Laksetaco med mangosalsa

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Laksetaco med mangosalsa og guacamole

Jeg skal innrømme at det var ikke overveldende applaus som møtte meg da jeg introduserte tanken om å servere laksetaco forrige fredag. Fullt forståelig siden jeg vanligvis pleier å lage hjemmelaget pizza på fredager, og da høres ikke laksetaco like fristende ut. Når det er sagt så ble både samboer og jeg positivt overrasket over denne tex-mex varianten, og jeg ser absolutt ikke bort i fra at det blir flere fredager med laksetaco på menyen.

Taco med laks og mangosalsa

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

35

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 laks

  • 3 ss 3 tacokrydder

  • 4 stk 4 tortillaslefser

  • 10 stk 10 cherrytomater

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • Lett crème fraîche

  • Mangosalsa
  • 1 stk 1 mango

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • 1/2 stk 1/2 chili

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • Koriander (valgfritt)

  • Salt og pepper

  • Guacamole
  • 1 stk 1 avokado

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/4 stk 1/4 chili

  • 3 stk 3 cherrytomater

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • Koriander (valgfritt)

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Start med mangosalsaen, den har bare godt av å stå noen minutter mens du lager resten. Fjern steinen fra mangoen ved å bruke en kniv til å skjære ned på hver side av steinen, og du sitter igjen med to halvdeler med mango. Del mangoen i båter, som du fjerner skallet på. Skjær både mango og rødløk i smått og ha de i en bolle.
  • Del chilien på langs, fjern steinene inni før du finhakker den. Ha chilien sammen med det andre, sammen med saften av en halv lime. Tilsett også litt finhakket koriander, og bittetlitt salt og pepper. Hvis det var vanskelig å få nok små biter i salsaen kan du også kjøre den i en matmølle i et par sekunder.
  • Guacamole. Skjær avokadoen i to, og bruk en skje til å ta kjøttet ut av skallet.
  • Ha avokadokjøttet i en skål, sammen med finhakket hvitløk og chili, en liten skvis av en lime og litt fersk koriander. Bruk en gaffel til å mose alle ingrediensene til du får en fin konsistens på guacamolen. Du kan også bruke en matmølle, men husk at det ikke er mange sekundene som skal til. Bland til slutt inn små terninger av oppskårede tomater, og smak til med salt og pepper.
  • Stek laksen. Når det gjelder tacokrydderet så skal jeg innrømme at jeg jukset denne gangen, og brukte en ferdigpose. Men hvis du ønsker å lage selv så har jeg en oppskrift på tacokrydder på bloggen. Skjær laksen i passe store biter, dvs cs 2×4 cm. Krydre fisken med tacokrydderet og stek den noen minutter på hver side i en stekepanne.
  • Kutt opp grønnsakene. Mens fisken steker har du nok av tid til å kutte opp grønnsakene. Tomatene deles i to og agurken kan skjæres opp i staver.
  • Varm tortillasene i stekeovnen eller noen sekunder i mikroen. Fordel laks, salsa, guacamole og grønnsaker på tortillaslefsene. Ha på en liten klatt creme fraiche eller kesam og nyt med god samvittighet. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*