Laksewok – Sunn og enkel hverdagsmat

Laksewok - Sunn og enkel hverdagsmat

Denne gangen er det fisk på menyen og jeg har laget en enkel laksewok med woksaus av blant annet soyasaus, chili  og hvitløk. Wok er utrolig lettvint hverdagsmat og en fin måte å få i seg fisk på. Selv forsøker jeg å spise minst 2 fiskemåltider i uken, og prøver å variere litt mellom de ulike fisketypene.

Wok er en kjempefin måte på å få i seg grønnsaker på uten at de blir dvaske og smakløse, og kan varieres ved å skifte ut grønnsaker, woksaus eller kjøttype.

Enkel wok med laks

  • 17. november 2015
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Sunn og enkel laksewok

Ingredienser

  • 500 gram skinnfri laksefilet
  • 1/2 brokkoli
  • 1 rød paprika
  • 1/2 squash
  • 3 vårløk
  • Woksaus
  • 3 ss østerssaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ts maizena

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å dele laksen i passende store biter (ca 3 x 5 cm) og stek den i en panne til den er gjennomstekt. Ferdigstekt laks legges til side.
Steg 2
Mens laksen steker går jeg i gang med å lage woksaus.
Steg 3
Ha østerssaus, soyasaus, sitronsaft, sukker og maizena i en liten skål.
Steg 4
Fjern frøene fra chilien og hakk den i smått sammen med hvitløk. Ha oppi sausen.
Steg 5
Skjær små dusker av brokkolien, paprikaen i strimler og kutt squash og varløk i passende store biter.
Steg 6
Wok grønnsakene i en varm wokpann i ca et par minutter.
Steg 7
Bland inn woksaus, og la den putre et lite minutt før du forsiktig vender inn ferdigstekte laksebiter.