Lam tikka masala

Lages på: 2 timer Nivå: Middels
Lam tikka masala

Jeg er utrolig glad i indisk mat, og denne oppskriften på lam tikka masala er ikke noe unntak. Nei, tvert imot! Faktisk så tror jeg dette er en av de beste indiske middagene jeg har laget til nå. Er du ikke så glad i lammekjøtt så kan du fint bytte det ut med kylling, eller du kan sjekke denne oppskriften på kylling tikka masala.

Noe av det som gjør indisk mat så godt er  de gode krydrene som brukes. I tillegg så blir det ekstra godt dersom du tar deg god tid til å marinere kjøttet, gjerne kvelden i forveien, og slår til med hjemmelagede nanbrød og en enkel raita.

Håper du ble inspirert til å teste ut denne oppskriften!

Lam tikka masala

5 fra 1 vurdering
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Koke-/Steketid

30

minutter
Marinering

1

time 

Ingredienser

  • 600 gram lam

  • 1 ss klarnet smør

  • Marinade
  • 1,5 ss garam masala

  • 1 ss paprikapulver

  • 1 ts salt

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 ss revet ingefær

  • 1 ss sitronsaft

  • 3 ss olje

  • Saus
  • 2 ss smør

  • 1 ss revet ingefær

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 stk rødløk

  • 1/2 stk chili

  • 1 ts hel spisskummen

  • 1/2 ts korianderfrø

  • 1 ss gurkemeie

  • 1 ss garam masala

  • 1/2 ts brunt sukker

  • 1 boks hakkede tomater

  • 1 neve mandler (valgfritt)

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 1 ts salt

  • Forslag til tilbehør
  • Ris

  • Salat

  • Nanbrød

  • Raita

Fremgangsmåte

  • Start med å lage marinaden. Skrap av skallet av en bit med ingefær (bruk en skje), riv den fint på et råkostjern eller zestjern og finhakk chilien. Bland sammen garam masala, paprikapulver, salt, chili, ingefær, sitronsaft og olje i en bolle.
  • Del opp lammekjøttet i terninger på cirka 3×3 cm og ha de i marinaden. La lammekjøttet ligge i marinaden i minimum 1 time, men gjerne lengre. Jeg pleier ofte å marinade kjøttet om morgenen, og la det stå i kjøleskapet til jeg skal bruke det. Da sparer jeg også mye tid, og kjøttet får en utrolig god smak.
  • Ta lammekjøttet opp av marinaden, og tørk av overflødig marinade. Stek det så i en varm panne eller gryte i klarnet smør. Legg lammekjøttet til side.
  • Rist spisskummen og korianderfør i en tørr og varm stekepanne, slik at du får frigjort mye av den gode aromaen. Avkjøl og mal krydrene ved hjelp av en morter.
  • Skrell og finhakk ingefær, hvitløk, rødløk og chili. Smelt smør i en gryte og surr oppkuttet løk, ingefær og chili i den, til løken er blank og myk. Tilsett så gurkemeie, garam masala, spisskummen og korander, og fres videre i et lite minutt. Kjenn den deilige lukten!
  • Tilsett så brunt sukker og boksen med hakkede tomater. La sausen koke i 10 minutter. Gå gjerne i gang med å koke risen mens du venter, og forberede tilbehøret.
  • Ha så i kokosmelk og finhakkede mandler og la sausen koke videre i 10 minutter på lav varme. Dra så gryten av varmen og bruk en stavmikser til å lage en jevnere saus. Du kan også bruke en foodprosessor. Kok opp sausen på ny og smak til med salt.
  • Legg de stekte lammebitene i sausen, og la de trekke på lav varme i cirka 10-15 minutter.
  • Server lam tikka masala med ris og/eller nanbrød, salat og raita. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*