjerner skallet på. Skjær både mango og rødløk i smått og ha de i en bolle.
  2. Del chilien på langs, fjern steinene inni før du finhakker den. Ha chilien sammen med det andre, sammen med saften av en halv lime. Tilsett også litt finhakket koriander, og bittetlitt salt og pepper. Hvis det var vanskelig å få nok små biter i salsaen kan du også kjøre den i en matmølle i et par sekunder.
  3. Gå videre i gang med guacamolen. Skjær avokadoen i to, og bruk en skje til å ta kjøttet ut av skallet.
  4. Ha avokadokjøttet i en skål, sammen med finhakket hvitløk og chili, en liten skvis av en lime og litt fersk koriander. Bruk en gaffel til å mose alle ingrediensene til du får en fin konsistens på guacamolen. Du kan også bruke en matmølle, men husk at det ikke er mange sekundene som skal til. Bland til slutt inn små terninger av oppskårede tomater, og smak til med salt og pepper.
  5. Når det gjelder tacokrydderet så skal jeg innrømme at jeg jukset denne gangen, og brukte en ferdigpose. Men hvis du ønsker å lage selv så har jeg en oppskrift på tacokrydder på bloggen.
  6. Det er tid for å steke fisken. Skjær laksen i passe store biter, dvs cs 2×4 cm. Krydre fisken med tacokrydderet og stek den noen minutter på hver side i en stekepanne.
  7. Mens fisken steker har du nok av tid til å kutte opp grønnsakene. Tomatene deles i to og agurken kan skjæres opp i staver.
  8. Varm tortillasene i stekeovnen eller noen sekunder i mikroen.

Fordel laks, salsa, guacamole og grønnsaker på tortillaslefsene. Ha på en liten klatt creme fraiche eller kesam og nyt med god samvittighet.

Håper det smaker!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Laksetaco med mangosalsa og guacamole
Laksetaco med mangosalsa og guacamole
Laksetaco med mangosalsa og guacamole
Laksetaco med mangosalsa og guacamole