Lam i pita

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Lam i pita

Lammekjøtt er en perfekt match med varme krydre som spisskummen, kanel, chili og kardemomme. I denne oppskriften har jeg servert det krydrede lammet i pita, sammen med yoghurtdressing, agurk og granateple. Har du ikke lammekjøttdeig kan du også bruke strimlet lammekjøtt. Du kan også bruke rester av lammestek om du har.

Med ferdige pitabrød kan denne middagen lages på under halvtimen. Har du derimot litt ekstra tid, kan jeg anbefale å lage flate pitabrød.

Krydret lam i pita med yoghurtdressing

Lam i pita

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 600 gram lammekjøttdeig

  • Olivenolje til steking

  • 1/2 ts malt koriander

  • 1/2 ss malt spisskummen

  • 1 ts paprikapulver

  • 1/4 ts kardemomme

  • 1/2 ts kanel

  • 1 ts chiliflak

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • Yoghurtdressing
  • 2 dl gresk yoghurt

  • 1 ss tahini (valgfritt)

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 skvis sitronsaft

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 2 ss finhakket frisk mynte

  • Tilbehør
  • 4 stk flate pitabrød

  • 1 stk agurk

  • 1/2 stk granateple

  • Frisk persille

Fremgangsmåte

  • Lag yoghurtdressingen, så har du den klar til servering. Bland yoghurten med tahinien i en liten skål. Skrell og finhakk feddet med hvitløk. Ha den i yoghurten sammen med en skvis sitron og smak til med salt og pepper. Bland inn mynten. Sett dressingen kjølig frem til servering.
  • Skrell og finhakk løken og feddene med hvitløk.
  • Stek lammekjøttdeigen i litt olje i en varm stekepanne. Stek kjøttdeigen i flere omganger for å unngå at den blir kokt og ikke stekt. Sett den ferdigstekte kjøttdeigen til side.
  • Surr løken i samme stekepanne som du har stekt lammekjøttet i. Når løken er blank og myk tilsetter du hvitløken. Stek videre i et halvt minutt.
  • Ha det stekte lammekjøttet tilbake i pannen. Tilsett koriander, spisskummen, paprikapulver, kardemomme, kanel, chiliflak, salt og pepper. Bland kjøttdeigen godt med krydderne og løken.
  • Varm pitabrødene i ovnen, om du ikke har laget dem selv. Skjær agurken i skiver eller staver. Rens granateplet og legg kjernene i en liten skål. Finhakk persillen.
  • Server krydret lam i pita, sammen med yoghurtdressing, agurk, granateple og et dryss persille. Håper det smaker.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*