Laksewok – Sunn og enkel hverdagsmat

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Laksewok - Sunn og enkel hverdagsmat

Denne gangen er det fisk på menyen og jeg har laget en enkel laksewok med woksaus av blant annet soyasaus, chili  og hvitløk. Wok er utrolig lettvint hverdagsmat og en fin måte å få i seg fisk på. Selv forsøker jeg å spise minst 2 fiskemåltider i uken, og prøver å variere litt mellom de ulike fisketypene.

Wok er en kjempefin måte på å få i seg grønnsaker på uten at de blir dvaske og smakløse, og kan varieres ved å skifte ut grønnsaker, woksaus eller kjøttype.

Enkel wok med laks

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram skinnfri laksefilet

  • 1/2 stk brokkoli

  • 1 stk rød paprika

  • 1/2 stk squash

  • 3 stk vårløk

  • Woksaus
  • 3 ss østerssaus

  • 2 ss soyasaus

  • 1/2 ss sitronsaft

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1/2 ts sukker

  • 1 ts maizena

Fremgangsmåte

  • Start med å dele laksen i passende store biter (ca 3 x 5 cm) og stek den i en panne til den er gjennomstekt. Ferdigstekt laks legges til side.
  • Mens laksen steker går jeg i gang med å lage woksaus.
  • Ha østerssaus, soyasaus, sitronsaft, sukker og maizena i en liten skål.
  • Fjern frøene fra chilien og hakk den i smått sammen med hvitløk. Ha oppi sausen.
  • Skjær små dusker av brokkolien, paprikaen i strimler og kutt squash og varløk i passende store biter.
  • Wok grønnsakene i en varm wokpann i ca et par minutter.
  • Bland inn woksaus, og la den putre et lite minutt før du forsiktig vender inn ferdigstekte laksebiter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*