Lam kofta med yoghurtdressing

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Lammekofta

Jeg er opptatt av å benytte sesongbaserte råvarer, og hver høst forsøker jeg å komme opp med noen nye lammeoppskrifter. Jeg synes lammekjøttet blir ekstra godt med litt krydder, og har kanskje særlig det siste året lagt litt elsk på krydre som kan assosieres med Midtøsten. Forrige helg var ikke noe unntak, og jeg laget lam kofta (köfte), som jeg serverte med yoghurtdressing i flate pitabrød.

Kofta er en slags Midtøstens variant av våre kjøttkaker, og lages gjerne med lammedeig. Med krydre som spisskummen, kanel og koriander, så gir dette en spesielt god smak på kjøttet. Noen former de som runde kjøttkaker, mens jeg laget avlange pølser.

Det er litt opp til deg hvordan du velger å spise disse “kjøttkakene”. Jeg valgte å servere de i flate pitabrød, med en enkel yoghurtdressing og litt grønt. Andre ville kanskje laget en hummus og couscous til (hva med en marokkansk couscoussalat?). De flate pitabrødene var forøvrig nydelige, men er jo litt mer arbeid. Et godt tips er at du setter deigen og triller de ut før du går i gang med disse kjøttrullene. Mens de ettersteker i ovnen har du tid til å steke pitabrødene i pannen.

Lykke til!

Kofta av lam

Lam kofta med yoghurtdressing

4 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: MidtøstenNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning + hvile

45

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kofta (köfte)
  • 600 gram 600 lammekjøttdeig

  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 50 gram 50 brødrasp

  • 2 ts 2 malt spisskummen

  • 1 ts 1 malt koriander

  • 2 ts 2 paprikapulver

  • 1 ts 1 malt kanel

  • 1/2 ts 1/2 kajennepepper

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • 1/2 dl 1/2 vann

  • Olivenolje, til steking

  • Yoghurtdressing
  • 2 dl 2 gresk yoghurt

  • 1 ss 1 olivenolje

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 ts 1/2 spisskummin

  • 1/2 ss 1/2 sitronsaft

  • Frisk mynte

  • Salt og pepper

  • Til servering
  • Flate pitabrød

  • Salat

  • Frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Lag kofta-farsen
    Ha lammedeigen i en bolle. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløksfeddene, og ha de i lammedeigen sammen med brødraspet. Tilsett krydderne (spisskummen, koriander, paprikapulver, kanel, kajennepepper, salt og pepper) og kna deigen godt sammen. Virker deigen svært hard og fast kan du tilsett litt vann.
  • Sett deigen kjølig mens du lager yoghurtdressingen.
  • Yoghurtdressing
    Ha gresk yoghurt og olivenolje i en skål. Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Bland hvitløken, spisskummen, litt presset sitronsaft og finhakket mynte sammen med yoghurten. Smak til med salt og pepper. Sett dressingen kjølig.
  • Stek kjøttet
    Nå er det på tide å gå forme og steke koftaene (sier man det i flertall?). Sett stekeovnen på 140 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Del kjøttfarsen opp i 6-8 like store biter. Trill hver av de utover til en avlang pølse, og stikk gjerne en grillpinne gjennom de, på langs.
  • Varm opp en panne og ha i en klunk med olivenolje. Snu de underveis. De trenger kun litt farge på overflaten, siden de skal etterstekes i ovnen.
  • Legg koftaspydene over i en smurt ildfastform etter hvert som de er ferdigstekte. Sett formen inn i stekeovnen, og la de ettersteke til de er gjennomstekte. Steketiden vil variere avhengig av hvor mye du har stekt de i pannen, men beregn rundt 15 minutter. Kutt i en underveis for å sjekk om den er gjennomstekt.
  • Servering
    Server lammekofta i pitabrød, med yoghurtdressing, en enkel salat og litt frisk koriander. Håper det smaker.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Tone Barvik-Molstad

    Hei. Lørdags kos i dag ble hjemmelaget pitabrød og lam kofta👍🏻😁. Stekte pitabrødene på takke😁, ikke lett å få tak i kjøttdeig av lam, kjøpte fårikål kjøtt ( store kjøttbiter) og laget kjøttdeig selv🤗. 👍🏻 fra fam😁

    • Rolf-Anders Vollan

      Det er ikke dårlig. Jeg skulle gjerne sett at det var mer kjøttdeig av lam tilgjengelig i butikken, har har vi en jobb å gjøre 🙂 Så bra det falt i smak da 😀

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*