
Jeg er opptatt av å benytte sesongbaserte råvarer, og hver høst forsøker jeg å komme opp med noen nye lammeoppskrifter. Jeg synes lammekjøttet blir ekstra godt med litt krydder, og har kanskje særlig det siste året lagt litt elsk på krydre som kan assosieres med Midtøsten. Forrige helg var ikke noe unntak, og jeg laget lam kofta (köfte), som jeg serverte med yoghurtdressing i flate pitabrød.
Kofta er en slags Midtøstens variant av våre kjøttkaker, og lages gjerne med lammedeig. Med krydre som spisskummen, kanel og koriander, så gir dette en spesielt god smak på kjøttet. Noen former de som runde kjøttkaker, mens jeg laget avlange pølser.
Det er litt opp til deg hvordan du velger å spise disse “kjøttkakene”. Jeg valgte å servere de i flate pitabrød, med en enkel yoghurtdressing og litt grønt. Andre ville kanskje laget en hummus og couscous til (hva med en marokkansk couscoussalat?). De flate pitabrødene var forøvrig nydelige, men er jo litt mer arbeid. Et godt tips er at du setter deigen og triller de ut før du går i gang med disse kjøttrullene. Mens de ettersteker i ovnen har du tid til å steke pitabrødene i pannen.
Lykke til!


Hei. Lørdags kos i dag ble hjemmelaget pitabrød og lam kofta👍🏻😁. Stekte pitabrødene på takke😁, ikke lett å få tak i kjøttdeig av lam, kjøpte fårikål kjøtt ( store kjøttbiter) og laget kjøttdeig selv🤗. 👍🏻 fra fam😁
Det er ikke dårlig. Jeg skulle gjerne sett at det var mer kjøttdeig av lam tilgjengelig i butikken, har har vi en jobb å gjøre 🙂 Så bra det falt i smak da 😀